Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kladivem

04. 02. 2008
8
16
1541

Za ztracenem
rozmáčkli kropenaté vajíčko
-- bouchlo to,
jako když sprásknete dlaně
nad stenem rozlitého medu.

Pak se rozutekli do kostelního ticha.

Asi štupovat rukavice
novým odstínem ocelové.


16 názorů

Santi€
06. 02. 2008
Dát tip
za ztracenem nový odstín ocelové - teeeeda udeřila mě jak kladivem do hlavy a to se cení!/*

berg
06. 02. 2008
Dát tip
I mne naskočila představa v kroužkové rukavici, kterak bezohledně ničí. To se asi ozvala destruktivní složka osobnosti. ÷)) Jinak, i já musím přitakat voštěpovi, dle mého ten hřebík trefil.

Oh, tak to mě nesmírně těší:) Děkuji moc

Janina6
05. 02. 2008
Dát tip
...a za tvými slovy přijdu určitě zas, líbí se mi a to za nimi taky :-)

Jistě, to vysvětlení není jediné... Za slovy je tam toho samozřejmě daleko více... Děkuji za názor:)

Janina6
05. 02. 2008
Dát tip
No, vysvětlivky mně to spíš pokazily :-)) tedy, já si závěr o štupování rukavic (odstínem ocelové - tedy možná i ocelových...) vysvětlila o dost agresivněji než jako apatii. Spíš jako že to, co zničilo křehkou věc, se jde chystat na další rozbíjení... ale slova v tomhle případě nejsou to pravé. Někde za slovy se mi ta miniatura hodně líbí.

Tak dobrá, takže pod čárou (nesnáším tohle vysvětlování). ---------------------------- Je to o konečném zničení jedné křehké věci (kropenatost má značit jistou zvláštnost), která už je stejně ztracená a o následné lítostí nad ní (sténání nad medem). A pak odcizení, upadnutí do apatie (rukavice z ocele)... No... Pro mě těžké psát přímým způsobem, ale chápu, že to hle někomu připadne jako přetechnizovaný...

Zbora
04. 02. 2008
Dát tip
Ta forma je mi odněkud známá - nebo mi spíš něco asociuje... Báseň mi připomíná rovnici, do níž se místo čísel dosazují slova - ale nutno dodat, že výsledek vychází poměrně přesvědčivý a slovům to pospolu zároveň sedne. Mně líbila, je dobrá. (jinak veliký souhlas s voštěpem)

moorgaan
04. 02. 2008
Dát tip
kropenata vajička maji křepelky,skřivani,bažanti, když jsem byl v nemocnici dali mě bažanta a ja měl pak kropenatá vajíčka....-))

Bylo by výtečné udělat pod textem čáru, jelikož pod čarou se vždycky vyskytují vysvětlivky, a ty by jistě pomohly...:)

serp
04. 02. 2008
Dát tip
Kropenaté vajíčko je pěkný obraz, zbytek jsem taky nějak nepobrala. *

MOhl bys mi to prosím vysvětlit líp. Nejsem si jistá, zda jsem to pochopila dobře... Jakože tohle opravdu ne? Že už je to moc... Není to mířeno nijak agresivně, ale opravdu bych chtěla znát názor... :) Děkuji

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru