Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vůle

31. 03. 2008
0
4
704
Autor
Nardem
Každý člověk má jedinečné vlastnosti a osobitý charakter. Těžko se definují, a můžeme jen diskutovat o tom, jak vznikly, k čemu slouží… Vůle patří k charakteru člověka a přitom je u každého jedince rozdílná. Pomáhá nám vstát, když upadneme, podporuje nás, když ztrácíme naději. Vůle je náš vnitřní hlas, ale vždy je jinak silný. Někdo spadne při prvním zaváhání, jiný se vyhrabe z bláta a překročí hory. Naše skutečná velikost nespočívá v talentu, nadání ani schopnostech, protože ty na nic nestačí. Pokud máme vůli pevnou, vůli železnou pak teprve dosáhneme neobyčejných věcí. To je jediné co potřebujeme, pokud chceme něco dokázat. Díky ní přestáváme vnímat rány, bolest a utrpení, stává se z nás stroj, který „pochoduje přes mrtvoly“ a je mu jedno, kolik po cestě ztratí krve. Vidí jen záblesk hvězdy na konci tratě a nezastaví se, dokud na ni nedosáhne. Pokud se dokážeme vzepřít osudu a obětovat vše, jestliže je naše vůle dostatečně silná, tehdy se z nás stánou lidé neobyčejní a všemi obdivovaní. Když nechceš, je to horší, než když nemůžeš!

4 názory

trinitix
19. 04. 2008
Dát tip
spíš mi to přijde jako popis vůle, než úvaha, jinak siorak měl velmi dorou poznámku k tomuto...

Nardem
15. 04. 2008
Dát tip
diky, zapracuji nad tom

Řízek
07. 04. 2008
Dát tip
Jo, dobrá úvaha,... Ale má mezeru, vůle je sice důležitá, a člověk díky ní dokáže obdivuhodné, ale má svoje hranice, i když si lidé myslí, že to tak není. U závislostí např., alkoholik se dokáže vymanit se svojí závislosti, to ano, ale má to strop. Nastane chvíle, kdy alkoholu otročí a není schopen si vlastníma silama pomoct, to je skutečnost a netřeba se nad takovými lidmi pohoršovat...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru