Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chcete být korektorem?

Výběr: pozorovatel
22. 01. 2008
7
0
4552
Autor
j_i_r_i_k

Toto dílo je vstupním testem do klubu korektorů, máte-li zájem o členství, pošlete zprávu s opraveným textem leenai, kterážto je majitelkou klubu a osobou k hodnocení testu nejpovolanější. Opravy zaslané mně (např. formou reakce na toto dílo) budou leenai přeposlány ve lhůtě, kterou nejsem schopen odhadnout či garantovat. Při opravování se zaměřte na gramatické chyby, (drobné) úpravy stylu potěší, nicméně není vaším úkolem napsat obchodní dopis dle příručky. Nebojte se, pro členství není potřeba text opravit na sto procent, rozhodně bude stačit méně.

Dobrý den,
reaguju na váš dopis z patnáctého ledna. Musím vám říct pane Vomáčka, že jstě mě pěkně naštval. Myslel jsem, že se domluvíme jako normální lidi ale vidím, že to s váma prostě není možné. Takže aby jste věděl, k vašemu aktuelnímu dluhu osmset čtyřicet tisíc korun si připočtěte dalších padesát jako náhradu ušlého zisku, je to pořád méně, než případné soudní výlohy. Pokud se takto vyrovnáme, bude to pro nás oba jistě snažší, já budu na nule a vy si uchováte vaši čest.

A ještě něco k vašemu vyjadřování, je mě trochu trapné mentorovat, ale měl by jste si zopakovat češtinu pro základní školy. Nechal jsem váš dopis přečíst mé ženě a ač jí normálně neposlouchám, tak nyní s chutí vyřizuju její vzkaz, že jste prase, vaše prznění a šlapání po naší společné mateřštině je prostě horor.

Ale zpět k naší věci, jak si jistě vzpmínáte máme smlouvu. (pro případ že jste zapoměl vám můžu poslat ověřenou kopii) Já svou část splnil, zboží jsem dodal v pořádku s ohledem na dohodnuté datumy ve smlouvě, dokonce jsem ve vašem případě udělal vyjímku nechajíc zboží dovést přes víkend, ač tedy standartně pracuji jen o všedních dnech. Vyšel jsem vám tedy vstříc a o to víc mě mrzí když vidím vaše chování. Takže být vámi moji nabídku, jenž je víc než slušná přijmu všema deseti než to zajde příliš daleko.

To že se svojí sekretářkou se necháte zapírat, vám nepomůže, věřte že přesně vim o vašem pohybu, mám delší prsty než si zřejmě myslíte, jako řiditel společnosti s mnoha vládníma zakázkama mám zajímavé kontakty na vyších místech. Tím samozřejmě nechci vyhrožovat, to nemam zapotřebí, jen jsem chtěl, aby jste byl varovaný.

Doufám, že se zachováte rozumě a budem moct celou záležitost smést se stolu, dávám vám čas do 18tého příštího měsíce.

José Tyčikov, jednatel společnosti Kulidrť spol. s.r.o.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru