Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je psáno, to je dáno. Platí ještě toto přísloví? Tedy v přeneseném smyslu.

29. 12. 2007
0
12
1166
Autor
Kocour22

Zdroj: časopis Týden

V časopise Týden se oběvil článek popisujíci, jakým způsobem Němci natáčí dokumety o životě Romů v ČR. Tento dokument byl odvysílán na programu ZDR. Dokument začíná " objektivním " znázorněním Prahy. Záběry na bezdomovce na Národní třídě, narkomany na Hlavním nádraží, pečlivý výběr těch nejzašlejších domů. Pak záběry na skinheadskou demonstraci, zatímco nějaký Rom mluví o těžkém životě Romů v ČR. Takto vypadá " objektivní " reportáž... Má smysl dívat se na takové dokumenty? Číst noviny? Jaký je rozdíl mezi svobodou projevu a nesvobodou lhát?


12 názorů

Tragicus
31. 12. 2007
Dát tip
Muj profesor fysiky cetl Danikena a velice se mu to libilo, ale protoze je clovek zvidavy, delal si propocty a mj. zjistil, ze podle Danikena by hustota materialu v pyramide mela byt 12000 kg.m^-3. Coz je samozrejme nesmysl, ve skutecnosti ma asi 2500 kg.m^-3. Nacez k tomu napsal: "Tohle povídání nebylo napsáno ani tak proto, abych ukázal, že Dänikenovi (a s ním Součkovi) není možné věřit. A už vůbec nechci tvrdit, že stavba pyramidy byla akcí na jedno odpoledne. Mým záměrem bylo ukázat, že ke každé knize (a vlastně ke každé informaci) je třeba přistupovat skepticky a zvlášť u knih tohoto druhu může každý středoškolák snadno najít případné nesrovnalosti." Samozrejme co se tyce novinovych zprav atp. je dost tezsi overit si jejich pravdivost, ale i tak plati, ze kdyz se nekde neco doctu, nezacnu to hned brat jako danou vec a natoz na tom nebudu zakladat. Chce to asi pockat na overeni z jineho zdroje (ve kterem samozrejme nesmi byt napsano "podle zdroje 1...").

A tu šílenou hrubku bych opravil...sofort.

My, co pamatujeme Rudý právo , víme svý... propaganda je propaganda furt. A jen tak mimochodem, ta stanice se jmenuje ZDF. A podobný píčoviny točila už za totáče... Například kdysi natočila frontu na chleba v Písku... bylo jedno, že to byla fronta na chleba, kterej se do Písku vozil jednou tejdně, jinak tam samosebou bylo chleba dost, ale soudruzi nechtěli konkurenci místním pekařům. Ale hodilo se to, tak proč nenatočit dojemnou reportáž o tom, jak v Písku není chleba, že? Je to jen prostý výraz normální xenofobie. Hezky zabalený....

R.P.
30. 12. 2007
Dát tip
taká je doba môj zlatý. môžeš rozlišovať a analyzovať koľko chceš, odpoveď je, že žiadna odpoveď nie je.všetci sme v rovnakých sračkách, ale niekto si to na rozdiel od nás vie poriadne užiť.

pozorovatel
29. 12. 2007
Dát tip
když to říká televize, tak je to asi pravda

Dickers
29. 12. 2007
Dát tip
Kdo má zdravý rozum a dívá se, ví svoje. A žádná reportáž nemůže změnit jeho mínění o situci lidí. Všichni ví všechno a nikdo neví nic. Buď se podvolíme jiným názorům, nebo máme vlastní. To tady bude vždycky.

líní
29. 12. 2007
Dát tip
:-)

Tak na tuhle diskusi se krásně hodí jedno takové přirovnání, figuruje v něm zejména Kolumbus, Amerika a podobně....

StvN
29. 12. 2007
Dát tip
Co naděláš. Snad jen svoje děti abys vychoval tak, aby si uměly udělat svůj názor.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru