Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ist ci zostat?

01. 03. 2008
0
5
399
Autor
nikto?

CO mam robit?

Proza alebo poezia? Hmm, skusim uvahu. Rada totiz pisem. Ma to svoje caro - vyjadrit svoje pocity, tuzby, ale hlavne sny, ktore vacsinou ostavaju iba snami. To je na tom to bolestne, ale mozno jedneho dna... Ved nadej umiera posledna.
Nikdy som si nemyslela, ze ked vyrastiem tak to bude take tazke. Ale poviem ti, ze sklamania asi patria k zivotu. Nikto z nas nevie preco je svet taky aky je. Vidim, ze sa zenieme za niecim, co je falosne a pominutelne. Da sa ale kupit aj stastie?
Viem, ze to najdolezitejsie je co ma clovek v srdci. Ale ked tam najdem samotu, tak ako mam vnimat okolity svet? Stojim pred rozhodnutim vratit sa naspat na Slovensko alebo zostat tu, v Kanade. Neviem sa rozhodnut. Bojim sa, ze ked sa prestahujem, tak to budem lutovat. Ale ma vyznam zostat tu, kde som uplne sama? Neviem ake to bude doma pretoze moj vztah s rodicmi bol vselijaky. Velmi som sa v nich sklamala. Tak som sa v nich sklamala, ze som prestala verit okolitemu svetu. Neviem preco ma nebrali nikdy vazne, mama mi zvykla roztrhat moje slohy, no z maturitnej pisomky som mala jednotku a nejake diela mi v USA vydali. Co mozem ziskat a co mozem stratit? Stratit mozem byt a ziskat mozem viac financnej nezavislosti. Rozhodla som sa ist totiz studovat. No neviem kde. Ked si predstavim, ze tu stravim 4 roky na skole a budem musiet prezivat z mesiaca na mesiac, tak neviem neviem. Ked som mala peniaze, tak som utiekla od rodicoch a ich vsetky minula na chalana a jeho drogy. Neviem co sposobilo, ze som zacala v rodicoch vidiet nepriateloch. Nebola som s nimi velmi stastna. Nikdy som im nerozumela a oni nerozumeli mne. No ked ti mam pravdu povedat, tak su to jedini ludia, ktori sa o mna aspon ako tak zaujimaju.

No tak co mam robit? Ist ci zostat?


5 názorů

Natasha_
02. 03. 2008
Dát tip
Asi nevím...já se hned všude seznámím. Nebo bych si našla nějakej kanadskej diskusní server a s někým se seznámila tam.

nikto?
02. 03. 2008
Dát tip
ale vies ake tazke je tu byt sama? nikto sa tu o nikoho nestara...

Natasha_
02. 03. 2008
Dát tip
Dobrá, tak můj názor: já bych zůstala tam. Zahraniční vzdělání a zkušenosti se cení a ještě budeš mít čas vyrovnat se se vztahem k rodičům.

nikto?
02. 03. 2008
Dát tip
ale ked ja vidim dve stranky aj z jednej aj druhej strany...

Natasha_
01. 03. 2008
Dát tip
Próza na pokračování? Snad spíš deníček. S životními rozhodnutími Ti samozřejmě nikdo pomoci nemůže (a je to dobře, je to přece Tvůj život), a zejména ne tady, na literárním serveru.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru