Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ÚTOK ZE VZDUCHU

13. 03. 2008
1
3
377
Autor
TOMCAT2511

Není

Pokus o narušení TišnovskoČebínského vzdušného prostoru

 

Včera, konečně po delší době, bylo počasí moudřejší a dovolilo i nám pilotům PPG, dostat se do vzduchu. A tak se hned začalo laborovat, co se poletí a kam. Na internetu v diskuzi u Proksika (http://proks.paraglide.cz/) se hned začalo spekulovat o nějakém dlouhém přeletu, napříč naší krásnou zemí. Nakonec, jsme , ale byli jen vyrozuměni, že se chystá obsazení našeho domovského, vzdušného prostoru náletem od Rosických pilotů a to jsme nemohli nechat jen tak.

 

Odpoledne, jsem vysvětlil rodince, že dnes jdu do létat, ať se jim to líbí,  nebo ne, a že musíme trénovat, a že už mne prostě svrběj krovky a že … , no důvodů bylo celkem dost. Manželka i děti uznali, že takhle smutného, mne už dlouho neviděli a že mne tedy odvezou až na letiště a ať už dám pokoj.

Celá naše Tišnovskočebínska letka se sešla na našem polním letišti kousek od Tišnova zvaném Smradlavka, ( po vzniku tohoto názvu , raději nepátrejte),

 a hned jsme začali skládat naše stroje. Každý se pochlubil ze svoji výmluvou, jak se mu povedlo obelstít rodinku, aby mohl jít lítat. A chystali jsme se na nájezdníky z Rosic. Každý jsme si rozložili své nádobíčko a již netrpělivě vyčkávali, kde ty padouchy zahlédnem.

Najednou se nad obzorem objevili tři čárečky, které se velmi rychle přibližovali, no a tak jsem okamžitě vyhlásil poplach a celá naše letka, jako jeden muž, odstartovala naproti těm opovážlivým narušitelům. A již jsem ve vysílačce slyšel, jak se začínají formovat k útoku. Zaujali jsme tedy obranou pozici , nazvanou, schody , kdy nejsilnější jedinci jsou při zemi a ti slabší, jako návnada operují ve větší výšce. Toto evidentně naše útočníky velmi pobavilo, neboť si jen hlásili, po vysílačce, že s jedním obráncem proti sobě nebudou mýt žádnou potíž. Jaké však bylo jejich rozčarování, když se najednou kolem nich, začali ze spod vynořovat, další a další stroje. Zahlásil jsem do vysílačky „ Tatranky Opávia vzduch - vzduch, připraveny a odjištěny.“ No a pak se rozpoutalo to pravé peklo. Bitva to byla ohromná. Stroje létali nahoru a dolů, doprava a doleva, ve vysílačce se ozývali všemožné zvuky a nářky o pomoc a …..

 

( Bohužel, internet je veřejnou záležitostí a tak Vás nemohu o přesném průběhu boje informovat podrobněji. Jediné co mohu dodat je, že v průběhu bitvy a i celého našeho letu, nedošlo k porušení  žádných, letových ani jiných předpisů a že nikdo nebyl zraněn ani zabyt J)

 

….po asi 15 minutách,  už ale ve vzduchu zavládl zase klid a mír.

 

 Seřadili, jsme všechny naše i cizí stroje , do moc elegantní formace a letěli jsme dále na výlet společně. Přes vysílačky jsme komunikovali o krásách naší vlasti a sledovali krajinku pod sebou. Udělali jsme si společně moc pěkný výlet po českomoravské vysočině.  A když už se slunce chýlilo k západu, tak jsme se každý rozlétl ke svým domovům. My jsme přistávali na naší Smradlavce, kde jsme si každý, z  ryze tréninkových důvodů, dali přesnost přistání, sbalily naše stroje a rozjeli se k rodinkám. Byl to zase jednou moc fajn prožitý večer s kamarády v povětří.

 


3 názory

Tím to bude - takhle se "česky" píše v Nairobi:)

Natasha_
13. 03. 2008
Dát tip
Ty hrubky jsou naprosto otřesné, vyprávění mátožné až hanba. Zdá se mi, že oblíbení autoři (naira) vysvětlují mnohé.

Už ti, někdo, vysvětlil že, používání čárek, má, svá pravidla? (To je skutečně nechutné, co ty s tou češtinou provádíš....)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru