Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bohulibá komedie

04. 12. 2007
3
12
2295
Autor
ThatGuy

Bohulibá komedie

            Na počátku byly vcelku dlouhé bílé vousy, spolu s jejich majitelem. I když by se podle jeho stařeckého vzhledu mohlo zdát, že snad už brzo zaklepe bačkorami, pravdou bylo, že tady měl strašit ještě pár bilionů let. Majitel patřil do skupiny zhýralých architektů, který byl tak totálně za vodou, že si teď už mohl dělat své vlastní projekty jen tak pro radost. Trochu stranou zájmu médií, v zapadlé sluneční soustavě se rozhodl pro svůj nový projekt. Prý něco, co dosud nikdo neviděl. Trvalo mu to šest dní, přestože podle plánu to mělo být dnů sedm. Sedmý den si potom tedy dal demonstrativního čtyřiadvacetihodinového šlofíka (šlo mu to lehce, protože večer před tím svůj nový výtvor řádně oslavil). Protože byl přeci jen nezpochybnitelný génius, planeta se vyvíjela podle plánu a za 4,5 miliard let vznikla alespoň trochu inteligentní forma života.

            Na počátku bylo zrnko písku. Tomu se ale nelíbilo bytí zrnkem písku a rozhodlo se v bytí celým vesmírem. Vyvinulo nadzrnkovitou sílu a vybouchlo. A protože to bylo velmi chytré zrnko písku, vybouchlo tak šikovně, že rázem začaly vznikat planety, hvězdy a všechen ostatní kosmický vágus, v čele (nezamýšleně) s lidmi.

            Na počátku byl nápad a nechuť k životu. Proč má být život tak složitý a všechno tak nechutně barevné? Proč mají mít lidé dvě hlavy? Počátek pokračoval pokračováním a vznikl návrh na fantastickou hru - virtuální realitu. A protože to byl nápad s setsakra velkým komerčním potenciálem, společnost Virtual life se ho chytla jak opilý šimpanz padající ze stromu větve. Původní plán mírumilovného, zdravého a přenádherného prostředí sice „prožíval“ stadium klinické smrti, nicméně lidé měli odjakživa rádi násilí a tak byla hra populární až dost.

            Ponaučení? Vyserte se na přemýšlení o životě. Nikam to nevede.


12 názorů

ThatGuy
12. 12. 2007
Dát tip
vzhledem k tomu jak krasne si me serval u haiku bych te rad zazadal o zrecenzovani tohohle :) (avi katurigo)

RealPedro
05. 12. 2007
Dát tip
Nejlepší je prostředek... ten začátek je v celku obyčejnej a konci celkem nestíhám :)

ThatGuy
05. 12. 2007
Dát tip
jo kdyby to byl třeba Vonegut, tak si by mi alespoň stouplo sebevědomí :)

ThatGuy
05. 12. 2007
Dát tip
Akorát mě trochu štve že je vždycky poznat vliv něčeho co mám moc rád, někdy červený trpaslík, teď zase stopař...

ThatGuy
05. 12. 2007
Dát tip
.

ThatGuy
05. 12. 2007
Dát tip
všem

ThatGuy
05. 12. 2007
Dát tip
Ďakujem pékně.

Bivoy
05. 12. 2007
Dát tip
skvěle napsaný * souhlas se santie, vážně jak ze stopaře hezký je, že to není nijak přehnaný a není tam ten vtip nějak násilně, právě naopak - je to úžasně lehký

Santi€
04. 12. 2007
Dát tip
avi

Santi€
04. 12. 2007
Dát tip
a pedrito je tu taky, to je společnost...přijde mi to jak heslo vesmír ve stopařově průvodci po galaxii. geniální!

RealPedro
04. 12. 2007
Dát tip
Ježiš... A taky dobrej Amen....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru