Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zpověď Psycho Patta aneb Nazemipění

15. 06. 2001
6
1
909
Autor
topfly

Inspirováno Nanebepěním od Johna Lennona.

 

Psycho Patt byl už od malička zvláštní. Jako malému se mu ostatní děti smály, protože byl velice tlustý a také kvůli jeho jménu. Pokřikovali na něho: „Psychopate!“ Ale on jim vždycky říkal: „Já nejsem psychopat, ale Psycho Patt.“

 

Časem se svým jménem smířil … Říkal si, že už ho stejně nezmění. Ale co mohl změnit byla jeho tloušťka. A tak se jednoho slunečného dne rozhodl, že přestane jíst bůčky, škvarky … a že tu prasečí hlavu, co má v lednici, věnuje místnímu sirotčinci. Jak řekl, tak udělal. Vzal do ruky poslední jitrnici, zamáčkl slzu v oku a opatrně jí položil do krabice, kde ležely už škvarky a prasečí hlava. Ano, tu čtverhrannou papírovou věc pak DOOPRAVDY věnoval sirotčinci.

 

Věděl, že zdravá (ne dravá) strava mu pomůže k vytouženým 114 kg. Ale také si byl vědom, že je třeba pohyb. A tak skloubil užitečné s užitečným a začal běhat na zahradě pod javorem - v místě, kde před 5 dny pohřbil svou mrtvou matku. Jednak sportoval, jednak se mu takto podařilo skrýt rakev, kterou narychlo zhotovil poté, co svou milovanou maminku zavraždil.

 

Hlína byla téměř udupaná  a on zhubl neuvěřitelných 13 kg (zbývalo mu UŽ jen 51 kg). A tak se rozhodl, že na onom místě zaseje trávu. Koupil si pochybné rostlinky, které byly označené nenápadným nápisem TRÁVA (latinsky neuměl, jen si všiml, že je pod tímto nápisem tištěno Cannabis Sativa). Přestože se mu zdálo, že cena je příliš vysoká, semínka koupil a zasel.  Jenže je asi málo zaléval a tak mu uschly … Rozhodl se, že trávu vytrhá a spálí a místo ní zaseje něco jiného. Ani si nedovedete, jak se cítil, když zapálil hromadu suché trávy. Ovládl ho nezvladatelný smích a on poprvé ve svý 34 letech dostal chuť na ženu. Zrovna nebyla žádná k mání, a tak se spokojil s 9-letou holčičkou, která pořád volala: „Pomoc!“ a on nemohl pochopit, s čím chce pomoct.

 

Pár dní poté, co se to stalo, ho doma navštívili policisté. Nejprve chtěli mluvit s jeho matkou, ale Psycho jim řekl, že je mrtvá a tak mu na to muži zákona odpověděli: „Ať odpočívá v pokoji!“. Psycho se jen podivil: „Ona přece neodpočívá v pokoji, ale na zahradě, pod tím nádherně rozkvetlým javorem.“ Policisté došli na určené místo začali kopat. Nejprve objevili rakev a poté v ní tělo jeho zesnulé matky.

 

„Jste zatčen z vraždy vaší matky a ze znásilnění osoby mladší 15 let,“ oznámili mu. Psycho sice moc dobře nepochopil, co mu vlastně říkají, ale když se dozvěděl, že půjde sedět do basy, řekl si, že to tak špatné není, protože on má basy rád – tedy ty pivní a ještě v ní nějaký čas sedět – tak to si nechá líbit. Jenže netušil, že tohle nebude pivní basa, ale docela jiná.

 

Když se ocitl ve vězení, cítil se velice zvláštně. Na pokoji bydlel s holohlavým chlápkem (docela vazba), který se s ním moc nebavil, jen si občas krkl a ukazoval mu jizvy, které prý získal ve Vietnamu a jako nájemný vrah. Místnost, kterou obývali mu přišla docela divná. Na oknech byly vysázeny mříže – to asi proto, aby se tam nedostali zloději. Cela měla rozměry cca 3x3 m. Jediné zařízení, které se tam vyskytovalo byla palanda, noční stolek a kabelová televize. Na tu se Psycho díval velice rád (Miloval hlavně Toma a Jerryho – připomínali mu totiž jeho a matku).

 

Personál, který zde pracoval mu připadal také velice zvláštní. Totiž, když si objednal něco k jídlu, tak obsluha reagovala tak, že napřáhla nohu (pravou) a kopla ho mezi nohy. Stravovaní vůbec nepatřilo mezi špičkové. Na talíři se většinou povalovalo cosi podobné bahnu …

 

Spolubydlící v jiných celách ho moc neměli rádi. Občas mu vyčítali, že když se, jak říkali, přiblble směje jsou mu vidět jen 4 zuby. Ale on za to nemohl, víc jich neměl. Jednoho dne vycházel ze sprch, potkal Speedyho, mužíka, který ho obzvláště neměl rád (Netušil proč! Vždy na něj křičel: „Pedofile!“, ale Psycho mu odpovídal: „Já nejsem Pedo Fill, ale Psycho Patt.“). Zařval na něj: „Seš blbej, až to hezký neni!“, vzal do rukou jakousi šňůru a začal ho škrtit. Psycho Patt se začal dusit. Umíral. Ještě než vypustil duši, pomyslel si, jaký je to Speedy nešika, když ho zamotal do těch šňůr ... 


1 názor

nonamebeast
03. 04. 2007
Dát tip
objevila jsem to až teď...je to psycho...ale boží...s tipem:-))

topfly
18. 06. 2001
Dát tip
Diky, diky za kritiku a za par tipku ... at Psycho Patt hezky odpociva (v pokoji radsi ne) v hrobe ... :-)))))))))))))))))))))))))

Wopi
15. 06. 2001
Dát tip
:o)))))))))))))))))) dobré! *

FLO
15. 06. 2001
Dát tip
Téda, to je dobrý, až je to skvělý. Moc se mi to líbí, díky.*

Rising_Star
15. 06. 2001
Dát tip
:)))))))))))))) je to HUSTÝ jako Kubík (Kubík zdraví, Kubík chutná)

Je to hustší než Kubík (teď jednoho piju, mrkev +j ahoda)... :-) Fakt blbůstka jak noha!:-)))))))))))* Btw., onehdy jsem někde četla, že se nějaká chudák paní jmenovala Sue Icid a nakonec se opravdu picla, protože s tím jménem neměla lehkej život. Z toho plyne poučení - nedávejte svým dětem blbá jména, zabijou buď vás nebo sebe...:)

Diana
15. 06. 2001
Dát tip
Teda Monthy, tys tomu dal korunu! Pro naprostý úspěch bych vždy "Zpověď.." doplňovala tímto "Dovětkem". Tip, ale je to strašný


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru