Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis

13. 03. 2008
1
18
745
Autor
kamarád

Není tu kategorie dopis?

Víš, vždycky jsem si myslel, že umím napsat dopis (tohle bude dost osobní), ale při pohledu zpět vidím, že jsem psal spíš takovej nezajímavej deník, aby to nebylo klišé - jako když se kluk snaží říct holce, že ji má rád, ale nechce to říct přímo, tak do ní jakoby strčí, aby se zasmála jeho nemotornosti a on si připadá, jako by to opravdu řekl, - ale to jsem nebyl já, aspoň v tom dopise ne, ale víš jak to dopadá, když něco chceš, představuješ si, jak čtenář mrká, když čte tvé řádky a jak se asi cítí, když přečte zrovna tohle slovo, které nebylo vůbec lehké napsat, - ale papír to snese, to se ví už dlouho a já si teď připadám, jako bych vršil jedno klišé za druhým a točím se v kruhu, protože i psát o klišé je klišé a zdá se, že člověk z toho nemůže ven dokud se nenaučí věřit, že druhým klišé nevadí, pokud jde o to udělat někomu radost. Chvíli to vypadalo, že tě něco mezi námi nutí ten deník číst a pak ti jednou došlo (a mně vlastně taky), že to přece nemusíš dělat, když tě to stejně nikdy nebavilo a já si nakonec myslím, že to je dobré, - myslím když holka řekne klukovi, že ho nechce poslouchat nebo ji nebaví číst jeho věci nebo jít s jeho kamarády na pivo, to je od ní odvážné a mělo by se to chválit - jako když se řekne, že všichni půjdou lyžovat a jeden řekne, že dneska ne a ostatní ho nebudou hloupě přemlouvat, že jako když je ten jejich kamarád, měl by se obětovat a řekne se spíš, když my jsme ti tvoji kamarádi, tak tě chápeme a uvidíme se později, to přece nevadí, že někdo je a někdo není od sněhu - ale je hloupé, že mi nevěříš, že bych tě mohl pochválit za to, že mi umíš říct ne a pak jsi nejistá a napjatá, když jsou tyhle situace nablízku. V tomhle jsi opravdu tvrdohlavá. Tohle, co tu píšu, chci dát na Písmák, protože chci, abys to viděla a abys věděla, že to vidí i ostatní, - možná udělám dojem, když se obnažím veřejně a ty si budeš říkat, že jsem tak trochu bourák, i když jsem ve skutečnosti dost hubenej a slabej - přesto jsem aspoň odvážnej. Taky si říkám, že mi tu stejně nikdo nebude věřit, to je taková moje ústupová cesta, kdybych náhodou jednoho rána nenašel dost odvahy podívat se ti do očí.

18 názorů

Renas
09. 04. 2008
Dát tip
pecka:))) jaka romantikaaaa... tip jaxvina

Kokrouč
03. 04. 2008
Dát tip
jo seš ten nejodvážnější anonymní bourák. ale né na písmáku, tady je nás takovejch mraky:)

Honzyk
15. 03. 2008
Dát tip
...to urcite!...:)

ja nejdriv cetla ze se stahujes do igelitky:D to by bylo lepsejsi ty jeden velbloude:)

Honzyk
15. 03. 2008
Dát tip
..aha, ejhle, chytrej velbloud!:DDD ...uznavam a s poznanmkou, ze v cirkuse sem jako dite dycky brecel, stahuji se do ilegality....!.)

no pockej pockej zoo neni cirkus:)) pletes si pojmy a dojmy:))

Honzyk
15. 03. 2008
Dát tip
..ze sme furt v cirkuse:DD

kdo VY sme furt CO?:D

Honzyk
14. 03. 2008
Dát tip
...vy sme furt..:DDD

proc velbloud?:D to jako kvuli tomu plotu jo? jsme se dostali do zoo..

Honzyk
13. 03. 2008
Dát tip
..jasny, dam pres plot: ja si predstavuju ,ze jsi velbloud...:))

ja neverim nicemu a nikomu!! :) a ploty at se natiraj! a barevne! prineses mi susenku?

Honzyk
13. 03. 2008
Dát tip
studio KAMARAD.)))

Honzyk
13. 03. 2008
Dát tip
...takze ty stale veris, ze toto nepsalo dyte..? Polly ? Ty, ktera bys jen susenky brala a Toma Sawyera plot natyraty nehala:?.)))

ty abys to neprekroutil:)) ackoli aj tak se to da vylozit;)

Honzyk
13. 03. 2008
Dát tip
...obnazit se verejne???!!!)..........jsem rozlicen. Detska pornografie utoci uz i zde!:))

co je na tom odvaznyho? bourak kvuli tomu ze je to zde? mi to prislo spis k smichu..sorry no

Bože... :(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru