Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaro už klepe

24. 01. 2008
1
2
401
Autor
hanipani

Jaro už klepe

 

Taky jste si toho všimli?? Jaro už klepe na dveře… Zdá se mi, e to nebude trvat dlouho a vtrhne mezi nás. Ptáčkové zpívají, co jim hlasivky dovolí. Zvláště sýkorky se snaží, sedí na větvičce a roztahují své hrudní košíčky. Je to koncert. Zejména po ránu, když poslech ještě nic neruší. Tím myslím projíždějící auta, cinkající tramvaje, přistávající letadla atak.

 

Panejo, já se těším!! Na klubající se sněženky, bledule, krokusy a hyacinty. Hmmm hmmm to bude vůně. A na čerstvou zelenou travičku. A na sluníčko. A já si vezmu kolo a pojedu. Jen tak a určitě někam do přírody, dejchnout si čerstvého vzduchu. Budu se kochat a koukat nalevo, napravo a občas i před sebe, to abych nenabourala. Já už vím, pojedu se podívat na Brdy. Vláčkem do Dobřichovic nebo možná až do Řevnic a pak už kolmo do lesů. Určitě se nezapomenu zastavit na Skalce a rozhlédnu se po okolí. Mrknu se, jestli mají v Mníšku na zámku stále jenom 3 věže a potom si dám v kiosku opečenou klobásu… mňam. Potom se projedu po hřebeni. Jak daleko, to bude záležet na zadní části těla. To víte, po zimě není ještě přivyklá sedátku. Musí se osedět, aby pak vydržela v sedle i několik hodin. Protože jestli budu chtít v létě na pořádné kolo-výlety, tak pak přece nemůžu ztroskotat na tom, že mě budou bolet půlky a nebudu schopna jízdy. To nedopustím.

 

Moment moment, teď jsem zaslechla něco jako krákání… nojo, už je vidím, jsou to ti velcí černí ptáci… krkavci. To je ale špatné, ti podle mamky signalizují blížící se sníh. Tak jak to bude s tím jarem??

 

 

 

24.1.2008 HK

 


2 názory

Honzyk
25. 01. 2008
Dát tip
...no "jaro klepe na dvere" proflakly jak knedliky, sorry... "atak" : utok teroristuv..? a tak../zvlast/.asi preklep, mne zmatla ta letadla, vis, esi je nechodi na letiste uklizet Ali |Salam...))) ...popradve, my jsme si toho na Zizkove nevsimli: je tu zima jak prase, lidi maj drzky do podkovy a sou zahrabany v salach.... ...HK je Hradec Ktralove...? Ja vim, vy tam mate krasnyho Gocara, ale tramvaje....? Helejmese..!.))) --- "Potom se projedu po hrebeni", no to by mohlo bejt dost bolestivy...:))) -a byt vytrhavam z kontextu, tuhle vetu byl takto samotnou nenechal... No, skolacky je to.. a podle mne takovy nastrazeny (jakoby aktualni), ja nevim, kolik ti je, ale esi 13, mas u mne velkyho ruma.))))

T_O_M_
24. 01. 2008
Dát tip
obvykle takovýhle přeslazený pohled na svět nemusím, ale tady to zní prostě pěkně jinak taky se těším až se bude moc dát vyjet na kole jen v triku s krátkým rukávem, k tomu čerstvý vzduch...pohoda :-))) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru