Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

..a uvnitř nepřítomnost

Výběr: martinez
30. 11. 2007
42
95
3209

Potmě je tolikrát líto. T.

Ploty z ticha

nepřekonám,

aniž bych neztratila další kus sebe.

 

No tak , Karolíno, nepřeháněj!

Naražený žebra od přílišnýho tlukotu srdce

má dneska kdekdo.

 

---

 

Chvílemi

jsem umírala,

když ses na mě příliš dlouho díval,

bořila se do tvého světa,

ale byla jsem vždycky o kousek

jinde

Pak párals mi svým dechem

šaty,

v dlaních chrastily ti střepy,

co zbyly po předchozích láskách

rozbitých

Hodiny mezi námi dokola

odbíjely tmu,

která špinila naše ráno

..Tak za půl roku..

 

Možná pro mě budeš zase existovat, až se vrátíš.

Občasně.

 

 

Ale řekni, Tomáši,

copak má smysl se vracet

do

míjení

?

 


95 názorů

jo..nevyberes si holt..diky za navstevu tyhle sto let stary basne:)

nonamebeast
07. 01. 2009
Dát tip
..s tím míjením je to vždycky tak hloupě komplikované, navíc lidi a svět a barvičky... tip

malajka
17. 12. 2008
Dát tip
Tak to já jdu napéct nějaké cukroví, jsem ještě nestihla nic - musím to napravit. Abych se také mohla přejíst :-).

ted né az po vanocich:) momentalne jsem prejedena sladkym:)

malajka
09. 12. 2008
Dát tip
Chceš sušenku, Polly? Skvělý nick :-)

clovrdik
26. 10. 2008
Dát tip
dobře napsaný, pocity navozující ...

mne spis prijde smutny ze s nekym toho hrozne moc prozijes pak se navzajem ztratite a za nejakej cas ti to prijde jako cizi pribeh.. a nepritomnost je taky pekna potvora..a jestli to stoji za to..spis bych rekla ze ne:) mozna jedine pak ty texty co kvuli tomu vznikaj

To už tak bývá, a je to na tom to nejhorší, nebo možná to nejkrásnější(?), že takovýto emoce, dokáže vyvolat jen nepřítomnost člověka, který to všechno způsobil. Ale vždy to stojí za to!

jo..uprimny..a taky pase:) presto diky za navstevu!

opravdu krásně upřímné. Tip

diky:)

Alú
28. 06. 2008
Dát tip
páááni. Konec mě absolutně dostal! *

Pavli Smap
28. 06. 2008
Dát tip
I za světla je kolkrát líto... začátek úžasný - hlavně ty žebra - "Naražený žebra od přílišnýho tlukotu srdce má dneska kdekdo." za to *

jo nekdy je to fajn..ale vyrust z pismaka neni zadny nestesti ver mi:))

nj najdou se..ale musis hodne hledat:)) a ja na to nejak uz nemam trpelivost..driv se mi tu libilo vic veci..ale ocividne jsem z toho uz vyrostla:))

to ja nemuzu posoudit..ja jen u sebe vim ze pismacka "poezie" me teda valcuje poradne:D

a kdo vyhrava?:))

tak toho si teda vazim..ja totiz taky skoro vubec nepisu pekny kritiky takze vim presne co to je kdyz narazim na neco co mi za to stoji:) dik

hej diky moc za takovou peknou kritiku..a chapat..nekdy to ani neni nutny..stejnak je to uz asi pase..teda melo by byt - radsi

krásná*

prima prima prim jako v mechanickym pomeranci;)

NIghtRunner
15. 03. 2008
Dát tip
príma

solomon
04. 03. 2008
Dát tip
v pořádku

ruprecht
27. 01. 2008
Dát tip
vracet se má smysl... ale ne do míjení... *

Grainee..aspon ze neco:) clarez..vec nazoru ramia..dekuju za (v podstate) tichou navstevu Smíšek:-)..skvela hvezdicka! s usmevem..uz ho tu bylo potreba..diky! akátové_šumění_větru..ja se obavam ze nema:( ale taky o tom nic neim..spatne se mi rozhoduje v takovyhle vecech..

Má to smysl. Nic o tom nevím.... T

Smíšek:-)
26. 01. 2008
Dát tip
Velmi se mi líbí! Naprosto skvěléé! */

ramia
23. 01. 2008
Dát tip
Naražený žebra od přílišnýho tlukotu srdce má dneska kdekdo.

Grainee
18. 01. 2008
Dát tip
hrozně moc se mi líbí druhá sloka. originální. zbytek už mě tak nezaujal.

nekdy mi prijde ze nic..diky za kritiku..

bestye
12. 01. 2008
Dát tip
možná ještě jako zpověď trochu působí - každopádně hodně osobně. a rozloučení - to k životu patří, stejně jako něco nového. ať je to příští nové - jen usměvavé :c)

kdyz jsem to psala..vubec jsem netusila jak moc je to vystizny..jak moc jsem videla dopredu..protoze nektery casti nabyly jeste jinacich rozmeru ted.. a mas pravdu..a reklas to pekne..na rozlouceni..jo..diky ti..

bestye
12. 01. 2008
Dát tip
přijde mi to jako dopis na rozloučenou - a je to pro mě úplně čistý smutek. už ani zahořklost, ani nazlobení - jen smutek. tak takhle na mě působí. a navíc se mi líbí :c)*

kapitan
12. 01. 2008
Dát tip
Povídá...o

satannáš
10. 01. 2008
Dát tip
líbí T

je takova..hodne uprimna..jsem rada ze tak zapusobila..dekuju..

pété
10. 01. 2008
Dát tip
tak....je to perfektní, myslím, že skvěle vystižená pointa a krásné nevšední obrazy..pak párals mi svým dechem šaty...tohle se mi líbí opravdu moc

pété
10. 01. 2008
Dát tip
fíha..to nerozdýchám, jdu to přečíst znova..síla

pupin
09. 01. 2008
Dát tip
líbí - hodiny odbíjely tmu - konec ve,mi subjektivní

Santi€
09. 01. 2008
Dát tip
to proto, že jedna moje báseň začínala potmě je mockrát líto...ale nenajdeš ji tady...přesto Tě zvu, aby sis přečetla něco ode mě;)

ou jé jsi prvni kdo poznal skacela v prologu! sikovna:) diky za kritiku! potesilas me

Santi€
09. 01. 2008
Dát tip
párals mi svým dechem šaty, v dlaních chrastily ti střepy, co zbyly po předchozích láskách rozbitých hodiny mezi námi dokola odbíjely tmu...a skácelovský prolog...mňam, i když smutné...* avízo

nekdy se tu clovek musi prohrabavat:) diky za zastaveni

Nicollette
17. 12. 2007
Dát tip
já bych i chtěla ale nemam se do čeho :)))

Nicollette..nerekla bych ze je to plochy..to spis zalezi na tom jestli se do toho dokazes/chces dostat.. šprušle..nekdy ani nema moc vyznam mluvit..diky zes cetla..a brautigan je krasne svuj a nejenom v melounovem cukru ale treba i jeho povidky me dostaly.. thalina..kdybysme pitvali kdo co napsal tak by taktemer kazda basen byla jen opisem..aspon z casti skacela mam hrozne rada ale vubec si nedokazu vzpomenout kde to bylo mozna jsem to pouzila nejak podvedome..a tebe nactenou nemam vubec..kazdopadne diky za kritiku

šprušle
16. 12. 2007
Dát tip
''Pak párals mi svým dechem šaty...+ střepy, co zbyly po předchozích láskách rozbitých''to se mi líbilo, je to varovné, strach a bolest. jsi silná, nebudu ti do tohohle mluvit...už jen proto, že znáš brautigana, miluju v melounovém cukru...je to můj oblíbený svět.

co naplat kdyz jsou strepy vsude mily romale..diky za zastaveni a mej se!!

romale
11. 12. 2007
Dát tip
akurat s těma střepama už aj s tetriskou přehánite;)

Nicollette
08. 12. 2007
Dát tip
pěkné a dívčí, ale čtu - li ji znova a znova nenacházím nic než ploché kouřové sklo a tvá báseň na něm sice sice bruslí, ale to je pro poezii setsakra málo

domin.go
04. 12. 2007
Dát tip
já mám radši slovo "neoblomný" ,))))))

nekdo te bude sponzorovat?:) a prd neni to vubec to samy..todle je neco jako dialog..proto kurziva a jmena nikomu nic neobjasnuju:)) se ptam spis zda-li neco takovyho ma smysl ale nebudem se tady dohadovat o fň vzdyt to za to nestoji.. chjo ti to pisnu do zprav ale ksakru mela to bejt anonymita a ono nic..jsi otravny:))

domin.go
04. 12. 2007
Dát tip
blbost jediný na co čekám je nová kytara .)) objasňuješ o kom ta báseň je...v podstatě si řekla to samý.)) a nekecej a řekni,mě to zajímá... a kdybych měl potřebu kritizovat tak jedině do zprávy.))

oho tak pan ceka az ho prijmou:D to je legrace:)) no to jmeno neni objasnujici..to mi moc nedava smysl spis bych rekla ze urcujici..ze se k nekomu konkretnimu obracim nic neobjasnuju:)) a jelikoz ho tam chci tak tam bude trebaze se ti to nezda;) a tůdle jeste bys me kritizoval dal (tam uz od tebe kritiku mam jenze ted by sis ji urcite nejak zle rozmyslel!:) navic neni o co stat..

domin.go
04. 12. 2007
Dát tip
do klubu mě zatím nevzali a cpát se tam sám nebudu.))) s tím jménem...působí na mě dojmem,jako že by mělo mít ten efekt takovej...objasňující...nebo nevim jak to nazvat...trochu prohloubit tu bolest nějakým konkrétním pojmem...ale tady to prostě není zasaznený dobře...chňápeš? a řekni jakej máš druhej nick.))

ty jsi ale kritik:)) proc nejsi v klubu? mi tady neslo o kvalitu proste nemam cim kreslit tak to muselo jit ven jinak a nevyrovnany to mozna je..a mozna prave proto ze presne takova jsem to jmeno moc nechapu jakej by to jako podle tebe melo mit efekt..?? jinak dik..vsechno je jen vec nazoru a uhlu pohledu takze ver ze si z tvy kritiky nic nedelam:)) (kdyby mi slo o tipy dam to na ten druhej nick;)

domin.go
03. 12. 2007
Dát tip
je to takový...holčičí.))) vidím tam dost slabejch momentů...vlastně skoro většinu...ale sou zahalený do poměrně silné atmosféry,která působí jako spolehlivej několikavrstvej obal na omšelý fráze první řádek bezva - zbytek první strofy si totálně utopila,ploty z ticha to neutáhnou...obě kurzívový vsuvky sou sice pěkný na dovysvětlení,ale tady zbytečně rozmělňujou jinak docela kompaktní text...i když to s těma žebrama není bůhvíjak originální,líbí se mi to... třetí strofa je nosná, takže je dobře, že je vlastně nejlepší...zastíní divnej začátek i závěr...poslední čtyři řádky /od "hodiny..."/ sou vrchol celýho textu možná bych šetřil s "předchozíma láskama",tady už překračuješ tu tenkou hranici nostalgie a kýče v dovětku je naprosto zbytečný jméno...má přesně opačnej efekt než by mělo mít... a z míjení už se stal takovej fenomén...nechápu to.)))) je to krásný a donedávna i neokoukaný slovo...ale teď mám pocit že ho používá úplně každej.))) ale svůj účinek naštěstí neztrácí,takže totální závěr (po tomášovi) je silnej celkově je to hodně nevyrovnaný ale pěkný a upřímný takže ser na ty kecy nahoře,milá polly.)))

domin.go
03. 12. 2007
Dát tip
tak já ti to zkritizuju

dik moc vsem za zastaveni!!

palino8
02. 12. 2007
Dát tip
tak toto je skvelé!

:) * :( * míjení...

tristes
01. 12. 2007
Dát tip
nevim jak ti říkat polly :o) je to silný a moc zrovna mi hrajou portishead a zrovna včera sem potkala jednoho toma, který už neni hrozně zmatečná doba (ale napsala sem dopis!) a to míjení všude kolem..

to te slechti:) ja casto nedokazu byt tak mila;) a neboj mi doslo ze vis jen ze jsem neci alter:) to ci jsem alter by ses ani snad nemela od koho dozvedet:))

martinez
01. 12. 2007
Dát tip
no já si všímám aj nováčků - a zlá na ně rozhodně nejsu... máme pro ně aj klub - první česko-slovenský... můžeš u mne mrknout a jen aby nedošlo k mýlce - neřekla sem že vím kdo seš, jen že vím že seš alter :o)

ty to mozna vis ale ostatni moc ne:) a zacinajici autor to tady ma docela tezky..kdyz uz nema proflaklej nick..to dela myslim si hodne:) ale mi to vyhovuje..aspon nikdo neceka na to co napisu:)

martinez
01. 12. 2007
Dát tip
já vím že seš alter, ale dyk to je mi přece fuk ;o)

nenech se zmast:) novy nick nemusi nutne znamenat zacinajici autora;) presto diky tohle vzdycky potesi:)

martinez
01. 12. 2007
Dát tip
mne příjemně upřekvapilo todle dílo :o) není zač

Zbora..o trend se nijak zvlast nestaram:)) a stejnak neim jaky je trend v basneni;) Quaken..diky za zastaveni tip a avi martinez..ten vyber me docela uprekvapil:) dekeju.. a vsem preju hezky den

martinez
01. 12. 2007
Dát tip
dík za avi, milý Q. :o)

Quaken
01. 12. 2007
Dát tip
... a celé se mi to líbí a některé pasáže ještě víc a pokud mně bude někdo pokoušet, jsem ochotný za to i dát tip, howg! * avi

guy
30. 11. 2007
Dát tip
je to moc dobře o míjení & spol. .. *

romi
30. 11. 2007
Dát tip
to jo, to by šlo :-) ale zastavení to bylo pro mě příjemné a za takové se neděkuje...

Zbora
30. 11. 2007
Dát tip
...nebo věc trendu :o)

romi..tak za zastaveni:)

romi
30. 11. 2007
Dát tip
na tom nic kritizujícího a snad ani kritickýho nebylo :-)))

romi..diky za kritiku.. Zbora..v pohode..klidne se vykecej:) mi to nevadi;) ti na to aj odpovim:) ze mi to doladuje celej ten pribeh lec to je vec nazoru..dik za nej!

Zbora
30. 11. 2007
Dát tip
Promiň, nevšiml jsem si, že nestojíš o kecy.

Zbora
30. 11. 2007
Dát tip
Některé dodatky mi tam přijdou zbytečně dovysvětlující (rozbitých, která špinila naše ráno), ale jinak se mi docela líbila.*

romi
30. 11. 2007
Dát tip
smutná, krásná - krásně smutná *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru