Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hercův život

25. 01. 2008
0
3
384
Autor
hanipani

Hercův život

 

Jako snad každá malá holka jsem toužila stát se slavnou zpěvačkou, filmovou herečkou, v nejhorším případě televizní hlasatelkou. Nechtěla jsem nechat nic náhodě, a proto jsem se obden postavila před zrcadlo v chodbě a trénovala zpěvačské figury. Místo mikrofonu samozřejmě vařečka, na kterou jsem si namotala špagát. A když jsem se konečně osmělila i zazpívat „life“, zjistila jsem, že to není dobré.

 

Začala jsem se zaobírat myšlenkou prorazit coby herečka. Takový herecký život, to je něco. Moje dětská hlavička nalezla samá pozitiva… krásný dům, auto, oblečení, žádná škola… pouze v čase filmování jiný život (před kamerou). No ale pozor!! Najednou mi to došlo. Jak se to dělá, když má herec ve filmu zemřít?? To jakože vážně zemře, to jakože předtím dostane zaplaceno, aby si jakože užil a pak je konec?? No tak to taky ne. Mimochodem, odkud berou stále nové a nové lidi, děsivá spotřeba.

 

Po tomto šoku připadala v úvahu už jenom televizní hlasatelka. Tam snad nehrozí žádné nebezpečí, ta si sedí hezky v teplém studiu a mile se usmívá na diváky v obývácích. Jojo, to by šlo. Ještěže jsem si to nakonec rozmyslela. Hlasatelkám odzvonilo a já bych zase přemýšlela, čím budu…


3 názory

no, to je sice hezký, ale neodpustím si zeptat se: a dál? ta věc si pomalu plyne téměř v jedný rovině, žádný vybočení, nic co by čtenáře víc upoutalo chápu to tak, že těžiště textu by mělo být v prostředním odstavci, ale pro mě, když ho čtu, je úplně nastejno jako ty další dva...tímhle způsobem by si mohla pokračovat pořád dál, vyjmenovávat všemožný profese, zavrhovat je a vymýšlet zase nový, a tak pořád dokola

Rabb
25. 01. 2008
Dát tip
jako z rodinného alba..

Winter
25. 01. 2008
Dát tip
Přijde mi to jen tak "nahozené" A druhý odstavec si stojí v rozporech. Na jednu stranu přiznáváš "jiný život", na stranu druhou se jím zaobíráš jako skutečným životem. Ale zase třetí odstavec se mi líbí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru