Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NADĚJE

16. 03. 2008
3
5
741
Autor
Hynek Kefír

jedna z mých prvních básní



Tam, kde bílá lilie se třpytí

půjdu po své dlouhé trati

hledat životní svou vzácnou naději

čekat v místě ve kterém, nikoho už nechtějí.


Tam, kde rostou stromy pomalu

já postavím se rovně na hlavu

pokvetu stejně jako každý z nich

být rychlejší, jistě byl by hřích.


Tam, kde trn z růže jemně hladí po kůži

zastavím se na chvilku, abych spatřil obraz v kaluži

uvidím v ní něco jiného než ve skutečnosti je

řeknu si: tohle bude moje nová naděje.



5 názorů

IVO
22. 03. 2008
Dát tip
Ono je na ní dost znát, že je jedna z prvních. Rýmy nic moc, rytmus jakbysmet. Verbálně i obsahově dost chudá. Nic ve zlym, těším se na další ukázky.

Po napsání jsem neměl pocit,že bych ji měl upravit.Až po čase,ale už jsem do ní nechtěl zasahovat.Tak jak je,se mi líbí.Věty jsou rozdělené proto,aby zdůrazily určitou část,tzn.nikoho už nechtějí a jistě bych byl by hřích.

T_O_M_
16. 03. 2008
Dát tip
dobrý...taky se jen postavím na hlavu a bude fajn :-)

Je taková lyričtější než Vystřihávánky( doufám, že se to tak jmenuje ), máš tam pěkné přírodní obrazy. Možná mi místy nesedí interpunkce: třeba poslední verš první sloky bych přepsala kvůli gramatice a rytmu na ČEKAT V MÍSTĚ VE KTERÉM UŽ NIKOHO NECHTĚJÍ potom bych někde doplnila čárku na konci verše, je v tom celkem zmatek.V posledním verši druhé sloky bych naopak čárku zrušila. Ve třetí sloce bych na konci prvního verše přidala čárku, na konci druhého tečku a třetí bych začala velkým písmenem. Ber to jenom jako doporučení, nechci nějak narušovat tvůj umělecký záměr. Po obsahové stránce se mi báseň moc líbí, akorát ty čárky jsou trochu vadami na kráse...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru