Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

uvod ke studii GRAFFITI

21. 06. 2001
0
0
646
Autor
shelob

úvod a první část Jediná věc na které teď dělám-studii na téma graffiti . Nemám v úmyslu je ani bránit ani zatracovat . Lidé graffiti odsuzují aniž by o nich něco věděli . Kritizují je a ani se je nesnaží pochopit , porozumnět jim

Graffiti jako umění je umění barevné a pestré . Je to touha po životě po svobodě , je to touha žít . Často se ale může zdát depresivní . Ačkoliv writer nechce aby tak dílo dopadlo je to ztvárnění jeho pocitů . Když zrovna nenji veselý může jeho obraz dopadnou vizuálně temně . Graffiti je o pocitech , o cítění ,o upřímnosti , o lidech . Lidech co zde žijí dnes

umění ...
nepochopitelnost ...
kontraverznost ...
malebnost ...
let v Tvojí fantazii...
velkolepost ...
zatracování ...
odsuzování ...
obdiv ...
vandalizmus...
pestrobarevnost...
svěžest...
komunita...
subkultura...
povědomí...
spiritualismus duši a mysli...
rivalita...
revolta...
život...


Nedostatkem moderního věku je , že v méně individualizmu je podporována komerční kultura , kde se mladí lidé bojí rozvíjet svoje typické vlastnosti . V dnešní masové společnosti mladí lidé vyrůstají ve strachu z tvoření (rozšiřování) svého já . Toto vyvolává strach a nejistotu být sám sebou .

Graffiti je věc až tak jednoduchá a přímá, že jí mnozí nechávají, či nechtějí pochopit, nebo jinými slovi: graffiti je najnepochopenejší umění na světě.



PetrViP
30. 09. 2001
Dát tip
přemejšlej a dělej = respekt a že je to nenepochopenější umění? těžko říct, jestli je to umění, když si sem tam vzpomenu na známé výroky od samotných autorů. asi jak kdo na to pohlíží... a taky záleží na záměru samotného autora... nemyslím si, že je to věc jednoduchá a přímá. myslím si, že má svoje duchovno. prosazuju názor, že z hlediska estetického je důležitá jak plocha, tak piece. a u piecu rozhoduje jak styl, tak barvy atd. (pokud se bavíme o umění... myslím;-))

PetrViP
30. 09. 2001
Dát tip
ještě avíza

JiKo
27. 06. 2001
Dát tip
Já se obrátím jen k prologu, jako spousta spreyerů ani tys nepochopila podstatu sporu. Lidé neodsuzují grafitti aniž by je chápali. Lidé odsuzují ty co je vytváří za to, že svým uměním (v mnoha případech jistě o umění jde) majetek a dílo jiných. Ano, mluvím právě o čerstvě natřených fasádách atd atd. Až jednou něco budeš mít a někdo ti to zničí, tak to pochopíš.

shelob
24. 06. 2001
Dát tip
dik za kritiku . dala jsem to sem jenom proto , ze jsem chtela slyset nazor . Zatim na tom pracuju . Fotky , informace . ja taky odsuzuju bombing a mam rada umeni . Pripravuju se na umeleckou skolu a vetsina lidi ma podobny nazor . piece ano , zbytek ne . delam na tom , potom jdu casti Prahy a mam chut to odlozit protoze je mi taky na zvraceni , jenze ty co cmaraj po pamatkach sou obycejni vandalove , nebo nemaji charakter a je t hnusny

Suppe
22. 06. 2001
Dát tip
to jsou strašně velký slova, kterejm možná nerozumí diváci NOVy, tady na Písmáku však vykazujeme, troufám si tvrdit, poněkud vyšší inteligenci a umělecké vnímání. Mě se taky některá graffiti líbí, některá méně. Vono je to taky totiž vo uměleckym citu, protože kdo ho má, tak by asi nečmáral po 100 a více let starejch domech, protože tim prostě ničí jejich vzezření. U paneláků je to něco jinýho, tam jde skutečně o skrášlení...nu nic, pošli mi tu práci, až jí budeš mít hotovou!

Petulka
22. 06. 2001
Dát tip
Mám podobný názor jako Suppe, ale toto umění strašně moc obdivuju a před některými těmi writery bych smekala jeden klobouk za druhým, protože jsou některá dílka fakt unikátní. ale je tak málo prostoru kde se můžou tito lidé vyjádřit a vybýt ze sebe všechny ty pocity. Já to zkouším proto raději pouze jen na papír :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru