Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis 2

20. 03. 2008
1
10
516
Autor
kamarád

Když něco cítím, musí to být správné.

Drahá Mirko,

oslovení jsem nenapsal schválně, dobře víš, protože jsem tě nechtěl prozradit, aby ses necítila podvedená, že kromě sebe odhaluji i tebe. Nečekal jsem, že se sem také přihlásíš. Vím, že tě prostředí s mnoha lidmi odrazuje, takže to měla být jen má pomůcka k oslovení.

Vím dobře, co si myslíš o mých myšlenkách, ale nemohu si pomoci. Čím víc mlčíš, tím víc musím mluvit. Chci jen, abys byla v myšlenách chvíli se mnou, i když to vypadá spíš tak, že chci být já v myšlenkách s tebou. Asi jsem stejně sobecký jako všichni, píši tobě, myslím na tebe, všechno, co činím, směřuji k tobě a myslím si, jak jsem altruistický, ale nakonec se ukazuje, že tohle všechno dělám proto, abych se já sám cítil dobře a tím jsem sobecký, a přitom jsem vždycky vyčítal sobeckost já tobě, tak jsem byl hloupý. Chci být jiný a přitom, když se dívám kolem sebe, jsem úplně stejný. Nepíši ti proto, že bych ti měl, co říct, ale proto, abys mě slyšela. Přiznal jsem chybu, všímáš si? Umím to.

Vím, že nevrátím minulost a ani nechci, naopak, dívám se dopředu, chci tě poznat. Byli jsme spolu sice docela dlouho, avšak nemluvili jsme, a to je možná důvod, proč to dopadlo tak, jak to dopadlo. Věřím, že dokážu být tvým kamarádem a je úplně jedno, jak často se udivíme a že třeba už nikdy nebudeme spolu. Popravdě, vždycky jsem tvým kamarádům záviděl, že se s nimi umíš uvolnit a bavíš se úplně normálně, možná jsi tím chtěla na mě udělat dojem, ale já se cítil ukřivděný, i když jsem k tomu neměl důvod, protože jsi nakonec odcházela se mnou, ale říkal jsem si, jak to udělat, abys i se mnou byla vpohodě, jako s nima, ale asi to nejde, asi si člověk musí vybrat, jestli chce být tvůj kamarád nebo milenec.

10 názorů

Renas
09. 04. 2008
Dát tip
***

Kokrouč
03. 04. 2008
Dát tip
hele a není to jen taková nějaká kampaň jak dělal wievegh (jestli sem to napsal blbje taxe neomlouvám) jak vytvářel poďobný jakože dopisy a ty jezdily coby inzerce v metru? myslím že to nějak souviselo s následně vydaným románem pro ženy, ale nefim to jistě, páč nečtu ani pro muže.

sambif
20. 03. 2008
Dát tip
FILIPE??????!!!!! :-)))))))

Teroristu se taky pochopit nesnažíš...

Ay´Le
20. 03. 2008
Dát tip
nj je to napinave:)) a kez bys mel s tim vtipem pravdu..jinak nedokazu pochapat proc by mel nekdo potrebu to resit takto..

Uznej, že to má grády:) Pravý drámo, realityšou v přímém přenosu. Čím dál víc si myslím, že je to fór.

Ay´Le
20. 03. 2008
Dát tip
fanousky:D bez obav znam oboje;)

Pro fanoušky opět doplňuji: První díl Druhý díl

Ay´Le
20. 03. 2008
Dát tip
jezis uz néééééééééééé! copak to nemuzete vyresit nejak skryte?:(

Honzyk
20. 03. 2008
Dát tip
seznam.cz: LIDE....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru