Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blázen

15. 04. 2008
0
3
1001
Autor
Dahlia

Dnes bylo nádherně. Slunce svítilo, vanul lehký větřík. On se rozhodl, že vytáhne svůj stroj a projede se. Jel svou obvyklou trasu po krásné asfaltce. Užíval si tuto jízdu jako snad ještě nikdy. Prožiíval každou rovinku, každou zatáčku. On byl teď pánem silnic, paném tohoto silného, mocného a zároveň velice nebezpečného a dokonce i vraždícího stroje. Jízda se musí umět prožít. Řidič se musí naučit být se strojem jedno tělo, jedna duše.

Zastavil se na vrcholu skály. Sedl si zde a začal přemýšlet a rozmlouvat s nejlepší přítelkyní. S motorkou. "Vidíš, holka, jak jsem dopadl. Asi tě vezmu na dlouhý výlet. Do města, jehož jméno vzbuzuje vzrušení a naději, že se tam uplatním. Paříž. Mlčíš. Jako vždy. Mlčíš. Co jiného čekat. Ale teď se vrátíme domů, co říkáš? Samozřejmě nic. Mlčíš."

Ještě chvíli seděl a díval se daleko po kraji. Byl odsud pěkný výhled. Pak se zvednul a vyjel zpátky k domovu.


3 názory

Bety888
27. 04. 2008
Dát tip
Je to zajímavej nápad, ale je toho málo... Chtělo by to rozvést, prodloužit, neshodit to rychlym koncem...

reka
16. 04. 2008
Dát tip
stejně jako wiski - líbí se mi druhý odstavec, ale jinak - povídka tohle neni. leda tak její začátek. vezmi tohle a pokračuj dál a uvidíme.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru