Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trable s miminky

03. 02. 2008
1
3
515
Autor
Lollo2
Možná, že jste si ještě před narozením vašeho vytouženého miminka pročetli řadu chytrých knih, abyste posléze zjistili, že autorka měla mimino nejspíš půjčené od sousedky na dvě, tři hodiny a to ještě, když spalo. Takže když si přečtete tento fejeton, ušetříte čas i peníze.
 
Mimino je termín pro malinkatého človíčka, který buď jí, spí a nebo pláče. Pokud nejí, nespí a ani nepláče, tak se baví výstředním chováním dospělých. Jsem matkou devítiměsíčního mimina a nikdy jsem na děti nešišlala a byla jsem na to hrdá. Dnes se konverzace s mým synem odehrává zhruba takto:
 
JÁ: „No my jsme klásný miminko. Celý po mamince. Ťuťuťu“
MIMINO: směje se.
JÁ: „Jé, my jsme se asi poslali, viď? Ťuťuťuťuťu“
MIMINO: směje se.
         
Ve skutečnosti, kdyby moje dítě umělo mluvit, tak by s největší pravděpodobností odpovědělo: „Bože, není moje máma nějaká defektní?“. Myslím, že po narození dítěte se matkám stane něco hrozného s mozkem. A co hůř, je to zřejmě vysoce nakažlivé, podobně začnou žvatlat a pitvořit se všichni dospělí, kteří se kolem mimina mihnou (otec, babičky, dědečkové, sousedka, která vám původně přišla vynadat, že jste ji vytopili…) Mimina zkouší na dospělé různé triky, aby je donutila dělat věci, které by za normálních okolností člověk s trochou sebeúcty nedělal. Například s gustem rozhazují dudlíky a hračky na vycházce do bláta a pobaveně sledují, jak je rodiče opakovaně zvedají.
 
Dalším zdrojem zábavy vašeho mrňavého potomka je krmení. Výrobci pro tento účel prodávají Dětská jídla, která natlačí do malých lahviček. To, co se musí každý rodič naučit, je, že prodávaná Dětská jídla nejsou nikdy k jídlu. Proto si dítě myslí, že jsou určena pro zpestření dne a vašeho koberce. Poté, co je Dětským jídlem vyzdoben nejen koberec, nábytek, ale i váš pes, mimino spokojeně usne.
 
Výrobci vědí, že miminkovský byznys bude vždycky výnosný. Pokaždé se najde dostatek nadšených rodičů, kterým není problém vnutit například elektronické chůvičky do jednopokojového bytu. Zdaleka nejvýnosnější je výroba Vzdělávacích hraček. Jsou pěkně barevné a líbí se většině rodičů. Vzdělávací hračky slouží k vyprázdnění vaší peněženky. Pamatujte si, že vaše dítě má na vzdělání jiný názor. Jakmile přinesete domů novou Vzdělávací hračku, dítě si ji pozorně prohlídne a strčí do pusy. V puse má také zbytek Vzdělávacích hraček, za které jste již utratili celou výplatu. Přesto si rodiče myslí, že kdyby svému miminu nepořídili dostatek Vzdělávacích hraček, mohli by se dostat do konfliktu s příslušnými úřady pro zanedbání povinné péče o dítě, poté by přišla ošklivá paní ze sociálky a zpoza silných brýlí by jim nahlížela do ledniček. Proto se výrobci nemusí obávat krachu. Chcete-li ovšem na mimino udělat dojem, půjčte mu svoje hračky (ovladač, klávesnici, monitor, volant…), až si je nacpe do pusy, spokojeně usne.
 
Mnoho nezkušených prvorodičů také rozhodí fakt, že miminka často pláčí. Není třeba se děsit, je to normální. Miminka nepláčí, jen když je splněna alespoň jedna z těchto podmínek:
 
1)       mimino jí
2)       mimino spí
3)       mimino má v puse Vzdělávací hračky
4)       mimino vystupuje v reklamě na Pampersky
5)       mimino kouše vašeho psa
 
V ostatních případech mimina řvou jak pominutá. Je to hlavně z toho důvodu, že s vámi nesouhlasí. Na to si musíte zvyknout. Vaše děti s vámi budou zhusta nesouhlasit a později (v pubertě) vám jistě velmi rádi vysvětlí, jak politováníhodným rodičem s příšerně trapnými názory jste.
 
Jelikož celý miminkovský a batolecí věk se vaše dítě učí, jak nastrkat do pusy na co přijde, je vaším prvořadým rodičovským úkolem ho po několik dalších let tento zvyk odnaučovat. Je nasnadě, že mnohým se to nepovede, proto tolik dětí brzo vymění dudlík za cigaretu.
 

Ale nezoufejte. Až si proklestíte cestu lesem plným miminkovských nástrah, zjistíte, že to stálo zato. Později můžete naučit vaše dítě mnoha užitečným věcem, jako je kupříkladu chůze, mluvení a nakupování psích granulí v supermarketu.


3 názory

Lollo2
05. 02. 2008
Dát tip
jo, diky moc, pokusila jsem se byt o neco min ukecana, nez je mym dobrym zvykem, ale dalo mi to docela zabrat:-)

Lollo2
05. 02. 2008
Dát tip
jo, diky moc, pokusila jsem se byt o neco min ukecana, nez je mym dobrym zvykem, ale dalo mi to docela zabrat:-)

Montrealer
05. 02. 2008
Dát tip
Jéé, jsem první, ale líbilo se moc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru