Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...když uvěřím...

26. 04. 2008
1
0
502
Autor
juli-eta

povídka z dřívějška...



Dívka seděla u okna, s hlavou zabořenou v dlaních. Plakala. Najednou prudce zvedla hlavu a v okně uviděla svůj slabý odraz. Připadalo jí, že odraz se pohnul. Byla to hloupost, ona přece jen nehybně seděla. Pomyslela si:,, To je ale podivné, asi mám halucinace..." Zase se zadívala na ten mlhavý odraz. Pohyboval ústy. Chtěl jí něco říct. Pomyslela si: ,, Asi jsem se zbláznila" a přitiskla ucho k okenní tabulce. Zaslechla tichý šepot. ,,Kdo jsi?" zeptala se odrazu. ,,Já jsem ty a ty jsi já," odpověděl. Dívka se štípla do prstu, aby se přesvědčila, jestli se jí to všechno jen nezdá. Nezdálo. ,,Co to znamená? Jsi moje dvojče?" zeptala se zmateně. Mlhavý odraz v okně přestal být mlhavý, postupně se rozjasňoval a rysy se stávaly zřetelnějšími. Postava získávala třetí rozměr. Vystoupila z okenní tabulky a opatrně seskočila z parapetu. Dívka překvapeně zamrkala a zopakovala svou otázku: ,, Co to znamená?" Ta nadpřirozená bytost, která se před chvílí zničehonic objevila v jejím pokoji, se měkce usmála. ,,Neexistuju doopravdy, jsem jen v tvojí fantazii. Nejsem člověk jako ty, z masa a kostí, moje tělo tvoří vzduch. Kdyby ses mě chtěla dotknout, rozplynula bych se. Samas mi neúmyslně vdechla život, půjčila část svojí duše. Proto jsme vlastně stejné. A já tady budu vždycky, když budeš ochotná uvěřit tomu, co popírá rozum."

Dívka si otřela uslzené oči a usmála se. Pomyslela si: ,,To je ale podivné, celou tu dobu jsem si myslela, že jsem na světě sama, a nebyla to pravda. Celou tu dobu jsem se trápila, ale teď už vím, že když uvěřím neuvěřitelnému, může se stát malý zázrak, může se rozsvítit jiskřička naděje. Když uvěřím...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru