Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Komisař Hoax

07. 03. 2008
1
2
687
Autor
G2

Komisař Hoax seděl za volantem zaparkovaného automobilu a zaplňoval jeho prostor neprostupným kouřem. V parku se proháněly děti a sem tam zahoukal projíždějící automobil, když fotbalový míč vyletěl mimo hranice parku, přeletěl silnici a dítě ho v zápalu hry hlava nehlava následovalo. Auta troubila, brzdila, řidiči v rozčilení mávali rukama a jejich nepřipoutané manželky a přítelkyně jen tak tak, že neproletěly předním sklem. Po prvním šoku řidič dostal vynadáno, že má řídit opatrněji a v autech se rozhostilo ticho na dlouhé desítky minut. Ještě večer řidiči litovali, že odpoledne nejeli někudy jinudy.

Míče končily na trávníku před domem obchodníka se smyčci vyráběnými z fernambuku, kterému nikdo neřekl jinak než Tom. Komisař Hoax zakašlal, otočil kličkou  a mírně stáhl okénko a z vozu se vyvalil oblak kouře. Přes silnici přeletěl další míč. Ve chvíli, kdy Hoax slyšel skřípění kol si uvědomil, že zároveň s letícím míčem slyšel motor kolem právě projíždějícího automobilu  a ještě chvíli předtím viděl záblesk jeho světel ve zpětném zrcátku. To dítě Hoax ani nezpozoroval. Míč ležel na trávníku obchodníka se smyčci z fernambuku, řidičova manželka či přítelkyně si rukou držela čelo a řidič vystupoval z vozu. Jako by se čas zastavil. Když se asi za tři vteřiny opět rozběhl, komisař Hoax vystoupil z automobilu a rázným krokem kráčel ke stojícímu vozu. Před vozem řidič, který byl ještě v šoku, pomáhal na nohy vyděšenému a trochu odřenému chlapci. Manželka, či snad přítelkyně pomalu otevřela dveře a zakryla se ústa kapesníkem. Komisař Hoax se představil. „Komisař Hoax, kriminální policie. Co se tady stalo?“

„Já, já…nevím. Míč, kluk, park…nic jsem neviděl,“ dostával ze sebe těžce zkoušený řidič.

„Je ti něco?“  Zeptal se komisař Hoax kluka.
„Kde je můj míč?“  Vypadlo po chvilce zaváhání z kluka.
„Přece tamhle,“ otočil se komisař Hoax směrem k Tomově domu, když tu zpozoroval, že Tomův vůz zmizel. Míč ležel na trávě, jako by se nic nestalo.
„Kde je ten vůz?“  Zeptal se Hoax.
„Jaký vůz?“  Zeptal se řidič.
„No přece ten, co stál támhle,“ ukázal komisař Hoax před Tomovu garáž.
„Ničeho jsem si nevšiml, promiňte,“ koktal řidič.
„Promiňte,“ odvětil komisař Hoax a rázně vykročil zpět ke svému vozu.
Otevřel dveře, sahnul po vysílačce a padnul na sedadlo.
„To je Hoax. Tom zmizel.“


2 názory

G2
07. 03. 2008
Dát tip
Jsou kráááátkééé :) "Hoax?" "Ne, já já jsem nic neříkal..." :))

moorgaan
07. 03. 2008
Dát tip
s povidkama na me nechod..jsem linej je cist.-))/*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru