Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

=||

25. 06. 2001
5
0
1136
Autor
fortune

=||

=||

Jsou to mé oblíbené hračky: šílenství, plyšová džungle, sukně ve větru. Bloudění po dlažbě, kterou už jsme označkovali - a měli jsme pocit, že nám přitom bylo dobře. Ten pocit je z toho nejsilnější. I tehdy to byl sled vlásečnic na hřebeni.

(Místo těch krav ve snu podřezali můj krk. Zmalátněl jsem a proměnil se v červený bublající potok. Ještě jsem mohl i viset, ale nestačilo mi vstupné. Taky jsem se bál, že Jejich čidla opět kopírují zemi, ale měl jsem příliš olověnou hlavu. Už nestála o paprsky.)

To jsou má oblíbená šílenství: opakování. I proto jsem si zaznamenal adresu klubu mých dvojníků, ale zřejmě tam nebudu vpuštěn. Mé hraběcí křeslo by se tím příliš zachvělo, možná bych si musel přisednout blíž k vašemu slunci. A toho se bojím. Zbavuji vás vašeho strachu a vy máte zalehlé uši, ale zbavujete mě mého strachu. Neslyšíme se. Tleskám vám.

Můžeme se navzájem dotknout svými klobouky, muži a ženy mohou porušit předpisy společenského chování. Duch utopie přišel mezi nás.

Slyším přijíždějící hosty: Berlín, Praha, Uelen. Ne, touto cestou se nevydáme. Naše společné hračky se nenachází v žádném směru.

Vraťme se zpět na začátek... Kolikrát už jste slyšeli tuto větu? Obáváte se, že by to bylo nudné. Věděl jsem to, ale z ničeho vás nepodezírám. Naše společná zkušenost trvá příliš dlouho na to, abychom se mohli vymlouvat, že jsme neměli šanci.

Jsme z korku a tančíme ve dřezu. Můžeme si vyměnit jména. Já ale nejsem kolo fortuny a proto to zbude na vás. Pokoušíme se číst. Některé části vozidla už umíme rozeznat. Skutečná písmena jsou ale příliš oslnivá.

Už jsem ztratil bič a to je ještě tak brzy.

 

 

 

 


olivierek
08. 10. 2001
Dát tip
Jasně, celý je to moc divná hra. Nějak to zasahuje, ale jak? A co to má znamenat? Tomu nerozumím a nechci protože se mi to zdá být patlavý.

Wicana
02. 07. 2001
Dát tip
zajímavé to je, ale je to druh literatury, která mi nechutná, jenomže nemohu odtrhnout oči (vždyť to znáte, člověk se bude dívat i na cizí popravu, sice s odporem, ale čumí !)
naštěstí se dnes už dokonce dá sehnat na poslední chvíli lístek do divadla, někdo jiný chce radši stihnout 155. díl seriálu o psychopatech v televizi, a tohle dílo mi připadá jako ukážka z hodiny psychoterapie :--)

Wicana
02. 07. 2001
Dát tip
líbilo by se mi to v jiných souvislostech, a plyšová džungle je jeden z nejhezčích nápadů - do pohádky Písmáci dětem :--)

inventor
27. 06. 2001
Dát tip
neumím se toho nijak zmocnit, není to můj styl, nenajdu v tom žádnou chybu, ale nic ponoukajícího mne k nadšení...

Verita
26. 06. 2001
Dát tip
...................

Matyjustin
25. 06. 2001
Dát tip
...číst mezi řádky... ptám se sám sebe - k čemu je tu můj tip? A přesto Ť!!!

Wopi
25. 06. 2001
Dát tip
Plyšová džungle... to je i má oblíbená :o). Tip - jak jinak...

Danny
25. 06. 2001
Dát tip
/usr/games/fortune -tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru