Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diskriminace v nacistické Evropě

20. 01. 2008
5
17
1013
Autor
Kocour22

Nejsem anarchista, rasista, skinhead, hip - hoper..! K Romům, Řekům, Švédům, Rusům, Portugalcům má neutrální vztah.

Ve 30. letech minulého století  se oběvila teorie o nadřazenosti určitých národů a ras nad jinými národy a rasami. Tato teorie se nazývala nacismus a dodnes má řadu stoupenců.. Nacismus vycházel z fašismu a dárwinismu a byl ovlivněn pangermanstvím, extrémním socialismem a rasismem. Nejznámnějším propagátorem nacismu byl významný německý malíř Adolf Hitler. Tento filosemitista ( člověk s nákloností vůči Židům ) napsal knihu Mein Kampf, ve které vyjádřil svůj obdiv k Židům, Romům a Slovanům. Byl silně ovlivněn vyznamnými národy, které v té době všemožně podporovaly země tzv. třetího světa. Tedy především Anglií a Francií. On ovšem chtěl víc. Několik let usilovně přemýšlel jak by svojí úctu vyjádřil. A pak ho to napadlo! Postavím jim lázně! A tak se na konci 30. let minulého století začaly stavět lázně pro nadřazené národy. Nacisté dřeli 12 – 14 hodin denně, šest někdy i sedm dní v týdnů. Často jen s jednou přestávkou na skromnou svačinu, která byla miska mrkvové polívky téměř vždy bez masa. V nacistických zemí vládla spokojenost. Jakmile byly dokončeny první lázně, už se tam hrnuly davy spokojených Židů. S „ příchodem “ nových lázní nacisté ochotně hostili ostatní nadřazené národy. Romy, Poláky, Srby, Rusy a jiné. Ve 40. letech minulého století si nacisté všimli, že běloruský venkov zažívá recesy. Rozhodli se tedy, pokytnout běloruskému venkovu podporu. Obrovská nacistická podpora běloruskému venkovu se nesetkala s očekávným uspokojením. Zhýčkaní, rozmazlení a nevděčni „ nadlidé “ neprojevovali žádnou vděčnost. Mezi nacisti se začala šířít myšlenka nerovnosti. Židé dostali lázně a plnou německou pohostinost, běloruský venkov dostal ozdravnou kůru, ale co my nacisté? Nezasloužíme si taky odpočinek a pohostinost. A tehdy to nacisty napadlo. My nacisté jsme diskriminováni. Židé, Romové a Slované nás diskriminuji! A tak začal úpadek nacismu.


17 názorů

Háber
22. 03. 2008
Dát tip
...to je len odporúčanie, je to skvelá kniha - a aj už literárna cena v usa - je o tom, ako vyzerá európa a svet potom, ako hitler vojnu neprehral, ale vyhral - hlavný stan nacizmu je v amerike atď... - je to skvelá politická sociologická sonda, aj keď ako politická sci - fi...

Kocour22
22. 03. 2008
Dát tip
to: Háber Nečet jsem to. A nic neslibuju-:) Ale možná se po tom podívám, když porazím lenost-:)

Háber
21. 03. 2008
Dát tip
Prečítaj si Philip K. Dick: Muž z vysokého zámku - ak si to náhodou nečítal...

janicka17, aj spojenci boli blbi/tupi? mozno nemuseli bojovat, aspon by si mala klud. heil janicka!

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
...no, ja toho jednoho typka znam, ale nevim, esi to byl von, ma nejakou znamou,je holohlavej, a mne prekvapilo, ze "TO" dsavali normalka mezi nasima reklamama, asi 4 roky tromu je...a pak bylo mi lito, ze uz jen ty prasky a vanisharny,,,no..))

Rabb
20. 01. 2008
Dát tip
sem tam jsem se usmál.. ..ale téma jaksi neladí mému vkusu.. ..recesY je perla textu.. :-)

Dero
20. 01. 2008
Dát tip
Honzyk: Hm, vidíš, teď si nejsem jistej. Nalomil jsi mě, když si to zpětně vybavuju, tak se mi ty ksichty taky moc nepozdávají. Jestli to nakonec nebude Česká soda? V tom případě se omlouvám české tvořivosti. ;o)

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
..no, fakt..? Ja teda videl s ceskyma komparsistama, proflakly ksichty, ale fakty...Monty mam rad, ale todlše byly Cesi...a vzali si napad...teda ziju s tim...mne prijde ten text uzitecnej...no... cau, H.

Dero
20. 01. 2008
Dát tip
Omlouvám se za komentář částečně mimo téma. Jenom doplním Honzyka: ten vtípek s hajlujícími nácky a sušíci ženštinou je prací Monty Pythonů. Určitě se vyskytuje někde mezi Létajícími cirkusy, ale teď si nejsem jistý, jestli náhodou není obsažený i v And now for something completely different. Každopádně v And now for... je jistě jiný povedený "nacistický" skeč; totiž povídání o smrtícím vtipu. :o) Doporučuju. Dílko mě příliš nezaujalo.

pozorovatel
20. 01. 2008
Dát tip
neutrální vztah ha ha ha

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
nerousek: za "angazovane" 98,00900999 bodov teda!!DDD

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
p.s. sotrry, ten prolog je fakt na prd, a jak pises " MEZI NACISTI", ja bych uz tam teda , ale jemne, tech chyb narazil vic, ale tvuj text..))

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
"vyznamny nemecky malir" je teda maso...)))... jen ja znamej gramatickej / preklepovej/ prudic, ja myslim, ze darwinismus, esi nechces mit skutecne jako prdel, s kratkym, a obJEvil...a ja myslim, ze ne....))...vono pak tomu schazi takova ta , ---- tady dobra myslim, "nadrazena" disciplina. esi to rikam dobre.. i sem tam carka, ale to je fukanec...v prologu ale dulezity pro tebe, myslim, maM...jinak se od textu jasi odtahujes...a jen blnbym preklepem..... "mrkvova polivka"!!!mi pripomnela toho kralika, jak chtel mvkovou zmvzvinu...vyborny...vis, ja kdysi delal v |Reflexu, a byl jsem s fotografem Fandou Ortamanem na nejaky jejich veselici za Prahou, to uz davno je, po podlaze piliny, to zacali akorat, a se sladkovcema sympatie, ja se bal, ale Franta jim fotil ksichty, az to bylo teda komicky\...t ---endle text, a hlavne napad, je vybornej, pripomina ten sot s tema nackama, jak na hajlujicich rukou drzej snuru a ta zenska v propinacich(!!!) satech vesi na tu snuru pradlo...prvni, co tady dneska ctu a fakt dobry.,...mozna tak se na ne taky musi...ja teda jsem setkal pak s nima, vis, ale mne pripadali spis smesny....a jeste neco: --- i Zidi muzou bejt militantni, ja o tom se presvedcil,a to moijhe babicka v Terezine zeda byla, jako Italka polovicni taky, no.... mam kamose takovyho, ale...no, uz du...*** , JAKO PRDEL VYBPORNY... zkusime avizovat ptaky vyberaky, ne?))) a ja este , se nenasertze, poslu tem prede mnou....)ú)))

neroušek
20. 01. 2008
Dát tip
PS.Ten prolog je zbytečný a bázlivý.

neroušek
20. 01. 2008
Dát tip
Haha.Velmi dobré,angažované.

janicka17
20. 01. 2008
Dát tip
Celkem vtipný! Já bych v té recesy pokračovala. Třeba v boji nacistů s anarchisty. Boj blbců a tupců? Každopádně tip!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru