Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka o psu, vlaku a vodácké partě

19. 06. 2001
1
0
623
Autor
Sheenaz

Příběh o vodácké partě, která se vrací domů.

Je sobota  15 července. Stojíme na nádraží v Písku a čekáme na vlak který nás odveze domů :) Je nás celkem 15 a jeden pes - Betynka.

Sjížděli jsme řeku Otavu. Počasí se povedlo :) většina z nás je opálená :) už se těším až budou fotky, to bude paráda.

Vlak  jede až za hodinku a tak hledáme místečko kde by čas utíkal rychleji.  Nakonec jsme se shodli pro hospůdku na nádraží, je tam docela utulno a místo pro 15 lidí což je v tuto chvíli nejdůležitější. Jen jedna nevýhoda, nesmí tam pes. Petr odložil Betynu u dveří a jde si dát vychlazené pivo. Čas utíká a my spokojeně sedíme v hospůdce,  a hrajeme různé hry :) jako třeba Machaček. Rozebíráme zážitky z vody, kdo se kdy cvaknul a tak :)

Vlak už stojí na kolejích a je připravený k odjezdu. Hrneme se k vlaku a přehlédnout nás opravdu nejde. Někdo zabral dvě kupíčka a tak jsme se tam naskládali a pohodlně usadili :) nechybí ani kytara a tak se začíná klasikou. A je to tady vlak se rozjíží :)  Tomáš se dívá z okna a najednou říká: " Ty hele Petře není náhodou ten pes co běží po nástupišti tvůj?" ......je to Betyna. Per ji zapoměl u hospůdky. Ve vteřině mu hlavou proletí spousta možností jak to vyřešit. Nejdříve běží ke deřím , ještě je otevírá ale vlak už jede moc rychle na to aby stihl vyskočit a přitom se nezabít. Už ani nevím koho napadl ten spásný nápad, ale zkrátka někdo zatáhl za záchranou brzdu. Vlak v momentě stál. Petr vyskočil z vlaku a utíkal na Betynou. Jenže ta když viděla že vlak odjíždí a žádné známky páníčka tak se otočila a šla ho hledat na nádraží. TAkže Petr běhal po nádraží a ptal se lidí jestli neviděli běžet tudy takového černého psa. Po zmateném běhání ji nakonec našel stát u hopspody. Popadnul ji do náruče a běžel zpátky k vlaku. Tam už mezi tím našel průvodčí kde byla zatažena záchraná brzda a řeší důvod a jak to vyrovnat. Ten kdo na vodě už byl ví jak to vypadá s penězmi na konci vody. A ten kdo na vodě nebyl tak vysvětlím.

Je to tak že si spočítáte kolik tak sebou na vodu si vzít ani málo ani moc. A většinou to dopadá tak že poslední den máte peníze tak akorát na lístek na vlak domů a zbytek propijete v hospodě, protože slavíte že jste všicni a nikdo se neutopil :)

Průvodčí přišel a vyčíslil to asi takto: za neodůvodněné zastavení vlaku 1000,-kč pokuta a za každou minutu stání vlaku se počítá 100,- kč.

V tu chvíli vbíhá Petr do vlaku s Betynou v náručí a Průvodčí říká konečnou sumu na 1500,- . Vlak se pomalu rozjíždí a oni začínají řešit jak to udělat. Tomáš se postavil do porstřed kupíčka rozložil tam šátek a řekl - všechno co máte u sebe dejte na tento šátek, všehny drobné a já tonějak udělám. A stalo se vybrali dohromady asi 500 a nějaké drobné. Sem tam nějaká papírová dvacetikoruna jinak semé kovové drobné. Sebral kapesník a odnesl ho průvodčímu. Řekl mu že toto je všechno co dali dohromady je to přes 500,- a nechce žádný doklad.

Dopadlo to dobře, průvodčí penízky převzal a celá parta dojela v pořádku :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tassian
25. 06. 2001
Dát tip
Zazitky z cest, zda se mi. Docela drahe pivo. ;o)

Cthulhu
20. 06. 2001
Dát tip
Je to nuda, obávám se. Nicméně to vypadá jako příběh ze života a ty (alespoň většinou) nudnými bývají :-) P.S. No ale nelíbilo se mi to hlavně kvůli tomu dětsky prostičkému stylu, jakým je povídka psána.

Deltex
19. 06. 2001
Dát tip
Hm, pěkné vypravování, ale já jsem trochu náročnější a mám rád nečekanou, respektive míň očekávanou pointu. Tohle je sice hezké vyprávění, ale nějak mé choutky neuspokojilo. Měj se fajn! DeX

Katerina
19. 06. 2001
Dát tip
Kde je v Pisku nadrazi?

Popelucha
19. 06. 2001
Dát tip
je to příjemné a osvěžující...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru