Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prahu poznávat jako Trojtepenný Organismus se Skrytým Srdcem

23. 03. 2008
6
8
1882
Autor
selviskhed

"So, what about the stock market? The universe of numbers that represents the global economy. Millions of hands at work, billions of minds. A vast network, screaming with life. An organism. A natural organism."

.

nevím kde je střed poezie nezvládnu pochopit velké matafory navíc necítím rytmus vnímám jen klaustrofobii prstýnku v kapse saka snobence v den permanentní závratě nejvyšších mrakodrapů a pnutí v mostě-páteři při dopravní špičce jsem viděl Růži i Žirafu a proto pro umocnění vlastního estetického zážitku předměty ze světa ve své představě která je s tímto světem fundamentálně jednotná libovolně zavěšuju do vzduchu a zapaluju snad mi proto můžeš věřit že ještě nikdy nebyl nákup vánočního dárku tak determinující či že lze tušit věc která je více než vznést se se svou židlí ke stropu kdykoliv s přítelem rozmlouváš o Trojici to je Prahu poznávat jako Trojtepenný Organismus se Skrytým Srdcem a rytmus stahů srdečního svalu vlastní oběhové soustavy mimovolně v tichosti niternosti připodobňovat tepu Tajemného Srdce Města zároveň za poslechu svého přehrávače definovat Pražskou Neuro-Renesanci a doufat  v Dharmové Tuláky v Praze II totiž ne Boudník-Hrabal-Bondy ale Brož-Daněk-Anděra a v rapové kluby plnící se zlými básníky nebo vědět že lze rozjímat všechny v nekonečném vesmíru nutně existující světy kde prázdnými nočními ulicemi projíždí osamělé hořící bicykly a kde Georges Méliès od pátku 21. ledna 1938 prší z nebe své hlavy a ponorky

 


8 názorů

jH
28. 06. 2010
Dát tip
výbornej surreál *

Miroslawek
15. 08. 2008
Dát tip
A mně to zase tak zajímavé nepřijde. Naopak, dost jsem se nudil a nutil dočíst do konce tenhle trošku toporně recyklovaný instantní "nápad" mylně autorem zaměněný za vlastní fantazii.

selviskhed
29. 05. 2008
Dát tip
The_MaRtinečka: děvka:-*

Praha je MÚZA, nebo...?;) "klaustrofobii prstýnku v kapse saka snobence","Trojtepenný Organismus se Skrytým Srdcem ","věřit v Dharmové Tuláky","nočními ulicemi projíždí osamělé hořící bicykly ", tohle je nejlepší!* (a ta hvězdička neznamená jen tip, musíš si před ni ještě přimyslet dvojtečku a pomlčku:-p)

Meheš
28. 03. 2008
Dát tip
Energické T*

selviskhed
23. 03. 2008
Dát tip
Já vím, že je doopravdy hloupé, když člověk metá jména a neví co říká, tj. když jde poznat, že ty jména "jsou vně" toho autora. Interpunkce by v některých případech nefungovala, rozbila by text a musel bych si vybrat jen jedno z možných čtení. Každopádně díky za příspěvek.

StvN
23. 03. 2008
Dát tip
Já popravdě nemám moc v oblibě texty, které obsahují více známých jmen, jako by si autor nebyl dost jistý sám sebou a zval si na pomoc všechny tyhle osobnosti, aby text posvětily. Chybějící interpunkce má nějaký zvláštní význam?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru