Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snící, snad spící s ní (spící, o ní snící)

04. 02. 2008
0
11
998
Autor
G2

Malí modří trpaslíci
Co v postýlkách
Klidně spí si
Tiše sní si
Námořníci na vlnách
Plavící se tiše sny

Za oponou snů
O Sněhurce sní si
O pohádce
Po tisíce nocí sní
O tisíci nocích s ní
Tiše sní si
Modro-bíle pruhovaní
Drsní snící námořníci


11 názorů

Ay´Le
04. 02. 2008
Dát tip
mali modri trpaslici hned takhle v uvodu me uspesne uzemnili:))

G2
04. 02. 2008
Dát tip
Aha, takže už jsem dorost, nebo jsem stále jenom dorost?

G2
04. 02. 2008
Dát tip
Tak to nevím, zda už jsem dorost či ne :)

G2
04. 02. 2008
Dát tip
naprosto souhlasím, je to psáno docela naivně a tak to mělo být napsáno. svoji krutostí jsem tedy krutý sám k sobě. ať se mi to líbí, nebo ne.

Honzyk
04. 02. 2008
Dát tip
..no, do "sestky" na terci jsem se (snad) trefil, do hlavy ti halt nevidim, proto bych snad "rozbalil" vic...no...

G2
04. 02. 2008
Dát tip
Děkuji za konstruktivní kritiku. Moje myšlenková dráha: Připadalo mně zajímavé propojení modří trpaslíci (SMURFS, či jak jim to říkáme hezky česky), Sněhurka, námořníci, kteří mají bílo modrá trika, spánek a na druhou stranu drsný námořník, kde jinde než na vlnách, na moři. Nejsou pak právě sny něčím, co Tě ve spánku uhoupává? A takový sen o Sněhurce, to se sní pěkně, nesní snad?

Honzyk
04. 02. 2008
Dát tip
...a s ní si sní:)))------- ...jo, dopbry ten skok od trpajzliku do snu vo namornicich : ja si dycky myslel, uz jako malej, ze trpajzlici byli zakomplexovany:)) no, vono je to jako "namet" dobry...jak ten sen preskakuje od trpajzliku k namornikum, snad oslava zensky krasy, treba spici, s touhou ji chranit... nebo tak, ale tady zamotany....a ja bych to , snad, vic rozbalil...nevim...tvuj text...)

serp
04. 02. 2008
Dát tip
Já bych první sloku ukončila slovem námořníci a druhou začala 4.veršem a skončila pátým.. :)) Fakt, vzhledem k otmu, že je tam pořád ten samý rým je to víc monotónní než formálně dokonalé. ;) No ale právě z tohoto důvodu bych tam možná ještě dala nějaký poslední verš s jinou koncovkou jako takovou tečku, natruc úplně jinou.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru