Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kamarádská

02. 01. 2008
7
24
2798
Konec kultu kamarádek,
nepodstatných plytkých hádek,
všechny chtěl bych v posteli!
(Morálku mám v prdeli.)

24 názorů

reinka
02. 01. 2008
Dát tip
:o))))))))))))))

Mně tady byla vytýkána mužská upřímnost a tohle je přezně podle mého gusta TIP

Princezna je u Roberta Begniniho slečna, pro kterou žije. La principessa. Princess. To podle mě nezní v žádným jazyce pejorativně, ani v češtině:). Pokud ti tak neříkali doma a nespojuješ si to s nějakou marnivostí:). Ale to právě si Roberto vůbec nespojoval, ani já:p.

Naprosto vztahovačně...

Dostala jsem avi, tak předpokládám, že se mě to mělo týkat...

Tím spíš, že se vztahovačná, jako kdybych mluvil jenom o tobě:D. Omlouvám se za urážku, popík jako metaforu prostě nepřijmeš. A princeznu jako neotřelý pojmenování beztak taky ne:D...

No tak se poďme hádat o popíku. Podle mě to není nic subjektivního, je to střední proud, něco co se líbí mase lidí. Kabáty asi taky považuju za popík. A řada věcí, který bych k němu řadila se mi i líbí, ale rozhodně to není to, co bych četla, poslouchala nebo sledovala nejvíc. Takže popík a pincezna mě skoro uráží. Tím spíš, že mě neznáš.

To je právě ta mýlka. Popík je to, co se zrovna líbí nějaký skupině. Rockerskej popík, literární popík, je to taková metafora, slečinko. A protože Salingera si všechny dámy, co mě tipují, oblíbily, stejně jako já, je to náš subjektivní popík, víš. Nesmíš to vnímat pejorativně, popík středověku byla klasická hudba a taky bys dneska do ní nešila, že ne:).

Btw, stejně jsem asi nepochopila, co si tím svým dlouhým příspěvkem chtěl říct. Jen nemám ráda, dyž mě někdo soudí podle názoru na čtyři řádky v půl čtvrté ráno.

Cynizmus je životní moudro, do ničeho to nemusíš balit. Popík je hudební telenovela. Je to to, co chceš slyšet,líbivá melodie a sračkoidní text. Irving žádný popík není, ptž píše o věcech, který právě nikdo slyšet nechce. Od Salingera sem nic nečetla, takže nemůžu soudit. Ale podle Kdo chytá v žitě prej zastřelil Chapman Lennona.

Já už se bál:). Tak se někdy koukni na "Život je krásný" a zase to vrátíš:). Popík je podle mě bez příznaku. Pejorativní to bejt nemůže, je to jen něco, co máme všichni rádi. Irvinga, Salingera, živnotní moudra obalený v cynismu. Nejsou to Kabáti:).

Proboha... za tu princeznu a popík beru ten tip zpět.

pupin
02. 01. 2008
Dát tip
TY SE MÁŠ..

Paclík
02. 01. 2008
Dát tip
: ))no tak proc ne: ))

Kdyby někdo z komentujících stál za špás, tak mě laskavě upozorněte a můžeme si hrát na kamarády:D.

Paclík
02. 01. 2008
Dát tip
super, ocenuji uprimnost: ))

Paclík
02. 01. 2008
Dát tip
super, ocenuji uprimnost: ))

:)) hele je mi to blbý. Blbější mi to bejt asi nemůže. Ale stejně se zamyslím:). Před nějakým časem sem si veřejně postěžoval, že mi tipy zásadně dávají moje vrstevnice, ženy, co čtou to co já, alespoň částečně. Od tý doby se stalo to, že mi v rychlým sledu dalo tip asi další deset takovejch princezen. Každý to říkám a pokaždý se znova a znova divím. Ale taky je možný, že na Písmáka prostě chodí už jenom holky kolem dvacítky, co čtou popík literatury. K tématu, je to normální Bondy-Krchovská a možná trochu Bukowská forma, kdy je možná potřeba pro správný pochopení vědět, že sem kdysi četl formulaci "Mám to v prdely.". Od tý doby mám taky věci zásadně v prdeli, není mi nic u prdele:). A že to je nesvéprávný a možná mi přijde soudní obsílka, tak ať!:D

Ojoj, tolik pravdy na pár řádcích (a ještě je to tak příšerně napsaný, hospodský verš hadra)- normálně zcela vážně smekám, protože je to prostě pravdivý a přes formu, která se mi hrubě nelíbí, je to vážně dobrý. t. (a ona i ta forma by asi byla ok, neodběhnout teď po osmi hodinách od ústavního práva :D)

Jak říkám, když se klukovi holka líbí, přitahuje ho, tak nemá podle mě ambice zůstat u kamarádění, pokud se něco dalšího neobjeví. Pokud ho kamarádka nepřitahuje, je to v pořádku:D.

Abi
02. 01. 2008
Dát tip
..:-) Každopádně zajímavá miniaturka.

Abi
02. 01. 2008
Dát tip
..když já mám těch kamarádů víc, někteří jsou zadaní, někteří ne, je ale fakt, že jeden, když byl zrovna sám, začínal elektronickou komunikaci slovy: ,,Co takhle nezávazný sex..?"..s každou osobnou opačného pohlaví..:-))) Což byla spíš recese, ale kdoví, že jo:-) Ba ne..kámošů mám pár..a jsou to dobří kluci bez postranních úmyslů:-)

To je takovej jako mužskej alibismus, mi přijde. Chlap co je sám a nebo jenom normální polygamik nemá důvod mít hezkou kamarádku, pokud třeba nechodí s jeho bráchou nebo kamarádem, a někdy ani to není překážka. Ten důvod mu samozřejmě může dát ta kamarádka tím, že ho nechce, nebo svou povahou a intelektem, ale obecně si myslím že to je taková jedna velká kamarádská bublina, která tady kolem nás poletuje:D.

Abi
02. 01. 2008
Dát tip
..kamarád taky rád, kamarádku na lehátku?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru