Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Splněné přání

02. 12. 2007
1
8
612
Autor
MrJynx

Splněné přání


Jak zavírám oči a jdu spát,

v mysli mé rozsvítí se zář,

mám strach, však přestanu se bát,

když uvidím tvou krásnou tvář.


Nade mnou rozprostřené nebe,

padajících hvězd tisíce,

však přání jedno, já chci tebe,

tebe a lásku tvou nejvíce.

A tak když odpovědi hledám,

vzlétám a k oblakům mířím,

od lásky totiž křídla mám,

neb vím, zde svého anděla zřím.


Zatímco z úst polibek mizí,

na duši přetrvává dál,

jsem si jist, má láska je ryzí,

jen za ni mi vždy život stál.

Pokaždé když mi osud praví,

jak překážky snažil se klást,

tvůj dotek ve mně ihned spraví

puklé trhliny v srdci část.


Vím, naděje nikdy nezemře,

v cestě nestojí nám nic,

zda stejný pocit v tobě vře,

já lék na to mám, stačí říct

...


8 názorů

holk35
04. 12. 2007
Dát tip
a já nemám znát sebe? propříště: pošli mi avízo (takovéto, že mě tam dole naplikneš v tom sloupečku avíza), jo? díky, ať se na tvoje stránky pořád nemusím dívat

MrJynx
04. 12. 2007
Dát tip
To holk35: Ano, možná znáš něj, ale neznáš mě. Své problémy tu nebudu rozepisovat protože na písmákovi se najdou lidé, kterým bych ani zdaleka nikdy nevěřil. Nebudu říkat, že ty mé jsou horší, protože jsem je prožil a tudíž k ním mám větší vztah než k cizím, to by dokázal posoudit jen někdo nestranný. Jinak oslovit 6 holek za rok, to by někteří nedokázali ani písemně. Navíc jestli je ten člověk tak introvertní, pořád se může pokusit to změnit. Pokud se změnit nechce, ať to neuvádí jako problém. PS: Ještě abys ho neznal, když jsi to ty sám. Dílo jsem předtím stáhl, ale kritiky v celkovém výpisu zůstaly takže autory kritik můžu kdykoliv zjistit.

holk35
04. 12. 2007
Dát tip
Vážený MrJynxi, abyste se psychicky nezhroutil, náš chudáčku, tak vám to teď tedy napíšu slušně... Náhodou toho člověka, který vám tu větu, že urážíte bolest, napsal, znám. A dovolte mi vy jednu otázku, dělá vám problémy oslovit i vlastní rodiče či sourozence, když něco chcete? To je totiž určitý stupeň introvertnosti, a ten člověk pomalu nedokáže oslovit ani sám sebe... a pak, když osloví (samozřejmně písemně) v rozmezí jednoho roku pět dívek, tak se na něj každá vysere (některé ani neodpoví, jiné mu dají určitou naději, aby to "ne" mohly říci o pár minut později). A ještě jedna věc, když mu ta šestá holka konečně vyjde, tak ji ztratí proto, že když ona s ním chce jít ven, tak on má zlomenou nohu, samozřejmně jí to odmítne...a ona se s ním rozejde... Tak co, Mistře Jynxi, chcete se dál srovnávat? K tomuto dílu: Budiž, je to tuctové, je to střapaté či přehnaně uhlazené, je to rozmáznutý koňský trus na chebe, neboť vypadá jako pomazánka... PS: Doufám, že tato kritika není příliš vulgární na vaše jemná elfsky sličná odstávající sloní ouška...

MrJynx
02. 12. 2007
Dát tip
To katugiro: No já myslím že by mi ani diskuze nepomohla..když něco píšu tak to vychází ze mě..u poslední básně s dost ostrou kritikou (stáhl jsem ji protože vyjadřování některých lidí opravdu překročilo i ty nejvyšší meze) mi jeden člověk napsal že tím urážím bolest..ale chtěl bych vidět kolik té bolesti teda zažil on..když to může tak snadno soudit..to akorát souvisí s obsahem..obsah souvisí s autorovými pocity ať už jsou jakékoliv..a co se týče rytmu ten se různí úmyslně..tím myslím hlavně počet slabik a v některých verších a někde jsem to zkoušel nahradit čárkou..jako malou pauzou..byl to jen takový pokus ale mně se upřímně líbí To Polly: No myslím že tvou radu si k srdci moc nevezmu..možná to neumím ale to neznamená že to musím vzdát a dělat něco jinak..navíc žádné dílo se nelíbí všem..a i kdyby tady bylo víc lidí kterým se to nelíbí než těm co se to líbí přesto mě to neodradí od vázaného psaní.. To reinka: moc děkuji..

reinka
02. 12. 2007
Dát tip
mně se to líbí!!!

katugiro
02. 12. 2007
Dát tip
Rytmus je pokaždé jiný, rýmy - nejen ten, který dostal Polly - jsou slabé, obsah plytký. Hned na hlavní stránce visí diskuse o zprofanovaných rýmech, zkus si ji přečíst a příště už to určitě zkusíš jinak :)

neeeeeeeeeeeeeee jakmile vidim tebe-nebe jdou na me mdloby!!!! nejlepsi rada kterou tady muzu dat je nepsat vazane..kdyz se to neumi udelat nejak skrytejc..

Jezuita
02. 12. 2007
Dát tip
Další, co by furt něco dělal, nechte si, lidi, dát chvilku pohov?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru