Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobrej swing

24. 06. 2001
1
0
1157
Autor
člobrda

 Koukám na žluté lístky , které mi po včerejším krásném večeru zbyly. Mimo pluti a několika frází, které na podobných listcích bývají je tam i hromada zážitků, a hudebních pocitů.

Zkrátka - ten koncerrtttt byl úžaaaasnejjj !!!

Teda odpoledne jsem byl na zahradě, štípal ocelovými klíny pařezy taťkovi na topení a naslouchal zvuku cirkulární pily :o)

Jakmile padl soumrak, zajel jsem domů, dal si sprchu s hromadou mýdlových bublinek , umyl puchýře na rukou :o), vyndal jsem slušivé oblečeníčko, nasoukal se do něj,

zajel pro příjemnou slečnu a za chvíli jsme již seděli v příjemném sále lidové školy umění.

Už rychlý přehled nástrojů dal tušit, ze se tady bude dít něco hodně dobrého..

U předních pultíků pro hudebníky byly totiž opřeny čtyři saxofooony, UaaAAUUU!!!

Vedle nich, zatím ještě mým zrakům skryty, čekaly na svou příležitost klarinety, vzaaadu už jemně troubily tři trubky s různými tlumítky a vlevo dva pozouny, nemluvě o bubíncích s ježatým mladým bubeníkem, skvělým plešatým banjistou a u klavíru se zajimavě lehce dotýká klaves pianista Strnad.

Saxofony už jedou plný "knedlik" a druhý zadní trumpetista (později i zpívající) pan Krtíček při foukání zvedá obočí téměř až k temeni hlavy :o)

Přední (asi tenor)saxofonista zlatou troubou svého saxofonu se stříbrnýma klapkama vytáčí do rytmu swingová kolečka a zpoza zákulisí se vynořují tři šílení houslisté... juj, málem bych zapomněl na jim oponujícího a přitom souhlasícího basistu, který odkládá smyčec a do nástroje vbrnkává svůj part. Ještě že jsem si tohle vše dokonale prohlédl , jelikož teď vplouvá před mé zraky nádherná a půvabná Světlana Nálepková a svým hlasem upoutává oči všech diváků na sebe..

Hudební těleso se jakoby dostává na chvíli do stínu, ale vzápětí se vynořuje díky třem výrazným klarinetům s bleskurychlou záměnou za saxofony, které se zvedají ze židlí a můj člověk se vlní v průvanu krásných tonůůů...

uaaáá, a to byla teprve první písnička !!!

No prostě pražskej swingový orchestr ...


Popelucha
03. 12. 2001
Dát tip
Nemám ráda smajlíky jinde než v mejlu nebo vzkazu... Taky jsem zkoušela popsat hudební zážitky, ale Ty to umíš mnóóóóhem líp... takže píp

Climaster
29. 06. 2001
Dát tip
:))))..sfing nemusim..

Krel
26. 06. 2001
Dát tip
no jo:-)

Mahoney
26. 06. 2001
Dát tip
jééééé :-)) původně jsem chtěl napsat něco jako "škoda že jsem tam nebyl"... ale... no prostě... dík... a škoda, že jsem tam nebyl i na ty další písničky... :-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru