Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Novopacké pivo liga

28. 01. 2008
6
13
2214
Autor
Barman

Věnováno Nové Vsi nad Popelkou, místu, kde jsem zažil jediný fotbalový zápas naživo

   „Pane jo, to vám povím pane Dvořák, ten kluk to někam dotáhne,“ naklonil se pan Bažant k uchu kolegy a sledovali, jak Franta Rychlík vstřelil gól do soupeřovy brány. Zápas skončil 1:0 a domácí tým mohl oslavovat body a Frantu Rychlíka, jenž se skromně culil na Andulku, neb ji miloval.

   Pivo se vypilo, párky se snědly a Frantu kdekdo dosazoval do první ligy, optimisté do Madridu. Pan Rychlík senior se nadouval pýchou, pivem a slíbil Frantovi nové kopačky. Všichni se náramně veselili a nejvíc Franta s Andulkou u lesa na mezi.

   Jenže nic není bez následků, a protože si Franta nedal pozor, Andulka byla v tom dřív, než bys řekl kopačka. Jeho spermie se prokličkovaly stejně obratně jako jejich původce obranou soupeře a jedna z nich skórovala do vajíčka Andulčina.

   A byla svatba slavná tak, že si o ní lidé ještě po letech vyprávěli, protože když se žení špílmachr, lidé pijí  víc, než kdy jindy, pak zpívají a báby se nevyspí, protože opilí chlapi zpívají právě proto nahlas, aby je každý slyšel.

   Pan Bažant a pan Dvořák pili obzvlášť s chutí a se stejnou chutí zazpívali vdově Kosové do okýnka, jenže ona na ně na oplátku poslala psa Kousálka, který pana Bažanta kousnul přímo do zadnice, když upadnul a onu zadnici na Kousálka neodolatelně vystavil. „Ouvej jouvej,“ křičí Bažant, bába se směje a on překonává obecní rekord na sto metrů. Nu, jsme tedy v přítomnosti, motivátor rekordu dostává kostičky za odměnu a kočka Micka v depresi vyškrabuje Kousálkovu karikaturu do otomanu. O pár minut později leží hrůzou vystřízlivělý Bažant na lavici a Bažantová mu vymývá jamky po zubech, řkouce: „Ty blbe starej!“

   Frantík s Andulkou zatím uléhají do manželského lože. A dál už je to, prosím, pornografie, takže přecházím k ránu, kdy vůně česnečky line se vesnicí.

   A vlastně se nic tak moc zajímavého nestalo, jen jedno mužstvo teď vyhlíží domácí tým a rozhodčí je nervózní. Má slíbenou pětistovku.

13 názorů

Barman
30. 01. 2008
Dát tip
To by už byl horor:)

Inu Písmák má zas o jednu milou, idylickou miniatuku více, všichni se mají rádi, pijí pivo, provozují nechráněný pohlavní styk a radují se s ranních kocovin nad talířem poctivé česnečky. Je to opravdový život? Stojí vlastně za to, psát o realitě, kdy SK Vlasta Praskolesy prohrají s FC Pletený Újezd, Andulka si nechá pomoci od outěžku počatého frustrovaným mladým venkovským fotbalistou pomocí báby andělíčkářky, Bažant dostane otravu krve načež Kousálka staré Kosové musí utratit a Bažant v poopileckém deliriu fackuje svou udřenou ženu za příliš slabou česnečku? Ne? Ne.

StvN
30. 01. 2008
Dát tip
:)

romale
29. 01. 2008
Dát tip
;-) pivní bar se to jmenuje v tej ulic na mcdonaldem - taková paluša s divnýma lidma;) točí se tam ještě gambáč, tak po šesti sedmi se dá přejít na tu paku...;-)

ironst
29. 01. 2008
Dát tip
v packejch sklepich naproti kinu, nebo myslis jiny sklepy? tak to se tam treba nekdy uvidime :)

Barman
29. 01. 2008
Dát tip
To pivo je pravda dobré asi jako ta pralesní liga:) Ikdyž Ironist máš pravdu jedenáctka ve sklepích stojí za to. Na ten bar v Brně si v únoru posvítím:) Dík za tip, ono to starobahýnko...

romale
29. 01. 2008
Dát tip
chm;-) - jinak na novopaka dovalte do proslulého godotova absurdního pivního baru v brně nad svoboďákem... ale je to hnus...

ironst
29. 01. 2008
Dát tip
covece, z novopackyho piva, kdyz tam prijedu, piju uz jen tu nefiltrovanou jedenactku :)

Barman
29. 01. 2008
Dát tip
Jojo, tak to na vsích chodí, tam je to razdva:)

Barman
29. 01. 2008
Dát tip
Honzyk, myslim na to a asi to vrznu do miniatur:)

Honzyk
29. 01. 2008
Dát tip
"optimiste do Madridu!!"...))) .."vune cesnecky vine se vesnici"))))...no, ale povidka to nejni, se neuraz...ale zase kam s tim tady, zejo..?)) *

Winter
28. 01. 2008
Dát tip
Tak ta poslední věta :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru