Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak co s Vámi pane Čunku?

14. 01. 2008
1
4
491
Autor
doňa Raquel

 

 

Tak co s Vámi pane Čunku?

 

Byl to jeden ze všedně krásných dní, když se z novin, televize a rozhlasu nesla zpráva, že vsetínský starosta Jiří Čunek vystěhoval nebohé romské neplatiče z jejich domovů, do zapomenutých koutů naší vlasti. V tu chvíli jsem poprvé zjistila, že někdo takový existuje a jak rázně jedná. Samozřejmě, nemohla bych žít přítomností, kdyby mě zprávy o panu Čunkovy nezajímaly. Kdo, že to je a odkud přichází, říkala jsem. To jsem ještě tenkrát nevěděla, že čunkománie zabaví celou  republiku na řadu měsíců dopředu. Musí být značně charismatický a neotřelý, jestliže se mu povedl tak husarský kousek. Svou svéráznou politikou proti nepřizpůsobivým občanům kápl mnoha lidem do noty. Jak k tomu ale přijdou třeba obyvatelé Jesenicka, kam byly některé z problémových rodin nastěhovány?! To nejde jen tak, poslat vsetínské potížisty jinam, ať si s nimi užijí. Problémy jsou od toho, aby se řešily a ne poslaly o dům dál. 

Další bombastická zpráva. Co se o doposud nevýznamném politikovy začalo mluvit v médiích, přihlašuje se sekretářka, jíž měl údajně sexuálně obtěžovat. Hle. Už je tu osoba, která se pravděpodobně chystá přiživit na “cizí slávě“. Tato záležitost s jistou dámou mě docela dobře pobavila. Zajímavé na celé věci je to, že dokavaď nebyl Jiří Čunek všeobecně známý, dotyčná žena se soudně bránit nechtěla. Zápletku s napětím sledovali snad všichni. Kriminálka se sexuálním podtextem a výhružným dopisem se docela dobře ujala. Postup pana starosty do vyšších sfér je zaručen. Vida, někomu v zahraničí by jen toto vyšetřování rozbilo kariéru na padrť. Jen si vzpomeňme na Billa Clintona a jeho nevěru.

No koneckonců, jak se říká  „jiný kraj, jiný mrav“.

Jak už to někdy bývá, odvážnému štěstí přeje. Uvolnilo se předsednické místo u lidovců! Jestliže někdo v KDU – ČSL zaplakal nad odchodem Miroslava Kalouska, pak ho muselo nutně vyděsit to, že ho nahradil Jiří Čunek díky své nové a neotřelé taktice. Plížil se jako had a zaútočil na prázdné křeslo krále lidovců. I mně vcelku překvapilo to, že nepoznaná a neozkoušená osoba stane v čele parlamentní strany a následně získá post ministra pro místní rozvoj. Vůbec se nedivím chudákovy panu Klausovi, že se mu to lejstro podepisovat nechtělo. To na stromě  opravdu nerostlo zdravější jablko? Co se stalo, stalo se. Myšlení některých politiků je opravdu nepředvídatelné.

Jako se tahají chlupy ze staré deky, tak se tahaly informace na nového ministra. Tak vida, Jiří Čunek prý bral úplatky za své kariéry vsetínského starosty! Vyšetřování jede na plné obrátky.

Na povrch vyplouvají nové a nové střípky informací o nichž musí snad jen pan Čunek vědět, zda pravdivé jsou či nikoliv. On sám neustále mění své výpovědi pro policii i média a já jsem už pomalu z pana mistra unavená.

Chci klid a nezaslechnout ani jednu větu, ve které by figuroval on, jeho sekretářka nebo jeho úplatky.

Nedá se nic dělat. Ať chci nebo ne, jsem na jeho straně. Ve svobodné a demokratické zemi, za kterou se tak rádi prohlašujeme, musí mít i tak vysoce postavený politik právo na svou  obranu, byť by byla jakkoliv zbytečná. Pomalu se začínají ozývat hlasy na jeho odstoupení. Jak jinak, jsem proti. To by pak mohl přijít  kdokoliv a jen tak někoho, koho by se potřeboval zbavit, obvinit z toho a toho.

Stíhání je zastaveno. Mezitím se stihnout pohádat státní zástupci. Neuvěřitelné, co jediný vcelku nevýznamný politik dokáže!

 Ajajaj. Copak to tu zase máme. Zneužívání dávek státní sociální podpory.  Že Vy si nedáte pokoj! Uděluji Vám černou tečku.

Stíhání je obnoveno. Jiří Čunek podal demisi. Bouře emocí se nese českými médii. Jsem už tohoto tématu tak přesycená, že je mi to vcelku jedno. Jak rychle přišel, tak rychle odešel. Vlak  české politiky uhání dál, bez Jiřího Čunka. Je klid, ne však na dlouho. Sotva jsem si oddechla, uplynulo pár týdnů a už se dere zpět. Jak by mohl někdo poznamenat „ vyhodili ho dveřmi, vrací se oknem.“

 Nesmrtelný to muž! S napětím čekám, jak se celá situace vyvrbí. Jen doufám, že o návratu tohoto člověka budou rozhodovat rozumní lidé. I když, ve straně zpívající politiků je možné snad všechno. A tak si říkám „ co s Vámi pane Čunku?“

 


4 názory

johanne
18. 01. 2008
Dát tip
Tohle není fejeton. Máš tam chybky - např. v nadpise ti chybí čárka, v "Kdo, že to je" čárka přebývá... Je to spíš takové nijaké plácání, jakých jsou dnešní blogy plné.

Honzyk
14. 01. 2008
Dát tip
....do krasneho, avsak neustale hlidaneho vybehu....?( Jen navrh....)

neroušek
14. 01. 2008
Dát tip
Myslím si,že Čunek je pseudoproblém,bublina.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru