Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

My (Kamarádi) - II

14. 02. 2008
9
12
1923
Autor
StvN

Chci se jen dívat.



Seděli jsme u baru. Lukáš pil ledový čaj a když ukázal na některou z dívek, řekl jsem: „To není nic pro mě.“ Měl hrozný vkus. Byl nešťastný z toho, že s ním chce každá hned spát, ale samozřejmě to neřekl nahlas. Vymlouval se na literaturu a schválně si vybíral ty nesrozumitelnější spisovatele. Pravda byla taková, že měl strach, aby se do něj dívka nezamilovala. Pravda byla taková, že měl hrozný vkus.

Řekl jsem mu, ať jde chvíli tancovat a když se na něj nějaká dívka zahledí, uhne pohledem do strany, hlavně ne dolů a předstírá, že se dívá na její tančící kamarádku. Trénuje tím sebekontrolu. Jenže Lukáš zase myslel jen na to, jak se z úkolu vykroutit. Odešel ven.

Muzika hrála opravdu hlasitě, takže ani nemělo cenu snažit se oslovit dívku, která si sedla vedle mě. Těšil jsem se, až ráno zaliji bonsai. Z druhé strany se ke mně posadil chlapec. Říkal, že je mu zima. „Kdybys nebyl blbej,“ zařval jsem mu do ucha a pak mi selhal hlas. Fistule.

Lukáš se nevracel. Začínal mi chybět. Nejspíš jsem měl strach, aby se nestalo to, co vždycky. Dívka se ke mně naklonila. Rychle jsem se napil piva. Něco řekla, ale nerozuměl jsem jí, protože jsem zrovna lovil žvýkačky z kapsy. Poslední. „Cože?“ řekl jsem rychle jejím směrem, abych ji udržel napjatou, a nenápadně jsem se vysmrkal do kapesníčku s jahodovou příchutí. Snad to trochu přebije pach piva. Nabídl jsem jí kapesníček, a protože jsem opět neslyšel, co říkala, řekl jsem, že jí ty pihy moc sluší, ale ta košilka je hezčí. Udělal jsem na ní dojem, neboť si upravila podprsenku. Řekl jsem - Mohu-li vás slečno požádati o tanec? Načež jsem ze sebe měl takovou radost, že jsem se rozesmál a to byl konec.

Pak přišel Lukáš a úplně mi zkazil náladu.


12 názorů

StvN
19. 03. 2008
Dát tip
První část by měla být u pozorovatele. Ta věta je správně, on je nešťastný z toho, že ženský myslí jen na to, jak se s ním vyspat. Vypravěč je skutečně debil.

reka
19. 03. 2008
Dát tip
"Byl nešťastný z toho, že s ním chce každá spát" - má být nechce, tipuju. nevim, nějak nezaujalo. ta postava vypravěče je moc násilná, ty vtípky, který prohazuje - o kapesníčku, o bonsaji - já nevim, pro mě ho vykreslují jako docela idiota, možná to měl být záměr. a celý děj je nějak moc rozsekaný na to, abych se do toho mohl dostat. ale zkusim číst dál. kde je první část?

katugiro
15. 02. 2008
Dát tip
Jedině bonsaj to svojí násilnou přítomností vytrhla z jakési plytkosti, ale zatím jsem četl jen dva díly, třeba se to k něčemu vyvine.

Janina6
15. 02. 2008
Dát tip
Prima nápad*

StvN
15. 02. 2008
Dát tip
Guy pro nás bude těžký soupeř.

pozorovatel
14. 02. 2008
Dát tip
hehe, guy vytuší i tu nejmenší nuanci:)

guy
14. 02. 2008
Dát tip
Lukáš tam zapadá dešťově kamarádsky dobře ale tvým jménem trochu přicházíme o iluze & spol. - škoda, že se nejmenuješ Sagvan .. nebo aspoň Tofi :-)

daddy
14. 02. 2008
Dát tip
:)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru