Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MacDonald

10. 06. 2001
0
0
525
Autor
Peer

Toto dilko vzniklo asi pred peti lety, prosím brát s rezervou.Dekuji

Mc´Donald

 

      Otevřel oči a zrak mu padl na nástěnné hodiny. "To přece není možný, vždyť jsem sem si jenom teď lehal. Vždyť ještě před chvíli bylo světlo. Co když to nestihnu, co když tam bude někdo dřív než já?" Oblékal si kalhoty, ponožky rychle jako snad nikdy před tím. "Tak, ještě zapnout poslední knoflík a vyrazit. Kde mám peněženku? Hergot, to je dneska den." Obrátil celý dům na ruby, až konečně našel to, co hledal. Vyrazil jako šílený na ulici, zapomněl zamknout. Na věšáku v předsíni mu smutně visel deštník a šála. Neohlížel se vpravo, vlevo. Každý ksicht mohl být potenciálním zlodějem jeho budoucího majetku. "Ještě padesát metrů, už jen dvacet, deset, pět."Vbíhá do metra, přeskakuje turniket, rozráží dveře vagónu a usedá na nejbližší volné místo. V uších mu bublá krev. " Sakra, proč to dneska jede tak pomalu? Proč se všichni smějou? Třeba ta u dveří, tváří se že čte a přitom mě určitě pozoruje. Nebo ten s deštníkem. A je to vůbec deštník? Není to zbraň, kterou mi zabrání být tam včas?" Vybíhá z metra a pádí ulicí. Celý svět je pro něj jedna velká šmouha. Už vidí světlo, už jen kousek, už bere za kliku, nic. "To ne, já tam musím, jenom si něco vyřídím a hned zase půjdu." Ticho mu bylo odpovědí. "Ne, ne, né." Už není ulice, není parkoviště, není dům. Všechno se točí, rychle, rychleji, muže opouští vědomí a padá na dlažbu.

     Ze zápisu městské policie. Dnes v skorých ranných hodinách, bylo před budovou Mc´Donald nalezeno tělo muže. Pitva prokázala srdeční infarkt. Ležel podivně zkroucen na chodníku, za nehty měl ztvrdlé lepidlo a jeho tělo bylo z části zakryto plakátem "Dnes třicet procent sleva. Mc´Donald je prostě nejlepší."

      Zpráva byla potřísněna kečupem, který zvolna usychal.

Peer
Katerina
11. 06. 2001
Dát tip
Co?? 30%!!!! Ne!! Kde?? Kdy??!! Uz tam letííííím!!!! ;-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru