Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis z Adélčina věčného ostrova Lásky

12. 06. 2001
3
0
1628

První z dopisů od nás, nám i vám :o)

Mám rád ty slunná rána, kdy mne sluníčko probudí pošimráním na tvářích. Jen se maličko protáhnu, rozkoukám, utrhnu stéblo travičky, která tu hojně všude roste a pošimrám mou manželku na nosánku. Vždy se roztomile usměje, ale očka neotevře. Vím, že se jí to šimrání na nose líbí, a ona to stejně moc dlouho nevydrží.. z úsměvu velice brzo přejde do smíchu.

            Miluji tento ostrov. Je sice pravda, že bych nebyl tak šťastný, kdybych tu byl s někým jiným, než s mou manželkou, ale tohle místo má prostě něco zvláštního, stejně jako má moje manželka. Palmy zasahují až skoro do moře, písečné pobřeží olizují jazyky příboje, šumění vln a hluk kormoránů v oblacích dává tomuto ostrovu kouzlo dobrodružnosti. Ta hustá tráva, kterou rád využívám nejen k rannímu šimrání, roste všude na ostrově i tam u skal a u jeskyně. Alespoň naše ovečky co tady chováme, mají co jíst, tráva je šťavnatá a velice měkká na ležení. Půda je zde úrodná, ale na polích pěstujeme jen vlčí máček, já i má manželka ho máme rádi, je to naše květina. Neroste tu divoce, přivezli jsme si ho s sebou. Máme tu postavený i malý srub z palem, ale většinou se potulujeme po ostrově a spíme pod širákem. Někdy když manželka trucuje, tak se schovává v malé jeskyni ve skalách. Nosívám jí tam jídlo, a někdy čekám jen tak před jeskyní, až jí to přejde. Někdy mi unikne druhým východem, který ústí do malé laguny, manželka umí plavat jak úhoř, ale já se vždycky bojím, že se mi u topí. Její smích z laguny mne ale ujistí, že je to zbytečné si o ní dělat starosti, ona je ve vodě jako ryba.. totiž rak a já taky, i když musím přiznat, že ona je lepší plavec. Když trucuji já, tak se schovávám ve srubu, a nebo se potuluji v palmovém háji, nebo na loukách vlčích květů. Každá láska chce svoje přestávky, a i ta naše si o to řekne. Není láska bez hněvů, není láska bez trnů.

            Rád beru svou manželku na malé loďce po laguně, a nebo po zátoce, kde chytáme ryby. Nevím jak to dělá, ale když uloví rybu, je to vždy ta největší z celého dne. Tuhle to byl asi pořádný kus, neboť jsem se ani nenadál, a manželka zmizela z loďky i s prutem. Ještě že je tak výborný plavec. To jsme se nasmáli, když jsem jí pomáhal do loďky nemohla si odpustit, a stáhla mne do vody taky. Potom jsme se sušili na sluníčku a nechávali se pohupovat na vlnách jen tak na loďce. Ani nevíte jak se člověk nádherně zrelaxuje. Společný oběd není nic neobvyklého, uděláme si cokoliv podle chuti. Ostrov má bohatou úrodu po celý rok. Divoce tu roste snad všechno, od brambor až po kukuřici. Kukuřičné placky mám ze všeho nejraději, protože je umí jen moje manželka, a umí je božské. Někdy vám přivezu na ochutnání.

Musím končit, jdeme s manželkou sbírat nějaké koření do skal, už se těším na to naše horolezování a šplhání po skalách, v tom jsem lepší zase já.


no teď už se snažit můžeš.. už prázdniny nejsou!!! :o))))))))

:-)))))))

Adélka
11. 09. 2001
Dát tip
Jotak.. a já jediná se snažim :o))))))))))))))

žádná hjůza :o) o prázdninách je vyhlášená relaxace :o)

Adélka
07. 08. 2001
Dát tip
Hahojky! Jsem tu zas pár dní... dva :o).. nebyla a koukám že nic novýho! Hjůůůza! :-(((

Jeden pro mého milovaného manžílka Etíka: :-) .

Mě je hej, když se na mne usmívá Adélka :o)))

Adélka
29. 06. 2001
Dát tip
Chicht .o)

Vida.. máš i pravdu "starý".. už to na mne doléhá :o)))

to si nesmíš počítat místo let minuty, víš ?? nebo si naopak počítej ty "psí" roky... a uvidíš, jak ti bude najednou HEJ !!!!!!!!! :-)))))

Kostko, první věta, která mi od Tebe udělala radost :o)

co bych pro tebe (ne)udělala, starý dobrý Eternale :-)))))))))))))

přátelé... milujte se a množte se..... :-)))))))))))

Konstantinidisová si opět dělá legraci (doufám) :o))

Adélka
21. 06. 2001
Dát tip
To já taky :-)

Adélka
20. 06. 2001
Dát tip
Eh? Constant? Ty mi NĚCO tajíš :o)))))))))

Adélka
20. 06. 2001
Dát tip
Šmi: A Ty na tom máš přímou zásluhu :o)))

Kateřinko, děkuji :o)

Katerina: To my talky :o))

hih.... taky přeju... hodně štěstíčka Adélko, budeš ho potřebovat...:-)))

Katerina
15. 06. 2001
Dát tip
To bylo pratelske upozorneni, byla bych hrozne nerada, kdyby vam tu modrolagunovou idylku cokoliv prekazilo...!!

Katerina
14. 06. 2001
Dát tip
Tak to honem jdete na vyzvedy jestli nemate kousek dal v jeskyni Nautiluse... a jestli vam ten ostrov nevybouchne pod zadkem!!! :-))))

Kateřinko, ty nám teda přeješ :o)

Katerina
13. 06. 2001
Dát tip
MODRA LAGUNA byl film pro pubertalni holky, Eternale ;-))) Priznej se, kolikrat jsi to videl?? :-))))) Tak se tam mejte....

Šminko a je tu nádherně :o))) Kateřinko a víš že jsem ten film snad nikdy neviděl? ALespoň ten název mi nic neříká. Ale svým způsobem tento ostrov je hodně podobný Tajuplnému ostrovu od J. Verna :o)


alina
13. 06. 2001
Dát tip
:o)))) ......joj, ty novomanželata.....

aviza

aviza

Jůůůůůů!

Šminka
12. 06. 2001
Dát tip
Jééé, lidi, vy si tam žijete :-)) Típ

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru