Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děti divokého západu

21. 06. 2001
0
0
723
Autor
Gera

Převzala jsem postavy z knih Karla Maye příbeh na pokračování.

Golden Glover

  Golden Glover dnes snad už neexistující městečko.Spíše větsí ves v Novém Mexiku.Obyvatelé byli původně rodiny přistěhovalců,kteří ctěli v těchto místech hospodařit.za čas tam našli v nedalekém háji zlato a od toho háje dostalo jméno celé toto město.

  Ve městě měli dobrého šerifa kterýse choval stejně ke všem lidem ,at´černé barvy pleti nebo rudé bavy i k bělochům.každého cizince bedlivě pozoroval a když se po měsíci pobytu neozvala jakákoli kritika ze strany cizince ,mohl cizinec zustat v Golden Glover jako jeho občan.Za dobu šerifova působení ve městě se nestalo moc zlocinů .Ty co se staly nestály ani za řeč .Někdy hladové indiánské dítě ukradlo paní Harrisové slepici, jindy rozverné dítě sebralo kolemjdoucímu muži několik mincí co měl v kapse.

  Ale jeden ze zločinů nebyl tak lehký jako ty předchozí.Šlo o vraždu zlatokopa .Vrazi ho přepadly když projížděl kolem se svojí dcerou Stefanii,zabyli ho a jeho dceru postřelili a zranili.Zločin ohlásila učitelka z místní školy Natalie Mustangová (její muž byl indián) když našla zraněné děvče nedaleko hřbytova kam nesla květiny na hrob svého syna ,ten zemřel při chřipkové epidemii .Zavražděný muž byl okraden ale děvče mělo dobrou opakovací pušku,tu jí nesebrali,protože se jí podařilo utéct.

  Ta divka i po vyléčení ran nemluvila celý rok a když začala mluvit nikdy nikomu neřekla kdo zabil jejího otce.Protože tehdy byloděvčeti jenom deset rozhodla se Natalie adoptovat ji .


Krel
26. 06. 2001
Dát tip
no...dobrý no:-))) sem se toho dozvěděl...kdy bude další díl?

Těším se na dalších 15 dílů. S pozdravem Alois Jirásek

Amicta_sole
22. 06. 2001
Dát tip
Ale jo :o)) Jenom nevím, jestli se vyplatí uvést pouze název první kapitoly :o)))

Wopi
21. 06. 2001
Dát tip
To je všechno nebo ještě něco bude???

kosa
21. 06. 2001
Dát tip
co to jako je?

Mea
21. 06. 2001
Dát tip
Příběh na pokračování, jo??? Ale čekal bych delší první díl ... takovej, aby si to pak eště někdo přečet :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru