Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Už brzo umře, aneb den s bublifukem

03. 05. 2008
4
14
2000
Autor
pardalin

Příběhový uzel: Krev, pot, slzy a hlen z nosu stékají po hřbetu kostnaté ruky bez mozolů, jež křečovitě svírá uražené hrdlo láhve pod hrdlem devětašedesátileté paní, zdroje sekretů. Zvenčí lze slyšet kvílení brzd, dupot mnoha těžkých bot se blíží k poště. Popis Pavla Vrátného: Exkrement současné typické společnosti. Tak jako hovínko je v těle na konci trávicího traktu, je pro tělo zbytečné a když je příliš velké je tělu na obtíž. Tak cítí Pavel lidi a lidé Pavla. Postava přihrbená, kostěné, křivé končetiny. Vystupování bázlivé, zakřiknuté. Společností psychicky ztrápený, utýraný kripl, pitomec. Balbutik a blbeček.

 Pavlovo ráno doma je jako mnoho předešlých. "D-dobrrré ráno, m-mamy!" - "Ahoj, vem si koláč. Já jdu do města, koupit ti tu mikinu! Jakou chceš barvu?" - " T-to je jedno."  Po snídani následuje plánování dne. Do oběda koupí chleba a odveze na zahradu nějaké další haraburdí z okolí. Staví se i ve sběrně. Po obědě zajde do starožitnictví, koupit si jízdenku, na poštu a na plavání. Po fyzické stránce totiž je méně zdatný, než dříve, a proto udělá něco pro kondičku! Přeci jen by ale dnešek měl být trochu jiný. Úkol je jasný.  Dneškem tak trochu změnit život a vrhnout všechen svůj potenciál a energii do nového přistupu k lidem, ke světu. Asertivita. Kříženec mezi omega vlčicí celé smečky a agresivním stříbrohřbetým, gorilím vůdcem.  Postavu bude mít dnes Pavel napřímenou, vyzařující sebevědomí, oblečení jako každý jiný jeho věku se zajištěným postavením. Chůzi jistou, svěží, pohled přímý, charismatický, mluvu plynulou, bez zadrhávání. Pavel tento zrod nové epochy plánoval už dlouho. Ale teprve dnes se sešlo nejvíce příznivých faktorů. Je doma, má dobrou náladu, je sám, nebude jej nikdo rušit a venku je nádherné slunečné počasí. Také Bůh jej podporuje. Ví to!

 Úvodní dopolední meditace se malinko zdržela, protože na pavlově hlavě bylo mnohem více lupů než očekával. Odchod z domu proběhl úspěšně. Nepotkal ani jednoho hyenovitého souseda.  Pevnou chůzí a v nejlepším oblečení si razí cestu na zahradu. Poblíž zahrady nachází ze země čnící měděnou trubku. Nejde vytáhnout ven. Zjevně není ničí! Pavel jí ničí! Po půlhodině odsekává od země kamenem poslední část. Okolo jdoucí pán jehož  bublina je: Jéžíšmarja zase nějakej feťák, začal na Pavla křičet co jako to tam dělá a jestli toho hned nenechá, tak zavolá policii! Zatím ale Pavel míří ke sběrně nechávajíce pána daleko za sebou. Branou sběrny prochází 15 minut před polední pauzou, stále pevným krokem a se vzpřímenou postavou jak si předsevzal. Registruje jej skupinka zřízenců, kteří jej dobře znají. Největší z nich, polocikán s bublinou: Tomu debilovi dám brzo po tlamě, zasípe: je pauza!  116 korun utržených za trubku stálo Pavla mnoho handrkování, bublin doprovázených zlatými a plombovanými úšklebky a celkem pět zadrhnutí v řeči. Na zahradu už jít nestihl, šel domů sníst rychle na oběd čínskou polévku a lečo.

Odpoledne se Pavel vydává do starožitnictví do centra města. V kapse totiž má dvě staré mince spojené řetízkem. Neví jak jsou staré, ale určitě za ně velmi mnoho utrží.  Avšak únik z činžovního domu se nedaří. Do výtahu jej vyčenichají paní Třelá se synem! 

Pokračování příště.

V pokračování neuvěřitelných příběhů Pavla Vrátného se například dozvíme jak Pavel zvládl útok sousedky Třelé, zda si koupí jízdenku a dostaneme se až k Winstonu Churchilovi! 


14 názorů

Křídlo
10. 05. 2008
Dát tip
churchil byl taky balbutista, nebo cukrovkář teď přesně nevim - ...kurva nebo tlustoprd..? ale dobrý..."zjevně ji ničí! pavel ji ničí!" *

Kokrouč
04. 05. 2008
Dát tip
bert: nene to myslim ne. to zní ňák moc slovansky. ten se jmenoval nějak žídáčtěji:) foneticky nějak šaškafelt neboco

Petrusha
03. 05. 2008
Dát tip
a to už aj chlapci píšu denníčky?

Prdlajs.

pardalin
03. 05. 2008
Dát tip
dobrá, žádám o smazání účtu!!! esi seš jeden z panďuláků co to tady delaj, nebo co, tak o to moc prosím, pišto jungmanne! jedine tak to mohu odčinit! dekuji predem za kladne vyrizenou zadosti! potom mi snad taky skonci konecne ten afekt!

Afekt neomlouvá znásilňování mateřštiny.

pardalin
03. 05. 2008
Dát tip
sory za pravopis, psáno v afektu! sympatickej jsem. ehm, o tom človeku nemohu nic psat, bylo mi vyhrozovano!

Kokrouč
03. 05. 2008
Dát tip
není o náhodou o zdejším, emh, řekněme podivínovi Tangens_Omega36 ? ale ten se jmenuje křestním myslím iggy

Honzyk
03. 05. 2008
Dát tip
...no, treba jsi aspon sympatickej:)))

Se ti s tou interpunkcí roztrh pytel, ty "gorilý" vůdče:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru