Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční boj

23. 03. 2008
1
3
1182
Autor
Mutina

Noční boj

 

  Pomalu se blíží večer a já už dostávám strach.Ruce se mi mění v ledy a celé tělo se koupe v studené koupeli mého potu.Dávám dobrou noc mým rodičům a s úsměvem je opouštím.Pomalu si lehám do postele a snažím se na nic nemyslet.Hrozně se bojím.Pomalu usínám a probouzím se tam.Na místě mých nočních můr.Znova a znova musím bojovat v aréně proti zlu.Vidím k sobě kráčet postavu bytosti, které nevidím do obličeje.Ale už tuším kdo to je.Můj věčný soupeř na život a smrt.Dnes musím konečně vyhrát.Dnes mě nesmí zabít.Pomalu tasím meč, i když jsem ho v životě nedržela v ruce.Bojuju přece o život.O svůj holej život.Najednou cítím chlad.Probouzím se zpocená v posteli.Opět jsem prohrála svůj život.Sakra.

  Další den ulehám s jasným cílem musím vyhrát.Opět to samé místo, ale dnes jsem chtěla zvítězit nad svým strachem.Chci vědět, kdo se skrývá pod kápí.Opět tasím, ale dnes mám cíl a věřím si.Boj je tvrdý a já už nemám sílu.Ale snažím se sebrat svou poslední kapku odvahy.Ano, mám ho.Strhávám mu kapucu.Panebože.Vždy jsem myslela, že bojuji z učitelem, ne já bojuju sama se sebou.Bojuju ze sebou, se svým svědomím nebo duší?Proč ale?To se nikdy nedovím. Právě jsem se probudila.Né zpocená hrůzou, ale s určitým vysvobozením.Vím s kým jsem bojovala.Ale proč?


3 názory

Mutina
04. 04. 2008
Dát tip
Jde o vnitřní boj člověka samotného se sebou, tak nějak to bylo pojaté jako noční můra

Beatles
30. 03. 2008
Dát tip
Tohle jsem trošku nepochopila, ale rozhodně mě to zaujalo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru