Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

My (Předčasně) - VII.

20. 02. 2008
4
10
1796
Autor
StvN

Mrzí mě, jak to dopadlo.



Hovořili jsme ani ne moc dlouho už nevím o čem. Rozptyloval mě zvuk cizincova hlasu, Lukášova provokativní přítomnost a blýskání v Honzových očích. Je nevyzpytatelný a blýskavý. Objednal zelenou. Jediný pití, na který se nechám pozvat, přesto se mi ulevilo, když jsme ve spěchu opouštěli horský hostinec a zelená se teprve nesla. Musíme Lukáše opít - řekl jsem Honzovi v autě tak, aby to Lukáš neslyšel. Seděl vzadu mezi sedadly a předstíral, že slyší všechno. Neslyšel nic. Jen se tlemil tím svým přerývaným he, he - - he, he. Vsadím se, že si to odpočítával. Řekl jsem Honzovi - Honzo, tenhle zvuk jsem už někde slyšel - a ukázal jsem pro jistotu dozadu - neskončilo to tehdy dobře. Honza se usmál a o pár kilometrů dál jsme zastavili. Zdálo se, že z toho má radost, ale nechtěl jsem mu křivdit. Lukáš se zeptal, kde jsme, a já řekl, že jsme v prdeli, protože jsem to taky nevěděl. Bohužel se mi nechtělo jít domů pěšky a hvězdy svítily jasněji než světla města a to bylo v Praze špatné znamení.

Honzo, řekl jsem naprosto klidně, tohle je tvoje chyba. He, he, řekl Lukáš, protože se snažil vypadat nad věcí. Neser mě, Lukáši, řekl jsem naprosto klidně, protože ho znám a vím, že mě chtěl jenom nasrat. Neomluvil se mi. Vypadalo to, jako bych byl já jediný, koho nelítostná situace mrzela. „Jdu domů,“ řekl jsem a skutečně. Šel jsem domů. Naštěstí nepršelo.


10 názorů

StvN
20. 03. 2008
Dát tip
Díks:)

ssalpy
20. 03. 2008
Dát tip
akorát neumím psát MNĚ

ssalpy
20. 03. 2008
Dát tip
mě se ten konec líbí... t

halcon.
13. 03. 2008
Dát tip
boli tam zaujimave momenty :)) my sme mali kedysi na zakladke ucitela, ktory za kazdou vetou hovoril ze..ze, ze robili sme mu ciarky. :)) chcem tym povedat. ze na taky kratky text bolo vyrazov honza rekl a honzovi rekli a rikal honza trocha moc..takze namiesto sledovania deja.. som iba pocitala..

nemám to kompletní... takže policajti věděli že mají mezi sebou al Caponeho člověka?

StvN
22. 02. 2008
Dát tip
Rozsypalo. Příště budeme chytřejší.

domin.go
22. 02. 2008
Dát tip
"hvězdy svítily jasněji než světla města a to bylo v Praze špatné znamení." - jedna z nejlepších pasáží z celýho cyklu...jinak se vám to dost rozsypalo

StvN
21. 02. 2008
Dát tip
Mně to pomohlo.

katugiro
20. 02. 2008
Dát tip
Dopadlo to nijak. Byl ten experiment k něčemu vám třem?

neroušek
20. 02. 2008
Dát tip
Neser mě,Lukáši....:)...dobré miniatury.....prostě ze života.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru