Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blues Svobodného Muže

07. 02. 2008
2
2
1234

3:19 sice v tento moment, již reggae, ale to pochopíte až posléze, budete-li číst dál ... nechtěl jsem si to nechat pro sebe a jen jako dopis někomu … dám to přečíst a "zazpívat" i Vám, i když to tak na první pohled nevypadá ... ale již odcházím, opravdu mě pekelně pálí oči a hlava … něco na mě asi leze ... zatim !!! + 12.2.2008 3:31 last úpravy, změna kategorie na MIMO !!!

Blues Svobodného Muže

Jsem svobodný. Napiji se vody, když bude. Půjdu tam, kam mysl mě zavane. Budu s přítelem, i když nehraje blues. Nových smyslů nabytý, těžce i lehce svázaných … pomalu a třeba rychle … jak řeka dovolí. Sám, bez podmínek, které si sám dovolím … nebo někomu … kdo si o ně řekne s upřímným srdcem nebo upřímným ksichtem … a nyní nepřestanu psát … a vypadá to, že nikdy mi v tom nezabrání, ten kdo je svobodný … ó pane, vzývám Tě, ať jsi … sebe … třeba mi vyčtou skývu příliš namazanou … tím máslem značky blues. Tak to je přípustné v jiné časové rovině, než existuji já a chuchvalec chlupů v mojem pupíku. Tu předchozí větu bych mohl klidně smazat a pochybuji, že dává vůbec nějaký smysl … vole, život je blues … již jsem to pochopil, ve své již nízké rozumové rovině … proč jsem se tak propadl, když jsem svobodný … možná mě někdo svobodu bral, ale spíš sám jsem si jí nechal vzít … přeji si, již nenechat si jí více odebrat … takhle to teď cítím … v rytmu rozechvělých mozkových buněk … lok Lesního pramene přivedéno až sem ke mně, do fontánky pseudoumělecky vyvedené … kdybych byl svobodná země, mohl bych ho celý vypít … Mother Earth is waiting for You … tak tomu nebudeš věřit, mám na netu naladěnou nějakou americkou … samozřejmě, že blůzovou … stanici … hlavou mi letí tyto myšlenky a najednou někdo zpívá právě teď teď teď ***, v tuto chvíly : oh oh oh You must to go to Mother Eart, to Mother Earth … bez záruky, že je to přesně … tak jsem se kouknul na autora a je to: Kemp Harris – Mother Earth (3:15 – Edeton – Classic Blues Radio – 7.2.2008 2:53) … plus malý problém s textovým editorem Open Office … a jelikož jsem svobodný, mohu se naučit se ho lépe ovládat … ale tím bych mu sebral svobodu dělat si svoje malé tajtrlíky z lidí … tím bych mu sebral blues … pálí mě oči, již dál nemohu psát … ještě bych to sice chvilku zvládl, ale svobodně odcházím … vytisknu a někomu odešlu … jdu tančit blues, nohy mě nebolí … byť to bude pouze obrazně … takhle jsem upřímný, ale to už je jiná píseň … to už není blues.


*** dopisováno o nějakých pár chvil dál


2 názory

Megie
11. 02. 2008
Dát tip
Trochu si umím představit, co si cítil a cítíš.. i když ženský maj přece jen fakt odlišný myšlení, všechno nám nějak víc leze na mozek..

Stepca
07. 02. 2008
Dát tip
To je fajn:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru