Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada utonulých

14. 01. 2008
4
10
799
Autor
Petr Pivař




V soumraku myšlenek pochmurných
na křídlech vážky mizí.
Duchové ve snech některých,
jsou někdy zlí a cizí.

Na vlnkách rybníka spí
tělo tak hrozně nehybné
pro pohřební píseň bdí
žáby a kuňkání pochybné

Na křídlech vážky zaniká
tvůj život z těla mizí
duše tvá tělu odvyká
není již tvé, ale cizí...




10 názorů

martinez
19. 01. 2008
Dát tip
mně osobně vadí názvy v poli pro dílo, to tuplo- až triplování názvu je zbytečný... a taky velká písmena ty tebe, tvoje... to mi taky v básničkách zavazí... jinak asi nemám co vytknout ale taky to ve mně nijak neuvízne, nemám ráda ponurý témata, du na další :o)

johanne
18. 01. 2008
Dát tip
Dobré :). *

Co takhle eliminovat nějaký, některý a tak... Upravuj a upravuj, jak bychom to jinak mohli nazvat básnickou tvorbou! Za vysvětlení básně -T

neroušek
15. 01. 2008
Dát tip
Proboha,báseň nijak neupravuj!

Petr Pivař
15. 01. 2008
Dát tip
Díky, za kritiku. 1. Prolog jsem smazal, máte pravdu, je tam zbytečný. 2. když odstraním spojku "ale", tak vznikne nesmysl: "není již Tvé, cizí..." Nebo jak jsi to myslel? 3. Opakující slova jsou záměr. První a třetí verš jsou tak provázané, odehrávají se v duševní rovině, dalo by se říct na "onom světě" Naproti tomu druhý verš se odehrává na tomto světě a dává znát co se vlastně stalo. Celkově je to o umírání, kdy duše opouští tělo a navazuje kontak s duchovním světem, který patrně nebude moc přívětivý (utonulý asi nebyl žádný světec) viz konec prvního verše.

Lopata
14. 01. 2008
Dát tip
Ani jedno pozitivní slovo - plus pro tuhle báseň Opakující se slova - minus pro tuto báseň Spojka "ale" na konci básně, prodlužuje zbytečně poslední rým o slabiku navíc a ruší to. Prolog je přeci v tomto případě zbytečný.

Honzyk
14. 01. 2008
Dát tip
..utonulé

neroušek
14. 01. 2008
Dát tip
Drsné a dobré.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru