Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povinnosti majitele psa a jiných domácích zvířat

20. 04. 2008
1
9
461

Představte si život v obklopení několika zvířat. Na každé z nich musíte mluvit, ke každému si vytvoříte osobní vztah. Když jim nedáte, co chtějí, už na vás padají stížnosti a výčitky.

Potichu a po špičkách jsem lehce kráčela kolem koše našeho psa. Pes ležel uvnitř a vyplňoval celou jeho plochu.
- Nezapomenu, jednou si vzpomenu a koupím ti nový, větší koš, Bertíku, pomyslela jsem si. I přes neslyšnost, o kterou jsem se pokoušela, se pes vzbudil a hleděl na mě věrnýma psíma očima.
- Já vím, Bertíku, zase jsem to nestihla. Nebyla jsem totiž s Bertíkem dnes na procházce.
- Zítra, určitě zítra, slibovala jsem. Asi mi už stejně nevěřil. Z pytlíku jsem nasypala do misky granulky. To už se počet očí na mě hledících zdvojnásobil. Za oknem seděly kočky. Stejně jako zajíci před svou smrtí hypnotizují světla aut, kočky nyní hypnotizovali mě a snažily se stůj co stůj dostat z mrazivé noci ke mě do teplého domova. také jistě měly zálusk na Bertíkovy granule. Do druhé misky jsem natočila čistou vodu.
- Mrchy, určitě byste chtěli všechno Bertíkovi sežrat. Myšky vám vylézají z děr přímo do tlam a vy tady loudíte. Fuj! Ani toto mé prohlášení je neodradilo, naopak začaly šíleně vít, mňaukat a kdyby mohly, určitě by na mě křičely ty nejsprostší nadávky. 
Bertík na mě zamilovaně hleděl a v tu chvíli mi bylo hned lépe. Odpustil, jistě mi odpustil.
- Zítra Bertíku začneme spolu nový život. Prohlásila jsem, a snad jsem tomu i sama věřila.

9 názorů

no přece z toho jak se vy jadřuješ! rychle a ne kom pro mis ně!:):)

domin.go
17. 05. 2008
Dát tip
z čeho tak usuzuješ?:)

domin.go - z tebe se stal profesionál... nebo Pro - Fe - Si - O - Nál??

to je docela hezký. taky mám rád pejsky a kočičky, myslím si že to k těm kočičkám nebylo hezké ale když to není tvúj osobní denník je to v pořádku. já osobně cítím potřebu nakrmit všechno*

To je česky????????

domin.go
20. 04. 2008
Dát tip
moc opakuješ slova, moc zdrobňuješ, občas zabředneš až k téměř komickému vyjádření (2.věta)

Ou, milý Moorgaane, to, co píšu není můj osobní deník :-) Takže tě mohu uklidnit, protože že chodím s pejskem každý den na procházku a jeho koš akorátně odpovídá rozměrům psího tělíčka...

moorgaan
20. 04. 2008
Dát tip
tak tos nemela ani psat.. pokud nehcodis se psem ven jak potrebuje, tak se styd..chudak!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru