Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je na nacismu tak úžasnýho, že má pořád tak velkou podporu?

28. 12. 2007
0
19
897
Autor
Kocour22

Zdroj: MF Dnes, www.idnes.cz

Každý 7. Němec souhlasí s názory Adolfa Hitlera a chováním Němců za II. světové války. Němců je 80 milionů, tedy více než 11 milionů Němců se ztotožňuje s nacisty. Obdobná situace je i v Rakousku, Itálii, Maďarsku, Chorvatsku, Albánii, Bulharsku, pobaltských státech a ve Skandinávii ( zejména ve Švédsku ). Během II. světové války umřelo více než 50 milionů lidí. Nárůst nacismu je i v zemích, které byly nacisty značně zdevastovány. Tyto země měli velký počet obětí: Sovětský svaz ( 20 milionů mrtvých, zejména Rusů ), Polsko ( 6 milionů mrtvých, včetně 3 miliony Židů ), Jugoslávie (  1 milion a 600 tisíc mrtvých, zejména Srbů ), Velká Británie ( 450 tisíc mrtvých, zejména Angličanů ), USA ( 400 tisíc mrtvých ) a Československo ( 350 tisíc mrtvých, včetně 250 tisíc Židů ). Nárust nacismu je znatelný zejména v 90. letech minulého století. Údaje o počtu přívřženců nacismu jsou z roku 2007. Co lidi stále přitahuje k této hrůzné ideologii? 


19 názorů

a2a2a
01. 01. 2008
Dát tip
nacismus není nijak blízký ani velké většině těch, co nacistické či obdobné strany volí. Lidi jen takto vyjadřují vztek, někdo beznaděj nad neschopností vládnoucích, ale také intelektuálních elit být sociálně vnímavější k potřebám světa, odkud pramení problémy ústící do ekonomické, ale i politické či náboženské imigrace, která zase pak plodí potřebu sebeochrany. Myslím si, že lidé, podporující neonacistické názory, je rádi vymění za jiné, pokud je někdo důvěryhodně vyloží. Nadáváme na Romy, ale co je nám to platné. Vystěhovat je není kde, a tak prostě budeme muset nalézt řešení možná i na úkor našich výdobytků. Jinak budou problémy narůstat a za 30 let bu romská iniciativa či jiná podobně etnická romská strana díky své populaci nejsilnější parlamentní stranou.

Honzyk
29. 12. 2007
Dát tip
...mindraky....ty hlavne, myslim ja...

Co je na těhle diskusích tak úžasnýho, že maj pořád tak velkou podporu?

tdrasky
28. 12. 2007
Dát tip
To je začarovanej kruh: Když lidem řekneš vládněte si sami, pak je to anarchie. Když jim vládne někdo jiný, je to diktatura. Na lidech je si vybrat. Nakonec dokonalá forma vlády neexistuje...

Bivoy
28. 12. 2007
Dát tip
trochu mě z toho mrazí, z těch čísel... ale proč to tak je?... člověk je chytrý, ale lidi jsou blbí

StvN
28. 12. 2007
Dát tip
To mi připomíná, že jsem si chtěl přečíš Mein Kampf.

Oldjerry
28. 12. 2007
Dát tip
Sporá jednoduchost ideologie vyjádřená v několika málo směrných heslech. Možnost zařvat si v důvěře, že to řvaní má smysl. Naděje, že někdy v budoucnu si bude moci do někoho beztrestně praštit (někdy už ani nemusí čekat). Naivní víra, že nacisty se netýká ani bolest, ani smrt. Touha někomu neomezeně vládnout. Podtrženo - cíl nenutí k přemýšlení. To bolí a je k němu potřeba mozek.

papouch
28. 12. 2007
Dát tip
bavíš se kocoure? .-)

Winter
28. 12. 2007
Dát tip
selhání současných společenských principů

domin.go
28. 12. 2007
Dát tip
nacionalismus

Winter
28. 12. 2007
Dát tip
Co třeba ty samé důvody, které je k ní přitáhli prvně?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru