Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Klony s rýmou

15. 02. 2008
1
1
615
Autor
Lollo2

Tak jsme se dočkali. Čeští vědci vyřešili problém s klonováním. Nyní se naklonované ovce Dolly mohou dožít požehnaného věku. A co víc! Konečně opravdu nic nebrání klonování lidí. Sláva! Česká veřejnost by měla být pyšná na české vědce. Měla by třeba začít dobrovolně platit vyšší daně, aby bylo víc peněz na klonování. Česká veřejnost má bohužel úplně jiné starosti. Česká veřejnost a přinejmenším polovina světové veřejnosti by mnohem více uvítaly, kdyby vědci vynalezli skutečně fungující lék proti rýmě.

 

Jistě jste si i vy všimli, že rýma opět udeřila v plné síle. Cestování v prostředcích hromadné dopravy se nyní stalo vysoce rizikovým, japonská móda roušek přes ústa k nám bohužel stále nedorazila a tak česká veřejnost kýchá a smrká jak o život. Rýma je zákeřná choroba, která se vyznačuje kapáním vazkého a hnusného slizu z nosu, vymysleli ji výrobci kapesníků a zdatně odolává všem lékům, které denně vidíte v televizních reklamách. (Koneckonců, už jste někdy viděli v televizní reklamě skutečně fungující výrobek?) Já mám rýmu již 14 dní, vypotřebovala jsem tunu papírových kapesníků a stále se, ta potvora, nevzdává. Po mnoha letech jsem se tedy rozhodla navštívit svého lékaře.

 

LÉKAŘ: „Tak co vás trápí?“

JÁ: „Rýma“

LÉKAŘ (udiveně): „Jenom rýma?“

JÁ: „Ano, nemůžu se jí zbavit.“

LÉKAŘ (s povzdechem): „No tak já vám tedy předepíšu pár těch nefungujících léků z televizních reklam a vy se musíte především vyležet.“

 

Takže vy se odvážíte s kapesníkem u nosu vejít do čekárny plné choroboplodných zárodků, kde můžete klidně chytit ebolu, vyčkáte několikahodinovou frontu, abyste se od vašeho lékaře, který studoval 6 let, dozvěděli, že se máte jít vyležet? Kdo má čas v těchto těžkých dobách, kdy i lékaři od vás očekávají dýško, ležet v posteli? Ke svému doktorovi s rýmou tedy rozhodně nechoďte, vašeho doktora Jenomrýma nezajímá, vašeho doktora zajímá nejspíš ebola.

 

Tím chci říct, že by se mělo přehodnotit, zda je klonování lidí důležitější než rýma. Kdo z vás stojí o svého klona? No jistě, může to mít i své výhody. Řada z vás se možná opájí představou, že za vás bude váš klon chodit do práce, hádat se se šéfem, plnit i ty nejstrašnější pracovní úkoly, zatímco vy budete pěkně v teple sledovat v televizi tisící první díl epizody seriálu M.A.S.H. Ale co když vám jednoho dne váš vychytralý klon frnkne i s výplatou? Nó? Některé klony jsou děsně vychytralé. Já bych tedy rozhodně svému klonu nevěřila. Příznivci klonování orgánů by si měli přečíst knihu M. M. Smitha Náhradníci. Jistě je pak takové hlouposti přejdou. (Potom ať mi řeknou, jak to dopadlo, jelikož já teď po večerech čtu příbalové letáky k nefungujícím lékům na rýmu.)

 

Osobně si myslím, že za přehnaný zájem o klonování mohou massmédia. Massmédia mohou za všechno. Prahnou po senzacích a Jenomrýma není dostatečně atraktivním tématem pro horlivé bulvární novináře a televizní reportéry. Kdepak, massmédia jsou posedlá klonováním. A tak čeští vědci nemohou dostat granty na výzkum rýmy a proto se věnují klonování, které je momentálně v kursu. Také nesmíme opomenout významného sponzora, který stojí o to, aby pozornost massmédií byla upřena na problematiku klonů – výrobce papírových kapesníků. A umíte si představit, jak nudný by byl rozhovor s předním českým vědcem, který by se věnoval výzkumu rýmy?

 

TELEVIZNÍ REPORTÉR: „Můžete televizním divákům přiblížit, na čem pracuje v současné době Česká vědecká a lékařská obec?

 

ZÁSTUPCE ČESKÉ VĚDECKÉ A LÉKAŘSKÉ OBCE: „Ano, hmm, děláme na velice zajímavém výzkumu ohledně rýmy. Myslím, že můžeme směle říct, že jsme vynalezli skutečně účinný lék na rýmu. Takový nemá zatím ve světě konkurenci."

 

TELEVIZNÍ REPORTÉR (zklamaně): "Jenomrýma? Žádné klonování?"

 

ZÁSTUPCE ČESKÉ VĚDECKÉ A LÉKAŘSKÉ OBCE: "Ne, ale našli jsme gen, který je zodpovědný za vznik rýmy a …"

 

TELEVIZNÍ REPORTÉR (skočí mu do řeči): "A skutečně ani jeden malinkatý klon?"

 

ZÁSTUPCE ČESKÉ VĚDECKÉ A LÉKAŘSKÉ OBCE: "Ehmm, no to ne, ale myslím, že náš přínos ohledně rýmy…"

 

TELEVIZNÍ REPORTÉR: "Děkuji zástupci České vědecké a lékařské obce a vracím slovo do studia."

 

Zkrátka to vidím černě. Pokud s tím urychleně něco neuděláme, bude nám tu běhat banda usmrkaných klonů. Česká i světová veřejnost mají už takhle dost problémů.Takže s tím něco laskavě udělejte. Pro začátek byste mohli poslat svému lékaři nějaké peníze na léčbu ebolou nakažených pacientů. Jen tak čistě pro jistotu.

 


1 názor

Montrealer
15. 02. 2008
Dát tip
Raději Ebolu než rýmu. To tvrdím já, který zaplatil na pohotovosti 90 kč, aby se dozvěděl, že má zahleněné průdušky a ještě víc pak zaplatil v lékárně za příslušná zahraniční antibiotika. Tip, samozřejmě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru