Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krypta pro Tělo

28. 11. 2007
1
1
339
Autor
msdyettyy

Je pustá noc. Mrtvá. Bez dechu a myšlenky, bez úderu srdce. Jen slzy. Slzy otupělých, umdlívajících dní, z nichž čiší šeď a beznaděj. Obzvlášť jednoho dne. Dnešního.

  Bylo šeredně a zataženo. ty nejčernější myšlenky se promítaly v hlavě jena za druhou, pohled při nich stál v jediném mrtvém bodě; sluch a mysl otupěly, rty zůstaly němé a křivily se úzkostí a žalem.

  Zponenáhla se ze směru odněkud od kolejí ozval zběsilý výkřik do tmy. Po kraj plný zděšení a křečovité bolesti, hrůzy, a prázdnoty; utlumený průčelími nehnutých, němých domů, a pak, párkrát opětován, zanikl v temnotě osiřelé noci.Mrtvé. Bez dechu a myšlenky, bez úderu srdce.

  Den utekl jako voda a i večer už nabírá konce. Nastává další noc. Pustá, jako minule. Mrtvá. Bez dechu a myšlenky, bez úderu srdce. Nikdo se neodvažuje ven. V celém bloku byl vypnut proud. Je tma. Už nikdo nekřičí.

  A kdyby snad, přece jen, mne už to nevyruší. Zanikám v temnotě osiřelé noci. Spím. Mrtvá. Bez dechu a myšlenky, bez úderu srdce.


1 názor

dee-dead
28. 11. 2007
Dát tip
Docela mě to vtáhlo, ale hoď sem hlavně básničky, ty Ti jdou podle mého lépe...a nebo já je ráda čtu:) Tip*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru