Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zapomenutý příběh batolete

20. 01. 2008
3
9
1425
Autor
Lan

 

Jako každou neděli, podle rodinného zvyku, navštívili jsme pradědečka. Měl bílé vlasy a veliký bílý zakroucený knír. Moc hezký pradědeček. A hodný. Pokaždé mě pohladil po vlasech a dal mi pětikorunu.

S pradědečkem bydlel i mámin nevlastní, vyženěný, bratranec. Tu neděli vzal mě k sobě do staromládeneckého pokoje. Hráli jsme si tam.

Sedl si na pohovku a mě postavil mezi svoje stehna.

„Něco ti ukážu…“

A vytáhl z kalhot to zvířátko. Stálo mu vztyčené na klíně, bez ručiček, bez nožiček, holou lesklou hlavičku s pusinkou. Obrovská tlustá žížala.

Chtěl, abych si ji pohladila. Nechtělo se mi ji hladit.

Naléhal.

A tak jsem si ji nakonec, trochu štítivě, pohladila. Byla teploučká, žížaly nebyly tak teploučké a…a hlaďoučká…a…a…ten dotek!…v jiném čase, v jiné chvíli, vytanula mi vzpomínka z dávné minulosti.

Bože! Tak nevhodně.


9 názorů

Ostrich
18. 11. 2010
Dát tip
Záznam, utkvělý střípek chvíle, co se nechtěla nejspíš nikam dlouho zařadit....a z toho střípku je to taky jenom úlomek...jak jinak....ale i ten je dobře, že je takový....šaškoidní

MazLenka
21. 01. 2008
Dát tip
Já jí taky nechtěla hladit

Lan
20. 01. 2008
Dát tip
Děkuju...už jsem, se zaváháním, opravila. Právě tohle jsem tam měla tak trochu holčičkovsky naschvál...já jííí nechtěla pohladit. Možná nedávám čtenáři...ale sobě ano. Už jen proto, že jsem o tom napsala.

Dero
20. 01. 2008
Dát tip
Nic čtenáři nedáváš. Není co hlouběji kritizovat, snad jen čtvrtý pád zájmena "ona", který skutečně nezní "jí", ale "ji".

jo, janicko, děkuju za tohle děsně důležitý avízo a obsažný sdělení

janicka17
20. 01. 2008
Dát tip
No, nevím... Líbí i nelíbí... Ale žádný chlap by neměl naléhat, to vím určitě! Hanba vám!!!

nelíbí se mi to, ale vím proč - za a) snídat u toho není teda nic moc, a za b) mi ta věc přijde dost ubohá a necitlivá

Barman
20. 01. 2008
Dát tip
fíha

FunThomas
20. 01. 2008
Dát tip
nevím proč, ale líbí :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru