Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vesmír Písmák

30. 04. 2008
1
174
8861
Autor
Lakrov

 


 

* Už vás někdy napadlo, že nejsme ve vesmíru sami :-) *

 


 

Zkusí se někdo z Písmáků občas podívat na další úložiště textů, podobná tomu zdejšímu? (Literra, Saspi, Totem, ...)

Možná si taky prohlížíte (či dokonce čtete) na některém z těchto úložišť. Možná do některého z nich i vkládáte svá díla.


 

Jak srovnáváte tahle ostatní jmenovaná (případně další mně neznámá) úložiště s Písmákem?


174 názorů

baronka
03. 11. 2008
Dát tip
Lakrov je mi fajn nechci nic srovnávat

Lakrov
19. 06. 2008
Dát tip
Pro Korála: > ...jednou za měsíc projedu avíza a jinak nic. A to je asi blbý. Není to blbý. Aspoň ti zbyde čas na psaní. Jsou i takoví, co se kvůli Písmáku ke psaní už roky nedostali :-)

Korála
19. 06. 2008
Dát tip
Já nevim. Moc nechodim ani na písmák, jelikož asi by se dalo říct, že mě teď nepřepadaj ty nálady, kdy jsem musle tady všeco číst... Takže jednou za měsíc projedu avíza a jinak nic. A to je asi blbý.

a Písmák je děsně pomalej i ve srovnání s Totemem, kde je spousta obrázků, tedy více dat....

Je jasný že pravoslavný Písmák se na Totemu nevyzná. Připomíná mi to přechod z T602 na Word. Po prvním zděšení a chvilce práce uživatel zjistí, že je přehlednější a nabízí neskonale víc možností, hlavně co se výtvarna, flashovejch animací týče. Hledání čehokoli, kohokoli v poho. Pořádají se pravidelná čtení, funguje časák - jakž takž. Písmák je sice největší, zas je tu nejvíc sraček, řak bych že i poměrně. Literra - příjemná skupinka, menší počtem, nelíp paří.

StvN
11. 05. 2008
Dát tip
A ty?:)

Swětelnice
10. 05. 2008
Dát tip
Jsi něčím postižen? Pak bych to tvé chování pochopila.

StvN
09. 05. 2008
Dát tip
Jasně. Taky nechápu, proč bych se měl snažit o rozumnou diskusi s někým, kdo je tu měsíc a jenom kolem sebe kope.

Aymi
09. 05. 2008
Dát tip
zjistils, že nejsi sám v sobě sám?

Swětelnice
08. 05. 2008
Dát tip
>>Tykání nebo vykání má vliv na rozumnost nebo nerozumnost toho, co říkáš?:)<< Na obsah ne, jen na formu, která je v určitých situacích zapotřebí pro odlišení postoje. Jinak nemám co dodat. Házet všechny do jednoho sudu je pohodlnější, tomu zajísté rozumím, ale pást se na předsudcích, to je zcestné. Alternick... ještě teď se skoro směji. Nicméně výjdu Vám vstříc, odpichuji plechovou kritiku směrem, kde se nenachází strach z proražení pláště a kde má kritika smysl. La revedere!

StvN
08. 05. 2008
Dát tip
Tykání nebo vykání má vliv na rozumnost nebo nerozumnost toho, co říkáš?:) Tvá jediná námitka týkající se Písmáka byla námitka ohledně kvality, kterou jsi položila do spojitosti se šlechtou a z tvého závěru, že pokud tu člověk chce prorazit, nezáleží to ani tak na kvalitě jeho textů, jako spíš na tom, jak plechovou má hubu, jsem vyvodil to, co jsem vyvodil, dále pak z toho, že jsi určitý typický kritik zdejších poměrů, kteří jsou ve výsledku všichni stejní, až si skoro myslím, že jsi opět alternick nějakého minulého, který to zkouší znovu. Takže pokud jsi mě třeba už nyní pochopila, odpíchni svou plechovou kritiku od tohoto vysvětlení. Díks.

Swětelnice
08. 05. 2008
Dát tip
>>Takže když je někdo v něčem dobrý, tak je to ve výsledku špatné? Máme být všichni negramotní ubrečení ublíženci?<< Tak to pozor pane! Šlechta v mém podání neznamená kvalitu!Nikdo tu netvrdil, že být "dobrý" je ve výsledku špatné, i když to tak díky nástrahám kauzalit může dopadnout. A pokud vznesu námitku na monstróznost a nedostatečnou zpětnou vazbu, neznamená to, že se zastávám negramotnosti, ubrečenosti a ublíženosti. Pokud jste pane zaznamenal tyto znaky u mé osoby, budu vděčná, když přehodnotíte Vaše stanovisko, i když na něm ve fatálním výsledku nebude ani tak záležet. Omlouvám se za předchozí tykání, nechala jsem se vyvézt nepatřičně z míry. Ve slovním souboji s cizincem se mi nezdá tykání namístě.

StvN
08. 05. 2008
Dát tip
O kvalitě autorů se nerada vyjadřuju, ale tady je to až moc monstrózní a člověk aby byl huba plechová a prorazil mezi zdejší šlechtou.

Swětelnice
08. 05. 2008
Dát tip
Omlouvám se za zmatečnost kolego Tomáši Julínku! Patřilo to panu StvN...Tvůj příspěvek byl o více úrovní výš v oblasti Dobrého mravu, zároveň i v pohoří Jasné mysli, kde zdolal Chladnou hlavu. Omluva tedy.

reka
08. 05. 2008
Dát tip
jak byl před rokem písmák tak nějak v krizi, tak jsem se začal víc a víc brouzdat Totemem. Dokonce jsem si i založil účet. Totem mi, aspoň co se týče povídek, přišel srovnatelnej s písmákem, možná i lepší. Taky se mi líbilo, že používaj vlákna v diskuzích, což je výrazně zpřehlednilo a diskuze mi přišly často smysluplnější. Nakonec se to ale v písmáku zas otočilo, a já se na totem vykašlal, protože už jsem tady zvyklej.

Lakrov
07. 05. 2008
Dát tip
Pro SantiE (jak se píše ten divný znak)? Děkuji za odkaz. Ten článek obsahuje poměrně přehledný a (jak se zdá) nestranný pohled zvenčí na různé literární webové stránky.


Přišlo mi avízo od Swětelice, na co že jsem to reagoval (nevím, patřilo-li to mně). Taky se mi předtím pomršily háčky a čárky a pak se toho kus ztratil, takže celé znova. Neříkám, že je Literra lepší, ale to, že je Písmak vesmírem, se zdá hlavne těm, co ho pravidelně navštěvují a vyznají se na něm. Jiné literární webové stránky (LVS)? Záleží na tom, kdo co hledá, jak hledá a kolik času tomu chce věnovat. Narážíte na přehlednost a úroveň obsahu ostatních LVS... Vemte si, že jste náhodný příchozí na Písmak. Najdete, jak se zaregistrovat, ale třeba vás předtím napadne kouknout se, co tu vůbec můžete najít. Vezmete zkraje horní lištu: Písmak - kdo by četl nějaké návody...; Díla - v Seznamu děl (Zlatý výběr) kliknete na dílo na první pozici a zobrazí se blok textu s rozházenými fonty a hned si mužete udělat obrázek o úrovni; Autoři - sloupeček jmen a sloupeček jakýchsi čísel, žádný přehled počtu zveřejněných děl, posledniho přihlášení... Prostě nic zázračného. Ale za hodinu, za dvě se zorientujete... Tož tak.

Kastel
06. 05. 2008
Dát tip
...a co jako má být ta šlechta?

Swětelnice
06. 05. 2008
Dát tip
Teď jsi mě vážně dostal... Na cos to reagoval? Bez cementu.

StvN
06. 05. 2008
Dát tip
Takže když je někdo v něčem dobrý, tak je to ve výsledku špatné? Máme být všichni negramotní ubrečení ublíženci?

Prichazim mozna s terapii po pitve :-) Jine literarni webove stranky (LVS)? Zalezi na tom, kdo co hleda, jak hleda a kolik casu tomu chce venovat. Narazite na prehlednost a uroven obsahu ostatnich LVS... Vemte si, ze jste nahodny prichozi na Pismak. Najdete, jak se zaregistrovat, ale treba vas predtim napadne kouknout se, co tu vubec muzete najit. Vezmete zkraje horni listu: Pismak - kdo by cetl nejake navody...; Dila - v Seznamu del (Zlaty vyber) kliknete na dilo na prvni pozici a zobrazi se blok textu s rozhazenymi fonty a hned si muzete udelat obrazek o urovni; Autori - sloupecek jmen a sloupecek jakychsi cisel, zadny prehled poctu zverejnenych del, posledniho prihlaseni... Proste nic zazracneho. Ale za hodinu, za dve se zorientujete... Toz tak.

Garth
06. 05. 2008
Dát tip
newim, s tou šlechtou to podle mě neni zas tak mimo mísu

Swětelnice
05. 05. 2008
Dát tip
Tvorba+vykecávání=filosofování..."Moc" je při této činnosti irelevantní.

domin.go
05. 05. 2008
Dát tip
podle mě moc filozofuješ:))

Swětelnice
05. 05. 2008
Dát tip
To se vylučuje? Tvořit ve tvém podání zní tak honosně!Možná pro tu honosnost se někdo bojí tvořit, protože o sobě "ví" , že není nadaný. Přičemž každý asi na sobě může při pozorném zkoumání vidět, že když delší dobu netvoří, něco se s ním začne dít...Něco mezi nebem a zemí...hmmm...A příjemné to rozhodně není!

domin.go
05. 05. 2008
Dát tip
šlechta je silný slovo, když budeš psát "miluji tebe, jsi moje nebe, jsi moje láska, nejhezčí sázka," najde se 5 lidí, co tě budou číst a budou spokojení, záleží na tom, jestli ti jde o to tvořit nebo se jen vykecat

Swětelnice
05. 05. 2008
Dát tip
Nečetla jsem sice předešlé komenty, ale nezávisle za sebe říkám, že má rádoby cesta do světa hraní si se slovy započala na Human Artu. Nicméně tam převyšují grafická díla a fotografie, než umělci se slovy. Druhý pokus o křižovatku byl Písmak. Po technické stránce je Humanart přehlednější a propracovanější. O kvalitě autorů se nerada vyjadřuju, ale tady je to až moc monstrózní a člověk aby byl huba plechová a prorazil mezi zdejší šlechtou.

Charlien
03. 05. 2008
Dát tip
každý server má svá pro i proti.... kamarádíčkováni je jak tady, tak na Liteřře, tak i jinde... s tím nikdo nic nenadělá byť by se snažil sebevíc. Všude se najdou perly, ale i totální sr..ky. Já jsem doma na Liteřře, Písmák mi k srdci nepřirostl, Totem je mi svým prostředím nepřátelský a ostatní? Třeba Minimax, Liter, atd. jsou poněkud "zoufalé". Tož tak:-)

http://maslo.cz/

papouch
03. 05. 2008
Dát tip
papoušek párky rrrád! s hořčicí.. to by se uzobal!

Repulsion
03. 05. 2008
Dát tip
Bohužel, www.pice.cz je zaparkovaná doména...

papouch
03. 05. 2008
Dát tip
nejlepší je www.piče.cz, ty rodino. .-)

Repulsion
03. 05. 2008
Dát tip
Nejlepší je www.rodina.cz, piče.

Papouch je kráva.

Co je to serxer?

dadíková
03. 05. 2008
Dát tip
nejlepší je písmák, to říkám i na totemu...:) ale proč, to nevím... zdar

papouch
03. 05. 2008
Dát tip
JiKo: Tak přesně za todle (to s těmi avízy) mě Pištiště krutě sprcal! :-)

JiKo
03. 05. 2008
Dát tip
Obávám se, že na totemu dostaneš odpověď, že totem je nejlepší, na liteřře, že literra, atd podle vzorce: Jsi na serxeru www.X.cz, tedy nejlepší je X ps:Avízo dám všem, abyste se naučili používat možnost "Nechci odsud dostávat avíza" :-)

Domingo: Nikdy! Repulsion: Tyvole, já tady pomlouvám, chápeš??? Tak to neuváděj na pravou míru, to je pak úplně k hovnu, taková práce. Se na to fakt vybodnu, chlapi. Todle se nedá.

Lakrov
03. 05. 2008
Dát tip
Děkuji za podrobný rozbor. Snad zkusím rozpoutat podobnou diskusi i na některých dalších literárních webových stránkách. Uvidím, co se dozvím o úrovni Písmáka od nestranných(?) pozorovatelů. Možná někdo předhodí i pár úryvků. Třeba hned ze Zlatého výtěru :-) .

Kastel
03. 05. 2008
Dát tip
..dobré zboží se chválí samo - tady, zdá se, prodávající musí hodně větrat, aby nakupujícího ujistil, že jeho zboží nesmrdí....

Repulsion
02. 05. 2008
Dát tip
Pišta: Na Liteře žerou kočky. Toto prohlášení nemohu jednoznačně dementovat, protože neznám jídelníček všech autorů Litery (a třeba takový Albireo docela vypadá na to, že si sem tam nějakou tu kočku dá (a když nedá, určitě by si dal říct)), na druhou stranu ale vím na 100 %, že kočky se jí na Totemu. Teda jeden totemák je jí. Tedy jedl alespoň jednou a ještě to drze přiznává. Dokonce v Číně. Se zelím.

domin.go
02. 05. 2008
Dát tip
pišto, přiznej se, že jsi tam tu povídku dal ty!!! Aki, Yuuka a Kameko je přesně tvůj styl!!!

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
hm, mně zatim hrozí hnití taky

O víkend my jen tak hnít.

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
ále... co děláte o víkend?

Kokrouč
02. 05. 2008
Dát tip
garthe abych nepřitvrdil.. narazil jsem tam na básničku která začíná - ve vaně plné slz..

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
Nevím. Třeba se bojím Jenže kdo se bojí, ten nesmí do lesa. A já do lesa chci. A už vůbec se nebojím, že by mi tam někdo vzal sekyru.

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
pohádkářka : abych věděl, kolik případných posezení s Tebou za jeden den zvládnu... pišta : no tak prostě budeš jako doteď balancovat mezi neexistencí a urychleným umíráním...

Garthe, musíme to uspíšit, chroust spěchá na to umření. Na druhou stranu, kdybych neexistoval, nemohl bych umřít. Budu se muset rozhodnout.

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
no jo, pravdivá básnička, nejsme vlastně otroky lásky? copak neexistuje čirý cit, opak prachsprostého zdrogování? Pišta : nevím. já už ani moc nevěřím, že vlastně existuješ Pohádkářka : a kolik vykalíš demižovnů vína na jedno posezení?

Kokrouč
02. 05. 2008
Dát tip
garthe nenechám se tahat mezi vás ufoanděly a zde je můj partyzánský boj: Láska je všechno, láska je nic. Láskou všechno začíná i končí. Láska je prázdnota i plná spíš. Lepší lásku nezažít? Však jak bez ní člověk může být? :-ppp

Garth: No už aby!

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
Pohádkářka : jo jo, jenže písmák je server povznesenejch lidí, kteří jsou vyšší bytosti dle estera šerana, až na pištu, kterej si buduje svý imágo...

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
Kokrouč : Kdybych je nečetl, tak nemohu zhodnotit, jestli jsou zlé Pišta : Zajdeme někdy na dvě posezení, vezmu demižon

Kokrouč
02. 05. 2008
Dát tip
Stolek a na něm láhev vína, krabička prášků a v květináči hlína :))) huaaahlíína garth: no tak je nečtí. většinou jenom zlá legrace je opravdu legrační;)

Vždycky jsem byl zlý. Je to moje imágo. A litr vína vykalím na půl posezení.

Garth
02. 05. 2008
Dát tip
newim, moc mi to zveřejňování básniček z Liter.cz jako exemplárních případů nesedí.. je to legrace, ale taková zlá... čímž ze sebe nechci dělat nějakýho spravedlivýho nebo říkat, že pišta už nevykalí litr vína na posezení

nikam nechodím, jsem pecivál

Krokouč: Kalendářík ti za tento objev pochopitelně přináleží, můžeš si jej vyzvednout každý čtvrtek v restauraci STS Chvojkovice-Brod:) (cca od půl osmý)

tohle je taky husty: Stolek a na něm láhev vína, krabička prášků a v květináči hlína je to narocne, jdu na obed

Kokrouč
02. 05. 2008
Dát tip
Chci tě naposledy cítit, jinak se nedá svítit:))))

Kokrouč
02. 05. 2008
Dát tip
no vidiš pištágl.. a musel přijít nějakej kokrouč a otevřít tvé srdce této legraci vstříc. dostanu pět korun. (nebo aspoň kalendáříček)

Taky je dobrý "byly nerozlučné, měly se moc rádi a důvěřovaly si" :)

Holky, to nevybírám cíleně, to je náhodný lov:))

pohřbyla? pohřbyla? ježkovy voči! to je fakt horší než bejzbolkou do hlavy!

LaMouette
02. 05. 2008
Dát tip
Pisto.. vidzejo..:-) a tyjo.. vybiras ouplny skvosty.. vidim do posledniho detajlu.. jak ta laska s bejsbolkou kolem me krouzi.. a prask.. a ja budu najednou pohrbyta. (a jako ne ze tentokrat budes psat, ze zasejc prznim cestinu.. ;-)

Bluedragon
02. 05. 2008
Dát tip
Nebuďme přehnaně pesimističtí, vždyť i z uhlíku se díky tlaku a nějakému tomu milionu let může stát diamant... (nebo uhlí) :-)

archie
02. 05. 2008
Dát tip
pišto díky, taky se kaju, že jsem kdy tady napsal něco hanlivého, po týhle sprše... mlčim. to je ještě horší než vogoní poezie...

Mou: Tam bych byl jak ryba ve vodě! :)

Je to děs. Jak se tím probírám, v duchu se omlouvám všem zdejším neumětelům, kkteré jsem kdy znectil, protože něco takovýho jsem ještě neviděl... Neodolám, a frknu sem ještě jednu perlu z "nejnavštěvovanějšího" serveru :)) Katýsek: Smrt zastřelením Hudba utichá, vzduch nějak tíží, těžko se mi polyká, oči se mi klíží. Už nic necítím, už prostě nežiju. Za lásku neplatím, ale přes všechno tě miluju. Ale tvá láska umřela, navždy mě tím pohřbyla. Najednou padne rána, mé tělo se k zemi skládá. Poslední slova na rtech, prosím tě o poslední dotek. Chci tě naposledy cítit, jinak se nedá svítit. už jsi pryč už tě nevidím, za svou lásku už se nestydím. Už je konec mého snění, můj život už prostě není.

LaMouette
02. 05. 2008
Dát tip
Pisto.. dozajista ses zelenej zavisti.. ze tam nenysi.. :-) uplne Te vidim.. este i krokodyli slzy.. ) le nefim proc si rikam.. ze bych se nebala.. ze bys mezi ne nezapad.. ;-))

Lakrov
02. 05. 2008
Dát tip
Tomu už snad chybí jen epilog: Už jen ta sklenka mi zbývá A pak se svézti pod stůl Tvá tvář se z obrázku dívá Že jsem byl takovej vůl. :-))

A začátek nejnovější povídky: "Začalo to Letními Prázdninami, mladá 16 let-á dívenka jménem Aki.Byla velmi milá, měla ráda svoje přátele.Nikdy by nedokázala zradit.Aki si bohužel nikdy nevěřila, byla ta co neumí ocenit sama sebe.Měla nejlepší kamarádky Yuuka a Kameko.Ty tři byly nerozlučné, měly se moc rádi a důvěřovaly si v každé okolnosti." Já umřu :)))))))))))

Bluedragon: Pošli jim zklamaný dopis:)

A jejich nejnovější text, hele: Autor saigonek, báseň Představa Lásko vím že mě miluješ, a přesto mi z očí teče sůl. Věčnou lásku slibuješ, a stejně sama jak v plotě kůl... Vím, že bych Tě měla opustit, srdce ale na protest křičí! Nemohu odloučení připustit, už jen ta představa mě neskonale ničí... Představa, že po tváři Tě nepohladím, do hnědých očí už se nepodívám. Žádné tajemství Ti neprozradím, že se v ů b e c neusmívám...

Bluedragon
02. 05. 2008
Dát tip
To bych se měl asi urazit, když tam nejsem... :-D

P.S. Jsem se podíval na ten liter.cz, a hned na první stránce na mě baflo: "Vítá Vás nejnavštěvovanější amatérský literární server na českém internetu. U nás naleznete nejširší výběr z výtvorů amatérských spisovatelů, tj. návštěvníků našich stránek." :)))

Bluedragon
02. 05. 2008
Dát tip
teda jste se nějak rozpovídali... :-)

úlitba bohu...:)

Lakrov
02. 05. 2008
Dát tip
Oceňuji změkčení scharfes s ve slově 'nedosšlo' Hned je tu jiná atmosféra :-)

Lakrov: Nojo, ale když to o Písmáku napíšeš na Písmáku, tak to není pomluva. A dassler bude smutný, že na jeho slova nedosšlo.

Lakrov
02. 05. 2008
Dát tip
> na Literře žerou kočky... Vzpomínám, že na Písmáku je svého času drtili mezi mlýnskými kameny. Došlo-li k pozdější konzumaci takto získané substance, to netuším :-)

Na Liteře žerou kočky.

dassler
02. 05. 2008
Dát tip
Doplním ještě raději, aby se Vás to předchozí nešetrně nedotklo. Nebylo myšleno tak, že bych v dosavadních názorech viděl pomlouvání ostatních literárních serverů. To bylo jen podotknutí, že by to nebylo pěkné, kdyby se to tu snad objevilo. Ale možná i zbytečné podotknutí, připouštím. -d-

dassler
01. 05. 2008
Dát tip
Jeden má raději červené tričko a druhý bledězelené, třetí modrou košili. Naštěstí nemusí nosit všichni jedno bílé tílko, ne? To za prvé. Nemám rád pomluvy. To za druhé. Vyjadřovat se o někom za jeho zády, bez jeho vědomí a možnosti oponovat je co? Pomlouvání. Nesklouzněte k tomu, prosím. Díky ) -d-

a2a2a
01. 05. 2008
Dát tip
Repulsion, tento jev je nepochybně i zde, ale v tom velkém množství místní tvorby i autorů není schopen až tolik vypovídat o úspěšnosti jako na Litteře, nechci se zastávat Písmáka, ale mám pocit, že tzv. "sračky", jak jsi je nazval, se zde přece jen tolik neprosazují a těch povinných 10 přátelských tipů bych neodsuzoval tady ani tam, jsou spravedlivou odměnou za sympatickou práci a přátelské chování. Jinou věcí je servilnost a zde se přece jen najde více těch, kteří ji umí otupit.

Repulsion
01. 05. 2008
Dát tip
a2a2: Nevím, jestli se tady něco markantně změnilo, ale právě "kamarátčofty" a hromadné tipování vyložených sraček mi tady dost lezlo krkem... Na Liteře se tenhle jev týká jenom několika málo "nicků"... (víc jak 5 jich nebude...) Ale asi je to tam víc vidět než tady - vzhledem k množství...

a2a2a
01. 05. 2008
Dát tip
TOTEM - jeho literární část je v porovnání s PÍSMÁKEM o třídu výš, jednak poměrem kvalitních textů vůči méně zdařilým, jednak demokratičtějším zůsobem hodnocení a osobně je tam mnohem méně sprostoty v reakcích čtenářů a pokud již reagují, často docela věcně. PÍSMÁK je nepochybně druhým nejkvalitnějším serverem a v podstatě všichni trochu úspěšní autoři publikují na obou serverech. Je zde ovšem na můj vkus příliš mnoho vyhraněných názorů, u kterých si občas nejsem jistý, do jaké míry odráží upřímný názor a do jaké už nepřejícnost. LITERRA, ač se tam také objevují slušní autoři, je z hlediska reakcí čtenářů málo náročná, více se tam projevují v hodnocení sdružení přátel a je až k neuvěření, kolik tipů tam mmohou dostat opravdu slabá dílka jen proto, že je apíše známý nick. Na druhou stranu mi celkově přijde přátelštější než PÍSMÁK a to je nezanebatelná hodnota navzdory volání po zvýšení kvality textů. Pak jsou další, znám nejméně tři či čtyři, ale ty jsou opravdu jen pro radost těm, kteří se radovat umějí, jmenovat je nebudu, svůj význam jistě mají. Časem či na čas unaví všechny a na všech lze potkat příjemné lidi, o to hůře se vyrovnávám s opakem.

A kruciš...

Lakrov
01. 05. 2008
Dát tip
Ale slyšel. A smál ses. To bylo znát až sem, do D.C.

Já to neřek, kdyby něco... :)

Lakrov
01. 05. 2008
Dát tip
...a svým obsahem zastane celou větu

Mamrd, to je půvabné slovo...:)

archie
01. 05. 2008
Dát tip
repulsion: my (já tedy ano) jsme za stývna rádi. kdo jiný než tento talentovaný génius by nám vysvětlil že jsme dementi, takže žádný lanaření na literu, jasný?? :o)

pozorovatel
01. 05. 2008
Dát tip
tohle utíkání před problémy..:)))

Repulsion
01. 05. 2008
Dát tip
Pozorovatel: Tohle je třeba jeden z příkladů: Ne, že by na Liteře nebylo pár lidí, bez kterých by se člověk obešel. Ale takový mamrd, jako je StvN, nám tam opravdu chybí :o)

Repulsion
01. 05. 2008
Dát tip
No, mě avi nevadí, ani když mi ho ten milý, inteligentní, talentovaný a navýsost charakterní člověk STVN pošle 5x :o)

StvN
01. 05. 2008
Dát tip
avi

Repulsion
01. 05. 2008
Dát tip
Pozorovatel: To máš těžké, s tím "návratem". Když člověk jednou někde zapustí kořeny...

pozorovatel
01. 05. 2008
Dát tip
vedení je právě na písmáku nejlepší od dob oldy, možná lepší ale co s tim, když se vracet nechcete..

Repulsion
01. 05. 2008
Dát tip
Literra: Ano, je to "klubík", jak pravil Pišta. Po určitém "boomu" před cca dvěma lety, kdy tam nalezlo spousta "barbarů" nastalo nyní kýžené zklidnění. Negativní je pouze to, že někteří z "barbarů" zůstali, zatímco lidé milí a kultivovaní odešli... takže už to není, co bývalo, ale třeba se to časem zase spraví... Saspi: Není totalitní. Jenom se tam nesmí mluvit sprostě (takže já kupříkladu já tam momentálně publikovat nemohu :o). Lidé jsou tam vcelku milí, ovšem jsou trošku jinak zaměření - hodně tam frčí fantasy a sci-fi. Pozitivní na tom je skutečnost, že tam vzniká dost prózy a lidé tam i docela diskutují. Negativní je, že ta redakce, co tam je, nějakou vysokou teoretickou ani spisovatelskou úroveň nemá, ale snaží se :o) Pár dobrých autorů se tam najde. Písmák: Na můj vkus moc lidí. Ale odradily mne především praktiky minulých dvou vlastníků. Za nového majitele jsem sem zatím jenom párkrát nakoukl, tak nevím... Taky jsem si všiml, že tady lidé zpravidla neradi dostávají avíza. Což je pak o mně o to větší potěšení jim sem tam nějako poslat :o) Totem: Ano, to rozhraní je nepřehledné, chce to chvíli si na to zvyknout. Redakce je taky dost jednoznačně zaměřené, ale to mě osobně nevadí. Oni prostě něco kutí, člověk si jich nemusí moc všímat, když nechce.

avox
01. 05. 2008
Dát tip
Občas nakouknu i jinam, počtu si a zase jdu zpět... Písmák byl první :-) (má své chyby, ale mám tady spoustu milých známých, tak kam bych chodila?)

Rajmund
01. 05. 2008
Dát tip
Opravdu neslovíčkařte, taškáři. Slova "tlačit" a "drtit" jsou podobná, ale významově se vzhledem k následnému časovému horizontu značně liší. Na každém literárním serveru si však autor může dopřát obého měrou vrchovatou.

Garth
01. 05. 2008
Dát tip
Vždycky jsem věděl, že Bříza je utajený borec a za růžovou auru se pouze skrývá.

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
Břízáááááááááááááááááááááááááááááááá!!! já mu neodpovídám ani výškou, ani mentalitou, ale jesli ho někdo blokuje, tak dostane ode mě klofanec do voka

pozorovatel
30. 04. 2008
Dát tip
to já břízovi odpovídám aurou

Břízo, veškeré zbylé blokace jsou pouze pozůstatky vellismu, když požádáš Dera či Dasslera, tak jsi zase Bříza se vším všudy. Tož nedělej hérečku...:)) P.S. Jsem pro kompromis - POLOMRTVÉ.

Petrusha
30. 04. 2008
Dát tip
skúšala som chodiť tam a tam a hentam z toho má človek akurát guláš hlavne, keď má málo času ... ľudské snaženie je rovnaké bez ohľadu na adresu, kde žije dobré, menej dobré, mizerné má všetky farby sveta

bříško
30. 04. 2008
Dát tip
Jo! Taky se vážně ohrazuju Lakrove. ;) ~ Literra je náhodou smetiště ŽIVÉ a zbytečné pitomosti, které se tam rodí není třeba za každou cenu zbytečně komentovat. My jsme si tam dávno všechno řekli a tak komunikace probíhá především na úrovni aury a telepatie. - A pár autorů, co se neexhibujou tady, ani jinde, se tam pořád nalezne - aspoň co vím. (nebýt toho, že nás upozornil Garth, že nás pomlouváte, nezjistil bych ani, že už mi můj historický přístup na Písmoně admini zablokovali. Naštěstí ještě pár alternicků funguje... ;)) Bříza

Fouckault
30. 04. 2008
Dát tip
za řeč stojí leda Totem, ale je méně interaktivní.. na hlavní straně se zobrazuje málo děl (tzv: koňský design) a na této hlavní straně se (vož vypadá banálně ale není)nezobrazuje autor posledního příspěvku.. to způsobuje jeho "polomrtvost" nepřitažlivost.. často mne inspiruje ke kliknutí na zdejší dílko již jen to že vidím že se k němu vyjadřuje někdo mi blízký, nebo jinak virtuálně "zajímavý".. Další věc je struktura redakce, která je na Totemu principielně uzavřená, stabilní a konzervativní.. (což jsou klady jen zdánlivé) možná ne až tak svými činy ale zvenku tak působí. Zde na Písmoni bylo prostředí vždy politicky nestabilní prostředí a převrat střídal převrat, - což chápu paradoxně pozitivně jako živost.. i těžké názorové boje a střet různých skupin či dokonce revolty proti majiteli (což znamená silnou identifikaci uživatelů se "svým" serverem) ..lépe odpovídá modelu světa, je pravdivější a jemu podobnější třeba i v jeho nectnostech ... Problém jak ideálně vést netové společentví je stále otevřený.. závěrem nelze než poděkovat dnešnímu majiteli za jeho "neviditelnou ale fungující autoritu".. se kterou se vyrovnává s neuchopitelnou amorfností virtuality.

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
proč "na"? proč né rovnou "si" ? :-)

domin.go
30. 04. 2008
Dát tip
...a týden bez cigarety!!! papouch: ...a kdo neumí napsat ani báseň, která se rýmuje, je pták!!!,)

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
jsem orangutan a blbec! :-) (furt lepčí, než být hloupej pťák.. .-)

Jen půl? :)

domin.go
30. 04. 2008
Dát tip
hlavně napsat povídku vyžaduje aspoň nějakou míru fantazie, základní znalosti stavby vět etc., zatímco báseň, která se rýmuje, dokáže složit i orangutan takže lze předpokládat, že blbci se vrhnou spíše na básničky ale na druhou stranu - než narazit na někoho, kdo si o sobě myslí, že je spisovatel, protože mu otiskli povídku v Top dívce, to bych radši byl půl dne o hladu

Domingo: O povídkách platí to samé, několikrát jsem zažil plamennou obhajobu naprostého blábolu navrch s hrubkami v každé druhé větě. Akorát je jich míň, protože na to ti "autoři" nemaj trpělivost.

domin.go
30. 04. 2008
Dát tip
oldjerry: mě právě vylili z temnolesa ,)) protože když se server připomínající jakýsi blog pro pár kamarádů bez talentu začne vydávat za veřejný a literární, běda tomu, kdo přijde a nezačně chválit

domin.go
30. 04. 2008
Dát tip
pišta: hlavně poezii může psát každý debil a potom o svých výblitcích tvrdit, že tomu ostatní nerozumí, protože je to jeho osobní záležitost...a potom jim většinou stačí, že ta díla NĚKDE mají a na tom, kolik jim přijde kritik a jaké ty kritiky budou, jim v podstatě vůbec nezáleží...takže rozdíl mezi písmákem a např.literem je podle mě hlavně v tom, že zatímco tady sice existuje jakési podhoubí vzájemně se podporujících neumětelů, na jiných serverech jde o naprosto běžnou záležitost a vůbec - www.usamovotrencle.xf.cz!!! ,))))

Oldjerry
30. 04. 2008
Dát tip
Mám zkušenosti jen s Literrou - byl jsem tam asi čtvrt roku. Nepřátelské prostředí, vedla to uzavřená skupina kolem dost namyšleného admina. Kvalita děl zřetelně pod úrovní Písmáka. Další byl Temnoles. Odpovídal názvu, tady spíš než zlá vůle fungovala nezkušenost adminů a nevyjasněnost zásad, cílů a moderace.... zatímco Literra-ti mne vyhodili tak z Temnolesa jsem odešel sám. S jinými úložišti nemám zkušenost a už žádnou nebudu získávat (:-D). Nazdar

Lakrov
30. 04. 2008
Dát tip
Pro Pomenančová: > pro tebe jsou literární servery pouhými úložišti... Není to tak, jak myslíš. Máme jen nesoulad v teminologii :-) V té mojí slovo 'Server' znamená ještě spoustu jiných věcí, než webové stránky, 'podložené' nějakou databází. To je asi důvod, proč namísto termínu 'Literární Server', používám své 'Úložiště Textů'. Míním jím společné úložiště textů všech uživatelů, kteří se (například k Písmáku) přihlašují. Své osobní úložiště mám lokálně na svém stroji (a taky na flash-paměti a externím disku). Pravidelné zálohy mám pak rozdistribuovány na několika dalších strojích. Mám jich plnou... serverovnu :-)

domin.go
30. 04. 2008
Dát tip
je asi škoda, že neexistuje server zaměřený pouze na povídky, i když by asi dlouho nepřežil...minimálně by to bylo sympatické, protože plošně se více oceňují básně typu "Miluji tě, lásko, moje milá krásko, miluji jen tebe, ještě víc než sebe" než povídky, které by, byť mohou být sebelepší, zabraly čtenáři příliš mnoho času

domin.go
30. 04. 2008
Dát tip
jsem byl akorát na temnolese, a místní fašistický adminovelitel František Barta mě nejprve znechutil, poté mi vyhrožoval a nakonec mě zabanoval ,))) takže chodím sem, kde můžu o díle říct, že je blbé, aniž by se na mě sesypala krvavoandílkorůžová armáda šuplíkopsavých emoholek ,)))))

Litera je spíš takový klubík spřízněných dušiček, Totem je totálně nepřehlednej maglajs... A Písmák? No...:))) Pořád se tu dá na kvalitní text narazit častěji než jinde, bohužel ale koncentrace Bíšů a pod. se zde rapidně zvyšuje. Podle mého zejména pro to, že na domovských serverech se tito "veršotepci" začínají jednak nudit, a jednak tam získali z té záplavy vzájemného poplácávání po srdíčkách dojem, že jejich výpotky za něco stojí.

Winter
30. 04. 2008
Dát tip
Tak například já nechodím téměř nikam jinam než na Písmák. Ale abych něco nahrál i jinam, to ne, litera mě nebaví, Totem děsí (chodím tam ale občas čučet na fotky). Vyrostl jsem na Písmáků a pravděpodobně tu i zestárnu a umřu společně s ním. Přes všechny ty problémy to tu mám doceal rád: jasné, rychlé, s poměrně dobrým uzpůsobením uživatelského rozhraní za účelem provozování literatury...eh...

Já se ohrazuji s Garthem. Mimochodem, Lakrov, pro tebe jsou literární servery pouhými úložišti? A o koupi flashky nebo externího disku jsi neuvažovala? :-)

Já se ohrazuji s Garthem. Mimochodem, Lakrov, pro tebe jsou literární servery pouhými úložišti? A o koupi flashky nebo externího disku jsi neuvažovala? :-)

Garth
30. 04. 2008
Dát tip
Musím se zásadně ohradit proti tomu, že literra je mrtvé smetiště. Lakrove, uděluji Ti vážnou kritiku.

Kokrouč
30. 04. 2008
Dát tip
papo: on je taky bíša známá firma z (odkud jinud než) literu, na písmák přišel až posle dobou;)

na toteme ma nemajú radi, takže ho ani ja nemám rád. literra je v pohode, ale je tam málo modrej farby. celkom sa mi páči aj na k6.sk, hoci som tam už dlhšie nič nepublikoval. a potom špecializovaný server na fantasy-scifi-horror a metal: cernylord je super.

StvN
30. 04. 2008
Dát tip
Nikam jinam nechodím. Ačkoliv tedy je dementů až až, jinde je to ještě horší a na rozčilování mi stačí Písmák. A když si chci něco přečíst, jdu do knihovny.

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
jo, Holec :-) taky jsem vylít, sotva jsem zobáček kriticky otevřel .-) vůl? néé, sebestředný debil to byl :-)) poznámka: neplést LITER.cz a LITERRA.cz LITER je útočiště zoufalců a skladiště příšerností - viz výše

Jinovata
30. 04. 2008
Dát tip
Nejlepší byla stejnak www.poezie.cz ;-)

těša
30. 04. 2008
Dát tip
mě by ale bylo třeba hrozně sympatický si moct někam dát zároveň třeba texty a mptrojky nebo fotky nebo tak - a úplně stejně mi vadí u ostatních, když si třeba písničku nemůžu pustit. ale zase myslím, že písmák je právě proto trošku jinde, že je jenom literární a většinu těch, co dělají všechno možné, ale nic úplně to odradí a přesunou se jinam.

těša
30. 04. 2008
Dát tip
to ne, no. já jsem se tam vždyck dostal jedině nějakým odkazem na konkrétního autora a toho jsem si pak prohlížel, ale jenom takhle bez vyzvání vstoupit bych se bál:).

Lakrov
30. 04. 2008
Dát tip
Pro těša: Dík. Zkušenosti s Totemem mě právě zajímaly. Ta 'neprostupnost' jeho webových stránek. Přitom se tam docela dobře vládají hotové HTML texty (jako soubor), ale zase to tam skoro nikdo nečte. Takže snadnost vkládání je k ničemu.

těša
30. 04. 2008
Dát tip
jo, kokukal jsem tam, celkem všude možně, na literru jsem dokonce dal pár věcí, ale jednoslovné kritiky s nárokem n aabsolutní platnost mě rychle odradily. Jedině na Totemu se mi to docela líbí, občas se tam stavim na něco polo- nebo neliterárního, jenže se tam nevyznam, se složitějšími stránkami nekamarádim... stačí nebo chceš vědět něco konkrétního?

Lakrov
30. 04. 2008
Dát tip
Stav, který mi měla potvrdit, nebo vyvrátit tahle diskuse, je založen na následujícím dojmu: Začalo mi připadat, že ostatní textová úložíště (Literra, Totem, Saspi) mají z pohledu aktivity klesající tendenci. Že tahle tendence vede k přibývání autorů na Písmáku (a děl? - sleduji vlastně jen povídky a těch žádný převratný nával není) se dozvídám až z diskuse. LITERRA: Před dvěma lety docela milá společnost. Možná ne tak 'konstruktivní' názory k dílům, ale zase ne tolik 'rejpalů'. Z technického pohledu - rozhraní pro vkládání textů nepřeje vyšším nárokům na grafickou úpravu. Dnes - mrtvé smetiště. Téměř žadný komentující čtenář, který by nebyl i na Písmáku. TOTEM: Tohle úložiště má -- co do typu vkládaných artefaktů -- příliš široký záběr. Webové s stránky Totemu jsou dost nepřehledné. špatně se hledají autoři, díla, kategorie... z mého pohledu je Totem pro člověka, který chce získat názory čtenářů na svůj text, zcela nepoužitelný. Kladnou stránkou Totemu je možnost přímého vložení souboru, obsahujícího graficky hotový .html text (podobně, jako třeba příloha e-mailu). Pro srovnání: Vkládání .html textů na Písmák je možné pouze skrz vstupní html-rozhraní s použitím clipboardu (myší). Nebo nemám kompatibilní prohlížeč (ale na widle se kvůli tomu nepřestěhuju :-) ). SASPI: Taková 'totalitní' mašinérie, nedovolující autorům ani komentujícím skoro nic. (to známkování a 'vodění za ručičku'...) Grafické provedení webových stránek Saspi: hrozné Vstupní rozhraní: děsné Barevné ztvárnění: U.N.P. Ještě býval 'LITERIUM'. Tam jsme měli různici se správcem (takovej namyšlenej vůl - zdravím :-) ...už si nemohu vzpomenout na jméno... Holec?), tak už nevím. Vyloučili mne. Ale bylo to tam podobné, jako na SASPI; fialové písmo na černém podkladu, nemožno vložit hotový .html, ...) Ví někdo něco dalšího/přesnějšího? Takže asi nezbývá, než tu zůstat :-) Díky za poučné připomínky.

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
kdyby jen křídla.. všechna péra ze zadečku vyšklubou :-)

archie
30. 04. 2008
Dát tip
a zkus pípnout papoušku, pocuchají ti křídla :)

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
šmarjá :-)) no ale .. šak neboj, ono se to tu za chvíli objeví taky oni se sem tahají navzájem nebudu raději jmenovat, abych nebyl zase uklofán :) ale tohle si neodpustím: Miluji Tě, lásko má, jsi jediná, milá má, s čím srovnávat ústa Tvá? Mám stále jen Tebe! Poslalo mi Tě samo NEBE... autor: Bíša Podotýkám, že to není apríl, je to "vážně míněná poezie" :-)

Kokrouč
30. 04. 2008
Dát tip
pap: bohužel sem chodí ti nudnější a za zábavnou tvorbou se musí choditititi Srdce (autorka Ketvin, 19 let - liter.cz) Teď a v tuto chvíli, napadají mne smutné rýmy, proč smutné, ptáte se? Srdce mé dostalo deprese, zlomeným být zdá se, neštěstí se na něm pase, jaká ho čeká budoucnost? Vrátí se vůbec ta jasnost? Teď zdá se mi to nemožné, proč štěstí je jméno pomnožné? Vždyť má ho jenom málokdo, štěstí, to slovo na hovno

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
Kro.. jenže bohužel z literu se začínají houfy stěhovat sem a prezentovat ty příšernosti tady .. a jak jim dáš negativní kritiku, tak tě sjedou a prohlásí za blba ... jsou z literu zvyklí plácat se navzájem po zádech :-(

Kokrouč
30. 04. 2008
Dát tip
chodím číst na liter.cz - tam se nejvíc zasměju. i když oni to myslí vesměs vážně:)

Bluedragon
30. 04. 2008
Dát tip
Ale klidně i 10 denně, ale s časovým odstupem... je vážně unavující rolovat stránku, když ji ze 3/4 zabírá jeden člověk. Snesu sice téměř cokoliv, ale 10 a víc bezduchých věcí za sebou se přežít nedá. Proto taky házím ty svoje neumělý dílka v takových intervalech... :-)

archie
30. 04. 2008
Dát tip
jedno dílko denně není vůbec špatná praxe, kterou bych uvítal i tady

Bluedragon
30. 04. 2008
Dát tip
Fajn. slovíčkařit s tebou koukám radši nebudu. :-) O kvantitu mi opravdu nejde, ale opravdu radši dostanu 3 smysluplné negativní kritiky, než jednu ve které bude stát "pěkné"...

Bluedragon
30. 04. 2008
Dát tip
mdlé=lepší? Tsss, přežití nejsilnějších je přece vyzkoušená praxe. Aneb jak praví klasik, to nejlepší z hroznů dostanete drcením... :-D

archie
30. 04. 2008
Dát tip
se podívej pořádně a najdeš tam téměř stejnou společnost jako zde, třeba už jenom v tom, že ta jména -nicky se opakují... :)v podstatě jsme ve vesmíru sami a další servery jsou jen paralelní kosmíry. teď ale nevím jestli i v tomhle případě...kurva

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
Tak jo. :-) Koukám aji na Literru a Mezeru a i jiné. Srovnávat se nedá. Sračky jsou všude. Čím mladší server, tím míně sraček, ale není to pravidlo. (sory za expresivitu, ale nevím pro to slušné a přitom výstižné slovo.. .-)

pozorovatel
30. 04. 2008
Dát tip
..jasně, založ nový server:)

Lakrov
30. 04. 2008
Dát tip
Zajímá mě to dopravdy (neb zvažuji, zda sertvat v tak přátelské společnosti, jaká je zde :-) ) Zajímá. Potřebuji něco zjistit. Dám vědět, až to bude (nebo nebude). Díky za odpovědi.

papouch
30. 04. 2008
Dát tip
další diskuse jenom pro diskusi? zajímá tě to doopravdy, nebo jsi to sem dal jen proto abys sem něco plácl? cóóóóóóóóóóóó?

dadíková
30. 04. 2008
Dát tip
Písmák je jen jeden...srovnávám nesrovnatelné, to ano...:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru