Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství šat

13. 12. 2007
2
8
856
Autor
Saniel

Nejsou tam překlepy, kontroloval jsem to několikrát. Praha 10/12/2007

Za mříží skleněnou
Jen mrtvé stromoví
Kopyta pro Sněžnou
Zapadá, Jí noví

Zapadá, níže lez
Znavené řetězy
Plynové světlo přes
Záření vítězí

Za touhou jedinou
Zčernalé stromy ví
Zazáří předivnou
Zazpívat jenom Jí...

8 názorů

Smetiprach
15. 12. 2007
Dát tip
díky za vysvětlení... nedávno mi Print napsal, že poezie by se měla především číst... já si myslím totéž... ale samozřejmě netvrdím, že neexistují básně, které prokouknou až recitací... jenom to není můj šálek... :-)

Saniel
15. 12. 2007
Dát tip
vinky: Legraci jsem si nedělal. To, že je to neucelené, vychází z toho, že jsem celou dobu neměl pevnou představu, co chci vyjádřit a nechal se trochu unášet slovy. Díky za interpretaci (čím víc takových, tím líp). Mohu i napsat svou, budeš-li mít zájem (do zpráv). Jinak díky za návštěvu?:-) Smetiprach: Je to pokus o práci s napětím mezi "Zapadá, níže lez" a druhého smyslu, který zazní při recitaci. Taková místa jsou tam čtyři, alespoň tak myšlená. Návodem mělo zčásti být měkké i v "noví". A aby bylo jasno, že i mistr tesař, tak tam jeden překlep byl, Jí noví.

Vinki
14. 12. 2007
Dát tip
Ackoliv mam obrazovou poezii rad, je pro me tohle dilko spatne uchopitelne. Par naznaku, ale zadny uceleny a hlavne jasny obraz. Jako zachytne body mam a v basni vidim "mrtve stromovi a zcernale stromy" a "sklenena mriz a znavene retezy". Strom jako telo a zaroven jako symbol naseho soucasneho ziveho sveta, mrize a retezy jako neco omezujiciho, nesvoboda v kontrastu s brzkou svobodou (znaveny retez se brzo rozpadne)? Jinak receno, vysvobozeni z pozemskeho sveta a prechod nekam vys? V kombinaci s nadpisem by to mozna mohlo davat smysl, saty jako synonymum pro telo, saty chrani kuzi, kuze telo, telo dusi. Dojde-li k odstraneni (vyhoreni - zcernani?) tela, bude duse volna. Takhle to na me pusobi. Nevim, skutecne tapu a vaham, jisty si nejsem nicim. Mozna jsem preintepretoval, mozna vubec nic nepochopil a mozna si autor dela legraci. Musim se pousmat nad slovy "pro čtenáře mého formátu". Aniz by se chtel navazet, to je mysleno vazne, nebo jde jen o spatne volena slova?

Smetiprach
14. 12. 2007
Dát tip
to je blbé, já chvíli doufal, že to jsou překlepy...

martinez
14. 12. 2007
Dát tip
posílám si avi, přijdu zítra - včil už vypínám komp :o)

Saniel
13. 12. 2007
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru