Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Koncert,pocit

09. 04. 2008
1
4
674

KOncert,pocit. Pocit je krásný ,někdy nebezpečný pocit je radost,smutek i strach. Pocit je chci,jindy zas nechci potěšení,láska nebo modrá páska, či lásky krach. Nakreslí ho pokaždé jinak, stejný obraz nikdy nebude, tak jak se cítí,každý v sobě, někdy mám v duši prázdno, tak jako v hrobě. Někdy prázdno,jindy veselo, životu by se to asi líbilo. Soulad a souznění , kdo zvony rozezní? Zvony v mém srdci,možná i svatební? Snad \"pouze\"zvony štěstí a možná zvony života, ach to je lopota,to je lopota. Co dřiny to je,hodit se do klidu, když srdce se zblázní, nejlepší je pustit se do básní. Láska je slunce rozlité do světa, láska je naplnění z největších hlubin života. Láska je smích,láska je žal, kdo by se jí na chvilku bál? Samoty se bojí,každý jeden z nás, moc špatně se hojí,rána v srdci zas. Nota k notě sedá do zápisu, jak písmenko k písmenku v názvu do nádpisu. Symbióza,soulad noty v sobě hrají, nota notu honí a pak si posedají. Objeví se tón a za ním další trilka, to co mistři hrají, mi přijde jako chvilka. Hráli dlouho,hráli krásně, až inspirují mě skládat tyto básně. Oratórium,po té kantáta připadám si náhle hudbou zakletá. Nebudou tak krásné, jako ta hudba, ty moje, prokleté básně. Až ze srdce mám třásně. Proužek po proužku mi život srdce stříhá do rakve si pak mé srdce,třásně líhá. Rozervaná na kusy moje duše je, srdce v rakvi pláče a duše už nehraje. Tak skonal život můj, srdce se mi nějak rozdalo. Duše umřela mi, co se mnou se stalo? Je to hezký pocit necítit bolest,žal jako by tygr právě za mě řval.


4 názory

zzlatý
10. 04. 2008
Dát tip
Je v tom hodně pesimismu a beznaděje...T

Jsi moc hodná,to co jsem měla na blogu si za celou tu dobu přečetli zhruba tři lidé.Vidíš a zde mám již čtyři kritiky.Moc se omlouvám za hrubky,jsem tele.Vážím si tvých názorů a připomínek.Ty píšeš moc hezky,tak čtivě.Hezký den přeji tvé duši i tělu.Zdeňka

posílám avízo přátelům, aby se o tobě rychleji vědělo - další už je jen na tobě :))))

Ahoj Zdeni, tak se to povedlo, vidím, že se ti to i správně zobrazuje. Vyčisti texty od chyb, hlavně si dávej pozor na to, abys čárky ve větě dělala hned za slovem a mezerník následuje po čárce - ne naopak!!! K úrovni básní se vyjádřím, až se tu víc zabydlíš. On to přede mnou do té doby udělá jistě i někdo jiný, važ si každé kritiky, posune tě dál. Jinak i zde platí, co jsem ti říkala osobně při té první, kterou jsem četla. Měj krásný den, já si průběžně přečtu i to ostatní.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru