Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hádka

20. 12. 2007
0
7
1077
Autor
EllFrída

Člověk častokrát přemýšlí, co by se stalo, kdyby... Moje kratičká povídka nebo úvaha, či jak to mám nazvat, je o tom, co se může stát když vám někdo dluží peníze a nemá zájem je vracet... Prosím o kritiku, ráda si ji poslechnu, jsem nováček a aspoň se přiučím...

Hádka

Seděla sama na zemi v koutě místnosti, opřená zády o zeď rukama objímala kolena. Pohled upírala na tmavě modrou džínovinu svých obyčejných riflí, které měla na sobě spolu s černým rolákem a černou mikinou. Dlouhé vlasy jí spadaly přes obličej a skrývaly průsvitné slzy, stékající po jejích tvářích.

 

oOo

 

Váhavě k němu přišla, seděl sám v učebně. Čekal na ni? Možná… Zvedl oči.

„Vrátíš mi prosím ty peníze? Já bych si chtěla koupit ty učebnice a…“ zmlkla a sklopila oči.

„Já ti nic vracet nebudu,“ pronesl lhostejně.

Překvapeně zvedla oči. „Ale…. Já ty peníze potřebuju,“ namítla.

„No a?“

Zaplatila jsem učebnice, který nemám. Chci ty peníze,“ zdůraznila.

„Já ti žádný peníze vracet nebudu,“ zopakoval.

„Tak hele, já ti zaplatila a nejmíň tři lidi to dosvědčí,tak mi ty peníze laskavě vrať,“ v rozhořčení zvedla hlas.

„Já za to nemůžu že sis vzala učebnice když sis žádný neobjednala,“ vmetl jí do tváře.

„Jo? A já snad můžu za to že ty nejsi schopnej si pohlídat kdo co má? Já můžu za to že ty jsi neschopnej pitomec co si neumí ani udělat seznam?“ teď už na něj křičela. „Jsi nemožnej ubožák co vinu svádí na jiný, pitomej frajírek co…“ nedořekla.

Napřáhl se a vrazil jí facku. Rána byla příliš silná a ona spadla na zem. Zvedl se ze židle a klidně odešel, nechal ji tam ležet…

 

oOo

 

„Lucule?“ Zaslechla hlas. Rychle setřela slzy. Tvář ji pořád pálela a tak nechala vlasy spadnout přes obličej, vlasy na druhé straně zastrčila za ucho.

„Luci, jsi v pohodě?“ starostlivě se ptala přicházející blondýnka. Pracně vydolovala chabý úsměv a otočila hlavu ke kamarádce co si klekala před ní.

„Jsem v pohodě,“ zalhala…

 


7 názorů

EllFrída
27. 12. 2007
Dát tip
Dobře... pokusím se, děkuju =o) Koukneš se prosím i na další povídky? Kujuuu...

EllFrída
27. 12. 2007
Dát tip
Dobře... pokusím se, děkuju =o) Koukneš se prosím i na další povídky? Kujuuu...

Oldjerry
26. 12. 2007
Dát tip
Ell - piš, ale ujasni si vždy předem co a o čem chceš napsat. Tohle vypadá, že jsi začala a nevěděla, jak budeš končit. Je to vidět.... To jsou podmínky : vědět co a dobře vybrat jak... Tak to zkus zase, ale líp !

Elyon
26. 12. 2007
Dát tip
OldJerry má úplnú pravdu...

EllFrída
26. 12. 2007
Dát tip
díky... =oD no, vlastně to nemělo mít "smysl", původně jsem to napsala proto, že jsem nevěděla, jak mám popsat svůj strach, je to jen popis strachu z něčeho, představa, nemá to mít řešení, já neumím řešit svoje obavy

Oldjerry
20. 12. 2007
Dát tip
Je tam logická chyba. ZHEDNOCUJE DÍLKO, KTERÉ SAMO O SOBĚ NENÍ MOC PODAŘENÉ. Je to popisné, nic to neřeší a ten konec to zcela rozplizl do neurčita tam, kde mělo být jádro. Překvapení, poučení - řešení...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru