Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska

12. 12. 2007
0
0
465

Běž, utíkej, není ti pomoci. Utíkej, běž.

Proč utíkat? K čemu to? Je to jedno, bloudíš v kruhu. Není to jedno, ty chceš žít. Utíkej, utíkej, utíkej!

Plíží se za tebou, černá a rdousící, slyšíš černotu, cítíš tmu. Tlačí to, tlačí! Ne, ty necheš! Tlačí! Utíkej dál, dokud ještě můžeš! Ach, proč to tak tlačí? Proč to tak bolí? Co je to?

Chci se toho zbavit a nechci bez toho být, jen tak vím, že žiju. Co je život, co je láska bez bolesti, Nechci, aby to bolelo, chci, aby to bylo krásné. Bol, bolesti, jen tak vím, že žiju, že prožívám. Chci, aby to bolelo, ale tak, aby to nebolelo.

Stojím, cítím, žiju. On je tam daleko, daleko za mým stínem. Nedosáhnu na něj, je tak blízko! Chci být u něj, chci, aby byl se mnou. Patřím k němu a on ke mně, cítím to... Bolí to, bolí! Chci ho mít u sebe a naše stíny ať se spojí, ať jsou jako jeden! Patřím k němu a on ke mně, je to tak správně. Tak proč nemůžu překročit vlastní stín? Proč je to tak těžké?!

Utíkej, utíkej, je to daleko, musíš toho ještě hodně ujít. On je čím dál vzdálenější. Utíkej!

Proč utíkáš? On je tam, na opačné straně, než utíkáš!

Utíkej, on ti ubližuje!

Jdi zpět, on je tam, tam je.

Ne, jdi za tím, co chceš.

A co chceš? Jeho!

Utíkej...

Stojím, nevím, kam teď. Postavte mi zeď, zbořím ji, dejte mi překážku, zdolám ji. Tohle prázdno mě ničí. Postavte mi zeď! Natahuji ruku, pokrývá ji černý stín. Můj stín ...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru