Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růže

09. 03. 2008
6
6
1173
Kytice růží rosou pokropená vpodvečer - jak se to může stát? žeby to slzy chtěly do sametu okvětních lístků? něžně zalévat promenují se sny mi nebožtíci to ženy rodu co mi přišly říct: utři si slzy rosa pro kytici je zbytečná ta neseschne ti víc

6 názorů

Háber
10. 03. 2008
Dát tip
ruže mám rád*

chlo_e
09. 03. 2008
Dát tip
Tak, jak nepsat, aby to úplně neznělo, že to tak opravdu je... Četla jsem tuhle báseň nahlas kamarádce. Neptala jsem se jí na názor, to se nedělá. Ale...proti poezii, co vytryskává odněkud z nitra a autor píše, že si tím něco vyřešil - proti tomu se asi nemůže nic namítat, krom toho, že je úroveň diskutabilní. Říkám si, kde jakožto "autoři" hledáme nové a nové motivace k tomu, abychom sem přilévali další tuny básniček. Oklikou k jádru: mně se ta báseň nelíbí. Vyběr slov bych přirovnala k nicneříkajícím. I když klišé je asi podvědomě zajeté spojení několika slov, tak tady mi přijdé klišé vrstvené na klišé, že...K tomu jemně moralizující tón a stává se mi z toho báseň, která je pro mě k nepřečtení. Nejen tvarem, ale i obsahem.

moorgaan
09. 03. 2008
Dát tip
ruze jsou symbolem slzy jsou rozporem rosa je poznani podvecer pozvani.../*

Ó
09. 03. 2008
Dát tip
...pěkná...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru