Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pár skleslých nadějí

19. 02. 2008
2
3
1197
Autor
IHIVA

Je to vlastně několik dílek s podobnou tématikou. napsáno v jednom dni, tak jsem je nechtěla dělit od sebe.

Kde jsou ty krásný dny? Kde jsou a přijdou?

Skleslá, to je to slovo, někde uvnitř se něco třepe, je to vzpomínka, je to naděje, že zase bude dobře, že zase budu s ním, jen minutku, jen okamžik. Tíží to vědomí, že všechno krásné, co jednou začalo, jednou taky skončí. A bude to brzy.

Odcházíš? Usmívám se a přeju šťastnou cestu. Pláču a držím se za hlavu, odešels a jsem tu úplně sama, dnes jen na chvíli, ale příště odejdeš napořád.

Kam se poděla radost? Odešla s tebou… snad aspoň ona se jednou vrátí.


 

Mám se dobře, je to jen beznaděj…

Můžu dělat spoustu věcí, nic netěší.

Mám tolik nadějí a přání, jen doufat nesmím.

Je to takhle lepší, pro nás všechny, je to lepší, ale strašné.

A najednou chápu všechny ty ostatní, ty co se vzdali. Nic neudělám, nejsem tak hloupá.  A nejsem ani tak chytrá, abych věděla, co udělat mám.

NIC neudělám.




Že stále marně hledáš lásku? Že se často trápíš a ztrácíš naději?

Budu stokrát zoufat a naříkat, jen když budu vědět, že je to ono. Raději nekonečněkrát hledat a nenacházet, než jednou ztratit naději. Jen mít pár vzpomínek a doufat a nikdy nezapomenout. Raději se chvíli trápit a chvíli smát, než nemít kam jít, co dělat, s kým se smát a pro koho trápit.





Neumím se usmát. Dívám se na lidi, jak jsou šťastní, jaký asi mají důvod? Nemůžu ani brečet, ustrnula jsem v nějaké bublině.

Usmál se na mě...podíval se...napsal...to je jedno, ale už se zase směju. Jak snadné. Pro smích není potřeba VELKÝ důvod...


3 názory

IHIVA
09. 04. 2008
Dát tip
děkuji za kritiky!

macecha
09. 04. 2008
Dát tip
Moc hezky napsané, ze života, je z toho cítit bolest, ale jsi na ni ještě mladá! Naději neztrácej, ta je tu vždy! :o)) To již naučily mě roky života. *T

Beatles
30. 03. 2008
Dát tip
Moc pěkný! Dost smutný, ale pěkný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru